Digistage 2023: Virtuaalinen esiintymislava oli täynnä taikaa

Toinen kierros Nuori Kulttuuri Digistage -tapahtumassa on takanapäin. Hakemusten kautta saimme kokoon Digistagen virtuaalisen esiintymisalustan, jolle kertyi yhteensä 54 erilaista esitystä, joissa esiintyi yhteensä 502 esiintyjää. Osallistujia oli ympäri Suomen, ja jopa Fuengirolasta saakka.

Katso koostevideo täältä: https://youtu.be/O4A_Faw19WE

On unta elo keijujen – Baletin extra R -ryhmä, Vantaan Tanssiopisto

Esiintymislavalla nähtiin monipuolisesti taiteen lajeja: sirkusta, tanssia, teatteria, musiikkia, video- ja valotaidetta, animaatioita ja lyhytelokuvia. Digistage avautui maanantaina 18.4. ja tarjosi virtuaaliesityksiä aina 30.11.2023 saakka osoitteessa digistage.nuorikulttuuri.fi.

Isänmaan kaikuja – Jalas Chamber

Virtuaalinen esiintymisalusta sai yhteensä 4362 katselukertaa, ja sen tarjoamaa sisältöä katseltiin yhteensä 150 tuntia. Suosituimpana katselupäivänä erottui 20.4.2023, jolloin videot keräsivät yli 10 tunnin katselumäärän yhden päivän aikana. Huomionarvoista oli, että suurin osa katsojista kuului 18–24-vuotiaaseen ikäryhmään.

Moppimummo – Peppi Rainesto ja Vilma Lahtinen

Digistagen yhteydessä oli mahdollisuus antaa palautetta ja äänestää suosikkiesityksiä. Suosituimman teoksen tekijä palkittiin 1000 euron stipendillä sekä Digistagen kiertopalkinnolla ”Nebulan”, jonka on luonut nuori jyväskyläläinen Janne Hokkanen. Hän kuvaili Nebulaa sanoen: ”Nuorena on hyvä kokeilla rohkeasti omia siipiään”. Digistagella annettiin yhteensä 495 ääntä, ja saimme esityksistä yhteensä 763 palautetta. Digistagen suosituimmaksi teokseksi äänestettiin Akaalaisen Nuput-ryhmän esitys nimeltään ”Kohma”.

Am I loved? – Espoon tanssiopisto Nyky 8 EK

Top 10 katsotuimmat videot olivat:

  1. Trapstar – LAZZI
  2. Kohma – Nuput
  3. Ruusutarha – Jyväskylän Tanssiopiston baletin erikoiskoulutus ryhmä II ja III
  4. Syvyyden uhka – Baletin extra 2 / Vantaan Tanssiopisto
  5. Isänmaan kaikuja, osa Joose Tammelinin sävellyssarjasta Yrjö Jylhän ja Einari Vuorelan runoihin
  6. Kp-75 – Hiljane
  7. Forest – Koskelan Tanssin katutanssi jatkotaso
  8. Polku – Karkelo, Klaukkalan Nuorisoseura
  9. On aivan sama – Rautalankayhtye The Hikers
  10. Tämmöset – Kuihu, Klaukkalan Nuorisoseura

Nuori Kulttuuri haluaa kiittää kaikkia ryhmiä ja esiintyjiä heidän panoksestaan ja osallistumisestaan! Olette olleet mukana luomassa toista, historiallista Nuori Kulttuuri Digistage-tapahtumaa. Kiitos teille kaikille!