Tiivistämöllä päästään On Air -tapahtumassa kokemaan hip hop -kulttuuria ja lavarunoutta

Helsingin, Vantaan ja Espoon nuorisopalvelut tuottavat yhteistyössä Tiivistämölle toukokuussa Nuori Kulttuuri On Air -tapahtuman. Tiivistämön tuottaja Mona Huczkowski ja Vantaan West Side Vernissan kulttuurisen nuorisotyön koordinaattori Rosa Hultman ovat rakentaneet tapahtumapäivää yhdessä.

 

”Halusimme nostaa pääkaupunkiseudun nuoria kulttuuriharrastajia ja upeita yhteistyökumppaneitamme esiin ja päästä osaksi valtakunnallista nuorten tapahtumaa”, Mona kertoo miksi Nuori Kulttuuri On Air on merkityksellinen tapahtuma pääkaupunkiseudulla.

 

Rosan mielestä yhteistyö pääkaupunkiseudun kuntien kanssa on tärkeää yhteistapahtuman muodossa, jotta eri pääkaupunkiseudun kuntien taideharrastajat pääsevät esille omien projektiensa kautta.

 

” Olen ylpeä vantaalaisten ja helsinkiläisten nuorten katutaiteen yhteistyöprojektista, jota esitellään myös tapahtumassamme”, Rosa pohtii.

 

Pääkaupunkiseudun On Air -tapahtumassa Mona kertoo, että  korostuu erityisesti kaupunkilaisnuorten kulttuuriharrastukset, katutaide ja nuorten omaehtoinen harrastaminen; ”Tiivistämön tapahtumassa on mukana myös paljon kiinnostavia ja kaikille avoimia työpajoja, kuten DJ Academy, jossa pääsee opettelemaan DJ-taitoja sekä Ruskeat tytöt -luovan kirjoittamisen työpaja.”

 

He kuvailevatkin tapahtumaa minifestareiksi, missä tapahtuu paljon kaikkea. Tapahtumassa heidän mielestään erityisen tärkeää on sen yhteentuova voima ja mahdollisuus tutustua muihin nuoriin ja löytää uusia kavereita.

 

” Tapahtumilla on tärkeä rooli nuorien tavoittamisessa kulttuurin keinoin. Kun tapahtumien sisältö on kiinnostava, voi se tarjota nuorelle uuden suunnan hänen elämässään – uuden harrastuksen ja uusien ystävien parissa”, Rosa tiivistää.

 

Nuori Kulttuuri On Air järjestetään Helsingin Tiivistämöllä 11.5.