NUORI KULTTUURI ON AIR | LAUANTAINA 7.5.2022

On Air -päivänä toukokuussa 2022 eri puolella maata valloittaakuusi livenä tapahtuvaa satelliittitapahtumaa Helsingissä (pääkaupunkiseutu) Tampereella, Mikkelissä, Oulussa, Rovaniemellä ja Inarissa (Saamlelaisnuorten taidetapahtuma). Tapahtumissa juhlitaan kulttuurista nuorisotyötä nuorten tekemän taiteen siivittämänä. Nimi On Air yhdistää ihmiset ympäri maan yhteen hetkeen. Satelliitti viittaa tapaan, jolla nuoret ympäri Suomen yhdistetään livestreamilla omista tapahtumistaan yhdeksi juhlivaksi kokonaisuudeksi parin tunnin ajaksi On Air -päivän iltana.

Mitä käytännössä tapahtuu? Suomi jaetaan kuutteen satelliittitapahtumaan, jonne kokoontuvat oman alueeltaan valittavat esitykset ja teokset. Haku sijoittuu vuodenvaihteeseen. Videon laatu ei ole ratkaiseva vaan sisältö, joten osallistua voi matalalla kynnyksellä. Jokainen saa myös esityksensä ”digistagelle” Nuori Kulttuurin alustalle. Satelliittitapahtumat järjestetään jokaisella satelliittipaikkakunnalla yhtä aikaa.

Juhlaviikonlopun aikana tuodaan esiin nuorten taideharrastusten tämänhetkisiä ilmiöitä. Luvassa on konkreettista taiteen tekemistä tapahtumissa, mutta myös nuorten tarinoita harrastuksesta ja ilmiöitä harrastusten takaa. Ja mikä parasta, satelliittitapahtumien lisäksi, jokainen voi omalla paikkakunnallaan luoda oman näköisen pienen On Air -tapahtuman.

Päivä huipentuu parituntiseen live-lähetykseen Tampereelta, joka koostuu nuorten esityksistä sekä vuoden aikana kuvatuista inserteistä - tarinoista. Suorassa lähetyksestä vieraillaan satelliittitapahtumissa, joissa voi kokoontua seuraamaan illan lähetystä yhdessä. Vuoden huipentavan On Air -päivän lähetyksessä palkitaan kulttuurisen nuorisotyön eri osa-alueilla ansioituneita ja työtä tehneitä henkilöitä, ryhmiä sekä organisaatioita.

EHDOTA ON AIR LÄHETYKSEEN VIDEOINSERTTIÄ
Kerro kenestä tai mistä mielestäsi pitäisi kuvata insertti Nuori Kulttuuri lähetykseen toukokuussa 2022.

Kyseessä voi olla produktio, henkilö, yhteisö tai vaikka taustahenkilö. Tärkein asia on se, että kohde on tehnyt asioita nuorten taideharrastuksen eteen.

Vääriä ehdotuksia ei ole, sillä taideharrastamista voi tehdä ja mahdollistaa monin tavoin.

Suorita postiivinen ilmianto ja laitetaan hyvä kiertämään.