Digistage on nyt auki!

Nuori Kulttuuri Digistage, virtuaalinen esiintymislava nuorille taiteilijoille, on nyt avautunut. Lyhyen aukiolonsa aikana teoksia on katsottu jo nyt yli neljä tuhatta kertaa. Ääniä on annettu yli 900 kappaletta, mikä on rikkonut aikaisemmat ennätykset muutamassa päivässä.

Digistage on tarkoitettu 13–29-vuotiaille nuorille tarjoten heille alustan virtuaaliseen esiintymiseen. Tänä vuonna esillä on yhteensä 55 teosta, jotka ovat peräisin 31 eri paikkakunnalta. Lavalle on kerääntynyt yhteensä 372 esiintyjää.

Kaikki teokset ovat nyt vapaasti nähtävissä osoitteessa https://digistage.nuorikulttuuri.fi. Jokainen katsoja voi äänestää suosikkiesitystään huhtikuun ajan. Kolme eniten ääniä saanutta teosta palkitaan rahallisesti, ja palkinnot julkistetaan Nuori Kulttuuri LIVE -tapahtumassa Äänekoskella 11.5.2024.

Digistagen toiminnan tarkoituksena on tukea nuoria esiintyjiä ja antaa heille mahdollisuus tuoda esille omaa taidettaan. Tänä vuonna taide on monipuolisesti edustettuna tanssin, teatterin, musiikin, kuvataiteen ja mediataiteen muodossa.

Teokset peilaavat ajan ilmiöitä

Tämän vuoden Digistage on erityisesti yllättänyt vaikuttavilla taide-esityksillään, jotka ovat teräviä analyysejä nykyajan ilmiöistä ja tapahtumista. Nuoret elävät vahvasti ajassa, ja teosten perusteella jokainen nuori peilaa maailmaa omassa taideteoksessaan.

Kannustan kaikkia antamaan näille teoksille hetken aikaa, sillä ne kyllä lumoavat katsojansa, jos niille antaa tilaisuuden, sanoo Digistagen tuottaja Jussi Kaijankangas.

Nuori Kulttuuri -toiminta on taiteen ja kulttuurin voimin tehtävää nuorisotyötä. Kaikille avoimen, valtakunnallisen toiminnan kautta sekä nuoret että nuorten kanssa työskentelevät voivat kehittää toimintaansa, verkostoitua ja saada onnistumisen kokemuksia. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Nuori Kulttuuri -toimintaa koordinoi Suomen Nuorisoseurat.

 

➡️ DIGISTAGELLE TÄSTÄ