Nuori Kulttuuri Talks

Nuori Kulttuuri Talks on nuorten vaikuttamisen väline heitä puhututtaviin taide- ja kulttuuriharrastamisen asioihin. Nuoret suunnittelevat, fasilitoivat ja puhuvat yhdessä päättäjien, taiteen ja nuorisotyön ammattilaisten, median edustajien sekä harrastajien kanssa kulttuuri- ja taideharrastamiseen liittyvistä teemoista.

Pe 14.6. klo 15:00-16:00

Ääni nuorille -Nuori Kulttuuri Talks-

Laikun Lava, Tampere

Pispalan Sottiisi 2024 antaa nuorille äänen! Perjantaina 14. kesäkuuta Laikunlavalla, Tampereella, järjestetään “Ääni nuorille – Nuori Kulttuuri Talks” -keskustelutilaisuus, jossa nuoret pääsevät dialogiin päättäjien ja vaikuttajien kanssa. Keskustelun aiheina ovat kulttuuri- ja taideharrastusten tulevaisuus sekä nuorten mahdollisuudet. Keskustelijoina tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala, Tampereen kaupunginvaltuutettu ja valtion nuorisoneuvoston puheenjohtaja Ida Leino, valtion esittävien taiteiden toimikunnan puheenjohtaja Petri Kauppinen, Tampereen kulttuurijohtaja Sampo Terho sekä nuoria taiteen ja kulttuurin harrastajia. Tilaisuuden fasilitoivat Nuorisoseurojen nuoret vaikuttajat Elsa Weckström ja Sandra Strömberg. Tapahtuman tuottavat yhteistyössä Suomen Nuorisoseurat ja Kokoomuksen puoluekokous. Tapahtuma on kaikille avoin ja vapaa pääsy.

Ke 21.8. klo 17:00-18:30

Kulttuurihyvinvoinnilla syrjäytymistä vastaan 

Jyväskylän kaupungin kirjasto

Kuka saa harrastaa ja mitä? Mitä osallisuus tarkoittaa harrastustoiminnassa ja kuinka se toteutuu? Mikä rooli kulttuurilla on lasten ja nuorten hyvinvointia lisäävänä palveluna? Suomen Nuorisoseurojen nuoret vaikuttajat ja mentorit keskusteluttavat poliitikkoja, hyvinvointialan ja sivistystoimen ammattilaisia sekä nuoria taiteen ja kulttuurin harrastajia. Keskustelu koostuu kahdesta osasta – suljetuista erätaukokeskusteluista(jotka ovat ennen klo 17.00 alkavaa paneelia) ja yleisölle avoimesta paneelikeskustelusta, missä erätaukokeskusteluiden fasilitoijat, osa keskusteluvieraista ja yleisö pääsevät pohtimaan teemaa yhdessä. Jokaisesta erätaukokeskustelusta toteutetaan myös taiteellinen ulostulo. Paneelikeskustelu striimataan. Vapaa pääsy. Tilaisuus on osa Nuorisoseurat Keski-Suomen Luovasti liikkuen -hanketta, jonka tavoitteena on järjestää luovia ja liikuttavia harrastuspilotteja, kouluttaa harrastusten ohjaajia ja järjestäjiä, sekä kampanjoida kulttuurihyvinvointiteemoista. Lisätietoja hankkeesta instagramissa @luovastiliikkuen ja www.nuorisoseurat.fi/luovastiliikkuen. Kuuntele, osallistu, vaikutu ja vaikuta – kulttuurihyvinvoinnilla syrjäytymistä vastaan. Lisätietoa: www.nuorisoseurat.fi/luovastiliikkuen

Nuorten suunnittelema keskusteluareena

Nuori Kulttuuri Talks on nuorten vaikuttamisen väline heitä puhututtaviin taide- ja kulttuuriharrastamisen asioihin. Nuoret suunnittelevat, fasilitoivat ja puhuvat yhdessä päättäjien, taiteen ja nuorisotyön ammattilaisten, median edustajien sekä harrastajien kanssa kulttuuri- ja taideharrastamiseen liittyvistä teemoista. Keskustelujen toteutustapa, aiheet, kysymykset, vieraat ja muu tuotannollinen työ on nuorten tuottamia.

Toteutusmuoto voi siis olla dialogi, paneeli, kahdenkeskinen keskustelu tai jotain aivan muuta, mitä ei ole vielä edes keksitty. Puheenaiheet voivat liittyä niin hyvinvointiin, rahaan, tiloihin kuin moneen muuhunkin taide- ja kulttuuriharrastamisessa liittyviin aiheisiin. Se mikä on nuorten harrastusmaailmassa ajankohtaista, nousee Nuori Kulttuuri Talkseissa keskusteluun.

Nuori Kulttuuri Talks: Kulttuuri on osa elämäämme

Nuori Kulttuuri Talks: Culture and Art can be involved chlid protection work and youth work

Kulttuuri Kriisissa –Mielen, budjetin ja tulevaisuuden vaaliminen

Nuori Kulttuuri Talks: Miten voida hyvin, kun kaikki kiva otetaan pois?

Nuori kulttuuri Talks: Kulttuuriharrastaminen kuuluu kaikille

Nuori kulttuuri Talks: Palautteenanto kulttuuriharrastamisessa

Nuori Kulttuuri Talks: Kulttuuriharrastajasta ammattilaiseksi

Yhteistyössä

  • Hyvin sanottu