Nuori Kulttuuri On Air sykki energiaa ympäri Suomen

Nuori Kulttuuri On Air sykki nuorten tekemää taidetta Rovaniemellä, Porissa, Tampereella, Joensuussa ja Helsingissä lauantaina 11.5. Jokainen paikkakunta sai rakentaa tapahtumastaan omanlaisensa ja sovittaa sen omiin tarpeisiinsa. Syntyi viisi täysin erilaista tapahtumaa täysin erilaisiin paikkoihin.

Pääkaupunkiseudulla nostettiin esiin erityisesti nuorten omatoimiharrastusmahdollisuuksia, katutaideyhteisöjä ja korkeatasoista kaupunkikulttuuria. Rovaniemellä paikalla oli taideharrastajia ympäri Lappia. Kolme eri tilaa täyttänyt tapahtuma painottui esittävään taiteeseen.

Monitoimitalo 13 Tampereella osoitti, miksi sille myönnettiin tapahtumassa Kulttuurisen nuorisotyön tunnustuspalkinto. Toimintaa oli rakennuksen kaikissa kerroksissa laajalla spektrillä tanssiesityksistä sekä bändikeikoista kuvataiteeseen ja työpajoihin.

Porin Promenadisali tarjosi nuorille valokeilan keskellä kaupunkia ja mahdollisuuden esiintyä ammattimaisissa puitteissa, joka oli ollut myös nuorten pitkäaikainen toive. Joensuussa On Air valtasi tuoreen paikan, sillä tapahtuma järjestettiin Sirkkalan liikkumiskeskuksessa, jossa perinteisen taiteen lisäksi liikuttiin liikkumisen, digitaalisuuden ja taiteen rajapinnoilla mm. pakohuonepelin ja e-sports -esittelyn kautta.

Nuori Kulttuuri Talks -keskustelut olivat osana ohjelmaa Joensuussa ja Tampereella. Nuorten vetämät kulttuuri- ja taideharrastamiseen liittyvät Talks -keskustelut ovat katsottavissa jälkikäteen verkossa www.nuorikulttuuri.fi

Nuori Kulttuuri LIVE päätti tapahtumapäivän Äänekosken Painotalolla. Kokonaisvaltainen koonti sekä kaupunkien tunnelmista että Painotalon ilosta ja jännityksestä antoivat energisen päätepisteen Nuori Kulttuuri-vuodelle. LIVE on katsottavissa kuukauden ajan osoitteessa www.nuorikulttuuri.fi/onair/live

Kaikille tapahtumille yhteinen nimittäjä oli se, että pelkän kokemisen lisäksi tapahtumissa sai myös tehdä ja osallistua. Osallistavaan toimintaan Nuori Kulttuuri kannustaa sekä panostaa tapahtumissa tulevaisuudessakin. Tapahtumat ovat nuoria varten. Heidän äänensä, ajatuksensa sekä intohimonsa ovat niiden ydin.

Vuoden 2025 Nuori Kulttuuri Festivaali tulee myös olemaan monipaikkainen. Tapahtuma saa hieman uutta twistiä ja tavoitteena on tehdä konseptista entistä parempi. Ensi keväänä Nuori Kulttuuri Festivaali valloittaa taas Suomen.