#nkonair #nuorikulttuuri #kulttuurinennuorisotyö # nuorisoseurat

LUE LISÄÄ

Tapahtumapäivän huipentaa Nuori Kulttuuri On Air LIVE. Suoralähetys Tampere-talosta alkaa Nuorisoseurojen Vimeo -kanavalla klo 19. Lähetyksessä juhlitaan viihteellisellä tavalla nuorten taideharrastusta ja kulttuurista nuorisotyötä. Lähetyksen rungon rakentavat nuorten esitykset, sekä palkitsemiset. Illan aika esiintyvät mm. K-Pop Valo, Rap-linja, Antti Pylsy, Safetybox, Eltti Oskar, Junna

Lähetyksessä jaetaan kulttuurisen nuorisotyön tunnustuspalkinto, Vuoden kulttuurisen nuorisotyön teko sekä jo aiemmin mainitun Digistagen suostuin esitys, jonka yleisö on äänestänyt aiemmin keväällä.

NUORI KULTTUURI VUOSI HUIPENTUU, TANSSITAAN YHDESSÄ KESÄÄN
Nuori Kulttuuri On Air teematanssin tutorial on julki. Tanssi päättää Nuori Kulttuurin vuoden lauantaina 7.5. Tampere-talon LIVE lähetyksen lopussa.
Eli koodaa askeleet jalkoihin ja liity mukaan sekä haasta muita.
Tanssi löytyy Nuori Kulttuuri IG:stä sekä TikTokista lyhyenä versiona.

Alla olevista pudotusvalikoista pääset tutustumaan satelliittitapahtumiin. Tapahtumatiedot täydentyvät parin viikon aikana. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

LUE LISÄÄ

Monitoimitalo 13

Alkamisaika: klo 14.00

Nuori Kulttuuri On Air Tampere kokoaa nuoret yhteen monitaiteisen kulttuuritapahtuman merkeissä. Tapahtumassa pääsee katsomaan esityksiä niin teatterista, tanssista kuin musiikista. Lavalle nousee bändejä, tanssiryhmiä, soolotanssijoita, räppäreitä ja nuorisoteatterilaisia eri puolilta Suomea. Nuorten kulttuurikeskuksen Galleria Vivissä pääsee tutustumaan nuorten taiteentekijöiden Kuka olen, kun olen yksin -teemaiseen ryhmänäyttelyyn. Talon kolmas kerros on puolestaan täynnä erilaisia nonstop-workshoppeja, joissa pääsee itse myös tekemään taidetta niin kuvataiteen, musiikin kuin sanataiteen parissa. Tervetuloa viettämään leppoisaa lauantai-iltapäivää monipuolisen kulttuuritarjonnan parissa ja tapaamaan muita samoista aiheista kiinnostuneita.

ESITYKSIÄ:

Wivi Lönn-sali (4.krs.)

klo 14-15 Teatteria (mm. Tampereen Nuorisoteatterin esitys: Kolmen toiveen Moskova)

klo 16.15-17 Tanssiesityksiä
Maija Tynkkynen (Tampere): Perfect Human
Pihla Heikkinen (Loviisa): Häivähdys
Eevi Grundström, Veera Haviala, Olivia Ketomäki, Milja Kinnunen, Venla Kinnunen, Alma Koskinen, Milla Löytynoja, Enna Rantala, Joshua Viik (Tampere): It’s time to dance
Olivia Ahlfors (Tampere): Now, Why, Maybe, We'll see...
Nea Jalonen (Riihimäki): tavoittamaton
Olivia Ahlforsin & Maija Tynkkysen nykytanssiduo: Till I close my eyes
Jyväskylän Tanssiopiston baletin erikoiskoulutus ryhmä 3 (Jyväskylä): Usvaneitojen tanssi Jyväskylän tanssiopiston tanssisadusta Haltijatontun seikkailut
F.A.P. Friends Against Prejudices (Tampere): Booty Besties

Stage (2.krs.)

klo 15-16 Rock/heavy bändejä (Damage Case, Sekamelska, Whiteout)

klo 17.15-18 Rap artisteja (Eemeli Koivisto, Limppu, RapFactory All Stars Pre-Release Party)

KUKA OLEN, KUN OLEN YKSIN -taidenäyttely:

Galleria Vivi (1.krs.)

Näyttely esittelee nuorten tulkintoja yksin olemisen teemasta Kuka olen, kun olen yksin - ryhmänäyttelyssä. Näyttelyssä nähdään maalauksia, digitaalisia piirrustuksia ja kollaaseja, joissa käsitellään yksin jäämisen tunteita, kehonkieltä ja tiloja. Teoksia on esillä kuudelta 15-19 -vuotiaalta taiteen tekijältä Kittilästä, Pieksämäeltä, Tampereelta, Nousiaisista ja Imatralta.

Näyttely on avoinna koko tapahtuman ajan klo 14-18.

Näyttelyyn on opastus klo 15.30. Opastuksen pitää näyttelytiimin nuori kuraattori Eevi Siniketo.

NONSTOP-WORKSHOPPEJA:

Kädentaitokerros (3.krs.)

Talon kolmannen kerroksen workshoppeihin voit vain kävellä sisään ja lähteä mukaan tekemiseen. Maksuttomat nonstop-workshopit ovat käynnissä koko tapahtuman ajan klo 14-18 ja niihin voi tulla mukaan koskaan vaan tapahtuman aikana.

Vinyylilevyt taiteeksi -workshop

Taidepajassa kierrätetään vanhat äänilevyt värikkääksi taiteeksi! Maalaamme akryylimaaleilla ja tusseilla eri tavoin suoraan vinyylilevylle. Kuvan ja aiheen saa itse päättää, mutta apua aiheen valintaan saa tarvittaessa ohjaajalta. Jokainen saa teoksen mukaan lähtiessä. Workshopin ohjaa kuvataiteilija Teemu Raudaskoski.

Musaworkshop

Tervetuloa tutustumaan elektronisen musiikin tekemiseen sekä biisien sanoittamiseen että sovittamiseen. Oman kiinnostuksen mukaan työpajassa voi tutustua rumpukoneeseen, musaohjelmiin tai sanoittamiseen. Lisäksi työpajassa voi tehdä oman biisin ja saada sen itselle mp3-muodossa. Ohjaajana toimii räppäri-artisti Simo Nieminen (Gynä, Suurimot)

Runokioski

Sanataideyhdistys Yöstäjän Runokioskilla jokainen osaa runoilla! Tule askartelemaan irtosanoista runokortti tai laatimaan runoselfie – ja löytämään sisäinen lyyrikkosi. Runokorttien avulla teet myös helposti onnittelukortin vaikkapa äidille tai mummolle. Ohjaajana toimivat Yöstäjän sanataiteilijat Mia Lempinen ja Päivi Haanpää.

Yhteisötaideteos (Huom! 2.krs.)

Edellä mainittujen kolmannen kerroksen workshoppien lisäksi kakkoskerroksesta löytyy iso seinällä oleva yhteisötaideteos, jonka pohjan ovat rakentaneet Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden työkokeilupaikka Pajaston kädentaitopajalaiset. Teoksen tekemiseen jokainen asiakas ja esiintyjä saa halutessaan osallistua ja kertoa miksi tykkää harrastaa tanssia/teatteri/musiikkia/kuvataidetta yms. ja että miksi sen oman jutun tekeminen on itselle niin tärkeää ja mitä siitä itselleen saa. Teos rakentuu seinälle tapahtuman aikana.

MUUT PALVELUT:

Talon sisääntulokerroksesta löytyy maksuton valvottu narikka, tapahtuman infopiste sekä Silta-valmennusyhdistyksen Cafe13 kahvila.

Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuman järjestää Tampereen kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä Suomen Nuorisoseurojen Nuori Kulttuuri -toiminnan kanssa.

https://www.tampere.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/nuorten-tampere/monitoimitalo-13/tapahtumat.html

Lisätietoja:
Piritta Brusi
p. 0400 962 264
piritta.brusi(a)tampere.fi

Tampereen tapahtumaa voi myös seurata etänä verkosssa alla olevasta linkistä:

LUE LISÄÄ

Kauppakeskus Stella

Alkamisaika: aktiviteetit klo 12.00 | lavaohjelma klo 17.00
Työpajat:
klo 12-13 Tai Chi – Kirkkopuisto
klo 13-16 Katukoris, skate, graffiti, käsityö, jonglööraus – Maaherrankatu
klo 13-16:30 – Rap – Nuorisotila Starlight
klo 13-16:30 – Festaridokkari – Virastotalo

Esitykset Stellan Tähtitori:
klo 17-17:15 Avauspuhe – Paleface
klo 17:15-17:30 Selliryhmä
klo 17:30-17:40 Animaatioelokuvat
klo 17:45-18:00 IRTI-teatteri
klo 18:05-18:10 Kerro, kuuntelen – Videoteos
klo 18:15-18:25 Viuhke – Kansanmusiikki
klo 18:30-18:45 HipHop & Street Dance
klo 19-20:30 Nuori Kulttuuri On Air lähetys Tampereelta
klo 21-22 Costee

Ilmoittautumiset ja lisää infoa tapahtumasta: www.mikkelionair.fi
 

LUE LISÄÄ

Kasarmiklubi

Alkamisaika: 16.00
klo 16.00 Avaus ja non-stop-työpajat auki
klo 17.30–18.15 Nuorten esitykset
Ohjelmointivirhe, Tulkoon kevät ja kevät tuli, Sulle salaisuuden kertoa mä voisin, UNI, Call of the Void, työpajat tauolla
klo 18.15–19.00 Työpajat auki
klo 19.00 Live -lähetys ja lähetyksen jälkeen pienet loppubileet
klo 21.30 tapahtuma päättyy

LUE LISÄÄ

Monitoritalo Monde

Alkamisaika: pe 6.5. klo 19.00  la 7.5. klo 12.00
Perjantai 6.5
Klo 19-21.00 On Air etkot - Räppi-iltamat Mondella

Lauantai 7.5.
Nuori Kulttuuri On Air

Katuteatteriesitykset:
klo 12, 13 sekä 14.00 Lordin aukiolla, Kauppakeskus Revontulessa sekä Mondella
Teatteri Säijen Lumo, H-Moilaset sekä Sävy- ryhmät esittävät tasatunnein
keskustassa katuteatteriteoksiaan.
Työpajat:
klo 13-14.00 Breakdance
klo 14.30-17.30 Rap
klo 16.00 graffiti

Breakdance ja rap-työpajoihin ennakkoilmoittautuminen

Monden ohjelma:
Klo 15.00 Digistageen osallistuneiden nuorten esityksiä.
Klo 17.00 “Hierarkia” Sirkus Taika-Ajan sekä Siepakoiden yhteisteos, joka saa
ensi-iltansa Nuori Kulttuuri On Air -tapahtumassa.
Klo 18.00 DJ Ronja Ryövärintytär
Klo 19-21.00 Live-streamlähetys Tampereelta

Nuori Kulttuuri On Air | Pääkaupunkiseutu on peruttu

Helsingin Suvilahden Tiivistämöllä järjestettäväksi tarkoitettu On Air satelliittitapahtuma, on jouduttu perumaan lakon vuoksi.

Mikä Nuori Kulttuuri On Air?

Nuori kulttuuri On Air on monipaikkainen nuorten taidetapahtuma.

Tapahtumapäivänä lauantaina 7.5.2022 eri puolella maata valloittaa kuusi livenä tapahtuvaa satelliittitapahtumaa Helsingissä (pääkaupunkiseutu) Tampereella, Mikkelissä, Oulussa ja Rovaniemellä. Tapahtumissa juhlitaan kulttuurista nuorisotyötä nuorten tekemän taiteen siivittämänä.

Nimi Nuori Kulttuuri On Air yhdistää ihmiset ympäri maan yhteen hetkeen digitaalisesti. Satelliitti viittaa tapaan, jolla nuoret ympäri Suomen yhdistetään omista tapahtumistaan yhdeksi juhlivaksi kokonaisuudeksi reilu tunnin ajaksi äitienpäivän aattona.

Mitä käytännössä tapahtuu? Suomi jaetaan viiteen satelliittitapahtumaan, jonne kokoontuvat oman alueeltaan valittavat esitykset ja teokset. Satelliittitapahtumat järjestetään jokaisella satelliittipaikkakunnalla yhtä aikaa.

Päivän aikana tuodaan esiin nuorten taideharrastusten tämänhetkisiä ilmiöitä. Luvassa on konkreettista taiteen tekemistä tapahtumissa esitysten ja työpajojen muodossa, mutta myös nuorten tarinoita harrastuksesta ja ilmiöitä harrastusten takaa.

Päivä huipentuu reilun unnin mittaiseen  Nuori Kulttuuri On Air LIVE -streamlähetykseen Tampere-talosta, joka koostuu nuorten esityksistä sekä vuoden aikana kuvatuista inserteistä - tarinoista. Suorassa lähetyksestä vieraillaan satelliittitapahtumissa, joissa voi kokoontua seuraamaan illan lähetystä yhdessä. Vuoden huipentavan tapahtumapäivän LIVE -lähetyksessä palkitaan kulttuurisen nuorisotyön eri osa-alueilla ansioituneita ja työtä tehneitä henkilöitä, ryhmiä sekä organisaatioita. Lähetyksessä palkitaan Nuori Kulttuuri Digistagella aiemmin äänestetty suosituin teos.

Lähetysalustana toimi Nuoirisoseurojen Vimeo -kanava.

Lisätiedot:

Ville Laitinen, tuottaja, 044 491 8950ville.laitinen@nuorisoseurat.fi

Jussi Kaijankangas, kulttuurituottaja, 050 3434688jussi.kaijankangas@nuorisoseurat.fi

Johanna Hurme, kulttuurisen nuorisotyön suunnittelija, 044 500 8721, johanna.hurme@nuorisoseurat.fi