Tanssteatteriteos -ryhmä punaisella taustalla

Tanssiteatteriteos tuo esiin nuorten pahoinvointia

Ensimmäiset maistiaiset teoksesta nähdään avoimessa yleisödemossa perjantaina 1.12. Helsingissä.

 

Kaksi helsinkiläistä nuorten harrastusryhmää on tehnyt tänä vuonna uudenlaista yhteistyötä ja valmistellut tanssiteatteriteosta. Tuleva teos rakentuu nuorten omista ideoista ja he toimivat käsikirjoittajina, ohjaajina, koreografeina, näyttelijöinä, tanssijoina, puvustajina ja tuottajina. Taustatukena ovat teatterin ja kansantanssin ammattipedagogit sekä taustayhdistys nuorisoseura Karjalan Nuoret ry:n sitoutuneet vapaaehtoiset. Projektissa yhdistyvät kaksi taidealaa ja Karjalan Nuoret ry:n nuorten ryhmää: teatteriryhmä Draamalaamat ja kansantanssiryhmä Roihu. Mukana on yhteensä 18 esiintyjää, jotka ovat 13-16 -vuotiaita.

 

Projekti tuo yleisön eteen sen, mikä nuoria juuri nyt puhuttelee. Tanssiteatteriteoksen sisältö on noussut nuorten omista ideoista ja teos kertoo maailmasta heidän näkökulmastaan. Teos kertoo draaman ja tanssin keinoin kolmen yläasteikäisen nuoren kasvutarinan. Se tuo esille nuorten haasteita ja epävarmuuksia itsenäistymisen ja elämänmuutosten edessä. Nuoret etsivät omaa paikkaansa ja omia rajojaan, pohtivat mikä on oikein ja väärin ja miksi aikuiset käyttäytyvät välillä lapsellisemmin kuin kuusivuotiaat.

 

Teoksen sisältö käsittelee pahoinvointia, mielenterveysongelmia ja kertoo tarinan vallan väärinkäytöstä: siitä, kuinka ryhmäpaine ja aikuisten odotukset vaikuttavat nuoriin. Teosprosessi antaa esiintyjille kanavan käsitellä näitä vaikeita teemoja ja herättelee katsojia pohtimaan nuorten hyvinvointia.

 

Teoksesta nähdään maistiaisia perjantaina 1.12. klo 18.30 Munkkivuoren nuorisotalolla (Raumantie 5, Helsinki). Yleisödemossa nuorten ryhmä esittää ensimmäisiä valmistuneita luonnoksia tulevan teoksen kohtauksista ja koreografioista. Demo on kaikille avoin ja maksuton. Teosprosessin käynnistämisen on mahdollistanut Nuori Kulttuuri Roots -yhteistyö.