Nuori Kulttuuri Talks

Nuori Kulttuuri Talks on nuorten vaikuttamisen väline heitä puhututtaviin taide- ja kulttuuriharrastamisen asioihin. Nuoret suunnittelevat, fasilitoivat ja puhuvat yhdessä päättäjien, taiteen ja nuorisotyön ammattilaisten, median edustajien sekä harrastajien kanssa kulttuuri- ja taideharrastamiseen liittyvistä teemoista.

Su 28.4. klo 12:00-14:00

Kulttuuri on osa elämäämme

Sepän kauppakeskus, Tapahtumaaukio Jyväskylä

Millä tavalla kulttuuri on osa meidän jokaisen elämäämme? Miten se näkyy juuri sinun elämässäsi? Entä mikä kaikki edes on kulttuuria? Näiden aiheiden äärelle kokoonnutaan Sepän kauppakeskuksessa 28.4 Nuori Kulttuuri Talksin merkeissä! Mukana keskustelemassa on ihmisiä monilta eri kulttuurin aloilta ja portailta, sekä välinumeroina keskustelua virittelemässä upeita esityksiä ja ryhmiä! Fasilitoijina ja tapahtuman tuottajina toimivat Suomen Nuorisoseurojen Nuoret Vaikuttajat Rebekka Laihonen, Anton Linja ja Sara Sorri. Vieraina keskustelussa ovat Hanna Brotkin (taidetestaajat), Lady Manhattan (artisti), Caius Forsberg (Jyväskylän hallitus puheenjohtaja), Riikka Kumpula (Suomen Nuorisoseurat), Saga Sorri (Oppilaskunnan puheenjohtaja ja voimistelija & seiväshyppyharrastaja). Tämän lisäski esiintymässä keskustelutilaisuudessa on Kpop-ryhmä Hana ja teatterimusikaaliryhmä Heathers. Toiminnallisilla pisteillä tapahtuman aikaan pääsee tutustumaan Villa Ranan Open Art toimintaan Ääniobejekteja työpajaan ja Jyvässeudun nuroisoseurojen Luova Lava -toimintaan. Keskustelua pääsee kuuntelemaan paikan päälle ja se myös striimataan Nuori Kulttuurin kanavalle. Tule siis mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan, joko Sepän tapahtuma-aukiolle tai striimiin huhtikuussa!

Pe 10.5. klo 16:00-18:00

Culture and art can be involved child protection work and youth work (Eng)

Sirkkalan Liikkumiskeskus, Joensuu

How can culture and art and its welfare effects be used in child protection and youth work? The conversation will be conducted in English, but a little interpreting, such as looking up words, will certainly be available! The discussion, which will take place on Friday 10th of May starting at 16:00 in Joensuu, will consider how the welfare effect of culture and art can be utilized in child protection and youth work. Culture and art has been researched to have many kinds of well-being effects, from which many children and young people have benefited greatly over time. Many people in child welfare services do not have these opportunities to participate in activities or to be involved with culture and art. So, how can culture and art be used as a resource in child protection and youth work and give everyone the chance to participate? Let’s chat about these issues at the Sirkkala movement center on friday. The participants come from many different places, and they are all professionals from many different fields. Each of them has their own point of view and a different starting point. The discussion takes place in the Fishtank model, which means that even the audience can jump into the discussion at any time. In addition, we follow the principles of a safer space in the discussion, which are reviewed before the discussion begins. Facilitators and producers are from Nuoret Vaikuttajat -team Kathrine Ulich and Kristian Päivinen.

La 11.5. klo 14:00-15:50

Kulttuuri kriisissä – mielen, budjetin ja tulevaisuuden vaaliminen

Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13, Tampere

Viime vuosina taiteen ja kulttuurin budjettileikkauksista on tullut karua todellisuutta monissa yhteisöissä. Rahoituksen vähentyessä ohjelmia, jotka ovat aikoinaan tarjonneet nuorille elintärkeitä taiteellisia mahdollisuuksia ja luovia foorumeita, supistetaan tai lakkautetaan kokonaan. Tämä on merkittävä haaste, sillä taideilmaisun saavutettavuus on todella tärkeää mielenterveyden, luovuuden ja henkisen hyvinvoinnin edistämiseksi erityisesti nuorten keskuudessa Näiden budjettileikkausten vaikutuksia nuorten mielenterveyteen ei voi liioitella. Monille taiteellinen toiminta on turvapaikka – tila, jossa he voivat tutkia tunteitaan, ilmaista itseään vapaasti ja löytää lohtua elämän haasteiden keskellä. Olipa kyse sitten musiikista, kuvataiteesta, teatterista tai kirjallisuudesta, nämä luovat keinot tarjoavat keinon selviytyä stressistä, ahdistuksesta ja muista mielenterveysongelmista. Haluamme antaa nuorille mahdollisuuden saada äänensä kuuluviin: miten he kokevat taiteesta ja kulttuurista leikkaamisen? Onko sillä vaikutuksia mielenterveyteen ja miten? Pyrimme valottamaan leikkausten syvällisiä vaikutuksia nuorten mielenterveyteen ja hyvinvointiin ja tutkimaan mahdollisia ratkaisuja näiden vaikutusten lieventämiseksi. Keskustelun tuottavat ja faslitoivat Tampereen nuorisopalveluiden osallisuustiimin Daniel Sainio, Salla Lensu ja Anni Partanen.

Nuorten suunnittelema keskusteluareena

Nuori Kulttuuri Talks on nuorten vaikuttamisen väline heitä puhututtaviin taide- ja kulttuuriharrastamisen asioihin. Nuoret suunnittelevat, fasilitoivat ja puhuvat yhdessä päättäjien, taiteen ja nuorisotyön ammattilaisten, median edustajien sekä harrastajien kanssa kulttuuri- ja taideharrastamiseen liittyvistä teemoista. Keskustelujen toteutustapa, aiheet, kysymykset, vieraat ja muu tuotannollinen työ on nuorten tuottamia.

Toteutusmuoto voi siis olla dialogi, paneeli, kahdenkeskinen keskustelu tai jotain aivan muuta, mitä ei ole vielä edes keksitty. Puheenaiheet voivat liittyä niin hyvinvointiin, rahaan, tiloihin kuin moneen muuhunkin taide- ja kulttuuriharrastamisessa liittyviin aiheisiin. Se mikä on nuorten harrastusmaailmassa ajankohtaista, nousee Nuori Kulttuuri Talkseissa keskusteluun.

Nuori Kulttuuri Talks: Miten voida hyvin, kun kaikki kiva otetaan pois?

Nuori kulttuuri Talks: Kulttuuriharrastaminen kuuluu kaikille

Nuori kulttuuri Talks: Palautteenanto kulttuuriharrastamisessa

Nuori Kulttuuri Talks: Kulttuuriharrastajasta ammattilaiseksi

Yhteistyössä

  • Hyvin sanottu