Nuori Kulttuuri Digistage – virtuaalinen esiintymislava nuorille taiteilijoille on nyt avautunut

Nuori Kulttuuri Digistage on virtuaalinen esiintymislava 13–29-vuotiaille nuorille, jotka harrastavat taidetta ja kulttuuria. Digistagen esitykset ovat nuorten taiteilijoiden esittämiä tai luomia taideteoksia, jotka esitetään videomuodossa.

Virtuaalisen esiintymislavan teokset ovat nyt katsottavissa, kommentoitavissa ja tykättävissä. Yleisö voi äänestää omaa suosikkiansa Digistagella 7.5. saakka. Tykätyin esitys julkistetaan Nuori Kulttuuri Festival Kuopio 2023 tapahtumassa 26.–27.5. Kaikki Digistagelle lähetetyt videot ovat myös esillä Kuopion tapahtumassa striimin muodossa.

Nyt sinäkin voit vaikuttaa! https://digistage.nuorikulttuuri.fi

Äänestäminen on helppoa ja hauskaa, ja ohjeet löydät alta:

1. Katso videoita klikkaamalla profiilikuvaa galleriassa ja sen jälkeen painamalla katso-painiketta.

2. Äänestä suosikkiasi klikkaamalla esityksen profiilikuvasta tai Äänestä -napista.

3. Kirjoita 80 merkkiä pitkä perustelu, miksi kyseinen esitys oli mieleenpainuvin.

Taide on myös kommunikointia yleisön kanssa

”Omasta taiteesta on kiinnostavaa saada palautetta, ja se on myös tärkeää eteenpäin pyrkimisen kannalta”, sanoo Digistagea koonnut Jussi Kaijankangas

Yleisön ja esiintyjien on myös tärkeää kommunikoida jollain tasolla. Sitä varten tärkeää saada palautetta myös suoraan katsojilta. Sitä varten on kehitetty pieni askel palautteenantoon, jotta yleisö voi ilmaista mielipiteensä tykkäämällä ja antamalla perusteluja.

Yleisö voi siis antaa minimissään 80 merkkiä pitkän perustelun äänestysvalinnalleen. Perustelut käytetään yhtenä palautteen osana teoksille. Ajatuksesi on tärkeä myös nuorten esiintymiselle, esiintyjät janoavat myös palautetta tekemisestään. Nuoret esiintyjät eivät ole pelkästään vapaan palautteen varassa, vaan he saavat asiantuntijaraadilta esityksestään kirjallisen palautteen Digistagen kautta saadun palautteen rinnalle.

Nuori Kulttuuri Digistage on ainutlaatuinen tilaisuus nuorille taiteilijoille esitellä taideteoksiaan laajalle yleisölle. Käy tutustumassa millaisia esityksiä on Digistagelle tullut tanssin, teatteri, musiikin, sirkuksen, animaatio ja videotaiteen kautta.