Nuori Kulttuuri On Air

Nuori kulttuuri On Air on monipaikkainen nuorten taidefestivaali lauantaina 11.5. 2024.

Sinun tarinasi, sinun äänesi

Haluatko olla osa jotain suurempaa ja astua esiin valokeilaan sekä jakaa luovuutesi koko Suomen kanssa? Tule mukaan Nuori Kulttuuri On Air 2024 – monipaikkaiseen festivaaliin. Koe unohtumaton päivä taiteen ja yhteisöllisyyden parissa.

Lauantaina 11.5.2024 kuusi kaupunkia ympäri Suomen heittäytyvät taiteen pyörteisiin: Inari, Rovaniemi, Pori, Tampere, Joensuu ja Pääkaupunkiseutu.

Päivä huipentuu Nuori Kulttuuri LIVE -streamiin Äänekoskelta. Olemme valinneet parhaat palat vuoden aikana tehdystä ja tuomme ne suoraan ruudullesi. Tämä ei ole vain livestream, vaan matka nuorten taiteen sydämeen.

Olemme yhteydessä jokaiseen kaupunkiin reaaliaikaisesti. Voit tuntea olla osa suurta yhteisöä, vaikka olisitkin satojen kilometrien päässä. On Air on digitaalinen silta, joka yhdistää meidät kaikki.

Festivaalin päätteeksi kunnioitamme niitä, jotka ovat tehneet poikkeuksellista työtä nuorten kulttuurin hyväksi.

Saamelaiskäräjät järjestää vuoden 2024 saamelaisnuorten taidetapahtuman Inarissa, saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa 24.-25.4.2024.

Saamelaisnuorten taidetapahtumassa on valtakunnallista tapahtumaa mukaillen neljä teemaa: esittävinä taiteenlajeina ovat tanssi sekä saamelaiset perinteiset vokaalimusiikkilajit leudd, livđe ja luohti. Lisäksi teemoina ovat lyhytvideo saamelaisesta kulttuuriperinteestä sekä kuvataide aiheenaan kulttuuriympäristö. Jokaisessa teemassa on kolme ikäsarjaa: 6-8-vuotiaat, 9-12-vuotiaat sekä 13-20-vuotiaat. Taidetapahtuma on avoin teemoihin osallistuville peruskoulun ja toisen asteen saamen opetuksessa oleville lapsille ja nuorille.

Siirry Inariin

Rovaniemellä Nuori Kulttuuri On Air järjestetään Mondella sekä Wiljamissa. Tapahtuma tarjoaa maksuttomia taidetyöpajoja sekä mielenkiintoista ohjelmaa koko päivän ajan. Päivän kruunaa livekeikka Mondella.

Siirry Rovaniemelle

Promenadikeskus täyttyy kuvista ja äänistä toukokuussa 2021, kun Nuori Kulttuuri -festivaali kerää talon aulatiloihin ja Promenadisaliin nuoria  taitajia aloittelijoista konkareihin. Tiedossa on takuukiva päivä, kun mukana on kokonainen kulttuurin lajikirjo aina tanssista musiikin kautta kuvataiteeseen asti!  Päivän vieraat voivat osallistua myös itse taiteen ja kulttuurin tuottamiseen.

Siirry Poriin

Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13 toimii Tampereella Nuori Kulttuuri On Air -tapahtumapaikkana. Kulttuurikeskuksessa pääsee nauttimaan niin taiteesta Galleria Vivissä ja eri kerroksissa kuin upeista esityksistä Wivi Lönn-salissa ja Stagella. Erilaisissa työpajoissa voi tehdä monipuolisesti taidetta ja olla osa sitä.

Siirry Tampereelle

Joensuussa Nuori Kulttuuri On Air valtaa Sirkkalan liikkumiskeskuksen, jossa pääsee valloilleen tanssi, musiikki, yhdessä tekeminen ja uuden oppiminen! Tapahtuman aikana black box täyttyy nuorten esityksistä, sali sekä muut tilat tekemisestä ja puuhasta, e-urheilun huumaa unohtamatta! Nuori Kulttuuri On Air Joensuussa, Sirkkalan liikkumiskeskuksessa lauantaina 11.5.2024

Siirry Joensuuhun

Nuori Kulttuuri On Air on monipaikkainen nuorten taidefestivaali lauantaina 11.5. 2024. Kuudella paikkakunnalla tapahtuvan monitaidefestivaalin yksi isännättäristä on pääkaupunkiseutu Helsingin, Vantaan ja Espoon yhteistyöllä. Tapahtumapaikkana toimii Helsingin Tiivistämö.

Siirry pääkaupunkiseudulle

On Air 2022 kuvina

Kiinnostuitko?

Heräsikö kysymyksiä ? Lähetä meille viestiä.

Ville Laitinen
Tuottaja, Nuori Kulttuuri On Air

Lähetä viestiAvautuu uuteen ikkunaan