Nuori Kulttuuri Roots

Nuori Kulttuuri Roots on mahdollisuus nuorten taideharrastoiminnan kehittämiselle. Roots vahvistaa ja kehittää oman toiminnan juuria ja tuo harrastukseen jotain uutta.

Rootsin kautta nuorille taideharrastusta tuottavat yhteisöt tai nuoret itse saavat mahdollisuuden uusille kokeiluille ja ideoiden pilotoinneille.

Nuori Kulttuuri Roots avaa ovet myös muuhun Nuori Kulttuuri -toimintaan, esimerkiksi osallistumismahdollisuuden valtakunnallisiin tapahtumiin ja hakuoikeuden kansainvälisiin matka-avustuksiin.

Uudistunut Nuori Kulttuuri mahdollistaa uusien kulttuurillisten ja taiteellisten kokeilujen ja pilotointien tekemistä paikallisesti ja alueellisesti. Nuori Kulttuuri Roots -toimintamallissa annetaan tuotannollista ja verkostomaista sparrausapua sekä tuetaan toiminnasta aiheutuvia välttämättömiä kuluja.

Nuori Kulttuuri Roots tuo nuoret taiteen harrastajat yhteen. Nuorten omaehtoiseen toimintaan on olemassa jatkuva ideahaku. Yhteisöille järjestetään kerran vuodessa tammi-helmikuussa haku, jossa etsitään uudenlaisia kulttuurisen nuorisotyön toimintamalleja alueelle tai paikkakunnalle.

Toimintaan mukaan lähteviä tahoja tuetaan valtakunnallisella verkostomaisella toiminnalla yhteisten tapaamisten kautta. Kukaan Roots- toimintaan osallistuva taho ei jää yksin, vaan saa verkoston kautta sekä ammatillista, että vertaistukea. Nuori Kulttuuri Roots auttaa nuoria omien unelmien tavoittelussa ja yhteisöjä unelmien mahdollistajana.

Toiminnalla pitää olla jokin taiteellinen tavoite, mutta muuten ideointia ei ole rajoitettu. On sitten kyse tapahtumista, esityksistä, koulutuksista, verkossa tapahtuvasta toiminnasta tai vaikka kirjailijavierailusta, ota meihin yhteyttä, me autamme sinua alkuun emmekä jätä myöskään matkan varrelle.

”Haaveile isosti, toteutetaan yhdessä realistisesti” 

 

Ideahaku nuorille

Nuorten omaehtoiseen toimintaan on olemassa jatkuva ideahaku. Yhteistyöhön hyväksytyille nuorille ja nuorten omaehtoisille ryhmille tarjotaan tuotannollista, verkostomaista sparrausapua sekä tuetaan toiminnasta aiheutuvia välittömiä kuluja max. 1000€:n edestä

Siirry ideahakuun

Yhteisöhaku

Organisoiduille kulttuurisen nuorisotyön toimijoille yhteisöhaku on auki keväisin ja mahdollinen lisähaku syksyisin. Yhteistyöhön hyväksytyille tahoille tarjotaan tuotannollista, ja verkostomaista sparrausapua, sekä tuetaan toiminasta aiheutuvia välttämättömiä kuluja max. 2000€:n edestä.


Yhteisöhaku Tammi-Helmikuussa 2025

 

Roots -toiminnan tavoitteet

  • Toiminnan tulee toteutua hakuvuonna
  • Nuorten tekemää tai nuorten kanssa tehtävää taide- ja kulttuuriharrastamiseen liittyvää toimintaa tai tapahtumia, joka kehittää alueen kulttuurista nuorisotyötä
  • Yhdistää eri sektoreita ja eri taiteenlajeja toisiinsa
  • Luo alueelle uusia kulttuuri- ja taideharrastamisen toimintamuotoja
  • Luo nuorille näkyväksi näkyväksi tulemisen paikkoja
  • Luo arvostusta ja nuorten taide- ja kulttuuriharrastamisesta

Tulosta Roots -materiaali

Kulttuurisen nuorisotyön verkosto

Nuori Kulttuurin vetämä kulttuurisen nuorisotyön verkosto on kaikille avoin ammattilaisten kohtaamispaikka. Kivijalkana verkostolle toimii joka kuukusi järjestettävät Kulttuurisen nuorisotyön kahvit. Kahveilla tutustutaan alan uusimpiin ideoihin, tavataan toimijoita eri puolilta Suomea ja Eurooppaa ja keskustellaan yhdessä myös kulttuurisen nuorisotyön arjesta. Kahveja fasilitoi Johanna Hurme (Nuori Kulttuuri) ja Ninni Parviainen (Kanuuna).

Kanuunan Kulttuurisen nuorisotyön ryhmä Discordissa

Kahvien välissä on mahdollista käydä keskustelua Kanuunan Kulttuurisen nuorisotyön Discord -kanavalla ja jakaa tutkimuksia sekä kirjallisuutta aiheesta.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä kulttuurisen nuorisotyön suunnittelijaan

Johanna Hurme

Puh. +358 44 500 8721
johanna.hurme@nuorisoseurat.fi

Nuori Kulttuuri uutiskirje

Tilaa uutiskirje pysyäksesi ajan tasalla tulevista kulttuurinuorisotyön kahviloista ja muista kulttuurisennuorisotyöhön liittyvistä asioista.

TILAA UUSTISKIRJE