Nuori Kulttuuri On Air avaa näyteikkunan nuorten taideharrastuksiin toukokuussa

Nuori Kulttuuri On Air on valtakunnallinen nuorten taidefestivaali, joka tuo yhteen nuoria taideharrastajia eri puolilta Suomea. Tapahtuman ominaispiirre on se, että se järjestetään kuudella eri paikkakunnalla yhtä aikaa lauantaina 11.5.2024 (Inari, Rovaniemi, Pori, Tampere, Joensuu sekä koko pääkaupunkiseutu ja Äänekoski).

Nuori Kulttuuri On Air pähkinänkuoressa:

  1. Nuori Kulttuuri On Air tapahtumat: On Air levittäytyy ympäri Suomea. Ne valtaavat kuusi eri kaupunkia samana päivänä. Jokaisessa kaupungissa on oma tapahtumapaikkansa, kuten mm. Rovaniemen Monitoritalo Monde, Porin Promenadisali, Tampereen Monitoimitalo 13, Joensuun Sirkkala ja Helsingin Tiivistämö. Nämä paikat tarjoavat monipuolisen kattauksen nuorten teoksia taiteen eri osa-alueilta.
  2. Nuori Kulttuuri LIVE-lähetys: Kaupungit kokoontuvat yhteen Äänekoskelta lauantai-iltana lähetettävään Nuori Kulttuuri LIVE -lähetykseen. Live-lähetys kulkee paikkakunnalta toiselle ja tuo esiin päivän tunnelmia sekä nuorten esityksiä. LIVE:ssä myös palkitaan ansioituneita tekijöitä kulttuurisen nuorisotyön saralla.
  3. Pääsymaksuttomuus: Kaikkien kaupunkien tapahtumat ovat avoimia yleisölle ja pääsymaksuttomia. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki voivat osallistua ja nauttia festivaalin tarjoamasta monitaiteellisesta ohjelmasta ilman rahallista kynnystä.

– Nuori Kulttuuri pyrkii aktiivisesti kehittämään kulttuurisen nuorisotyön kentälle uudenlaisia tulevaisuuteen suuntaavia toimintamalleja. Joukkoistettu tapahtumatuotanto on tästä yksi konkreettinen esimerkki. Eri puolille Suomea ja myös verkkoon sijoittuva tapahtumakokonaisuus tarjoaa yhä useammalle nuorelle mahdollisuuden osallistua Nuori Kulttuuri -toimintaan, kertoo Suomen Nuorisoseurojen toimialajohtaja Pasi Saarinen

LUE LISÄÄ