Nuori mies tanssii street tanssia

Street Culture Club haki breikki-kisakokemusta Heerlemistä elokuussa

Nuori Kulttuurin kansainvälisillä matka-avustuksilla mahdollistetaan nuorten taiteen ja kulttuurin harrastajien matkoja ulkomaille tapahtumiin esiintymään.

Lappeenrantalaisen Steet Culture Club:n esiintyvän ryhmän jäsenet kävivät kisaamassa elokuussa Euroopan yhdessä isoimmista breikkitapahtumista Notorius IBE -festivaaleilla Hollannissa. Street Culture Club on toiminut yhdistyksenä vuodesta 2011 alkaen, mutta jo neljä vuotta aikaisemmin he aloittivat esiintyvän ryhmän toiminnan.

”Esiinnymme joka vuosi ympäri Etelä-Karjalaa ja Suomea. Ryhmään on kuulunut jo useampia eri ikäpolvien tanssijoita. Huomattavina esiintymisinä on ollut mm. TV-ohjelma Talent vuonna 2021. Järjestämme omia breikkitapahtumia, kisoja ja kesäleiriä, jotka kaikki keskittyvät breikin ja hip-hop kulttuurin ympärille. Esiintymisryhmämme koostuu aktiivisista esiintyjistä, sekä osa heistä kisaa breikin saralla.

Esiintyvästä ryhmästä lähti kuusi nuorta ja kolme vanhempaa kerhon jäsentä. Heistä Samu Könönen ja Emil Lensu ovat nuorten breikin Suomen mestareita vuosilta 2020 että 2021. Vanhemmat jäsenet tanssivat ja järjestävät tapahtumia sekä valmentavat nuoria tanssikouluilla, sekä SCC:n omissa treeneissä.

Breikkari tekee makakua

Kuva: Dimitri Lisitsyn

” Osallistuimme tapahtumapaikalla breikkityöpajaan, jota opetti PoeOne (USA), Born (Korea) ja Freeze (Swe). Työpaja oli erittäin onnistunut ja saimme siitä paljon tietoutta breikistä. Kävimme myös tapahtumapaikalla olleissa teatteriesityksessä ja paneelikeskustelussa, jossa puhuttiin breikin ja teatterin yhdistämisestä. Nämä olivat erittäin kiinnostavia ja kehitimme niistä uusia ideoita omiin esityksiin ja tuleviin projekteihin”, SCC:n toiminnan ohjaaja Hiski Hämäläinen kertoo.

Sen lisäksi, että ryhmä osallistui festivaaliohjelmaan he osallistuivat tapahtumassa järjestettyihin kisoihin. Alle 16-vuotiaiden kisassa mukana oli Emil Lensu(14v.) ja Footwork-kisassa Oliver Finne(16v.), joka selvitti tiensä kuudentoista parhaan joukkoon.

” Opimme matkalla paljon työpajoista, paneelikeskusteluista ja esityksistä. Matkan tavoitteet ylittyivät reilusti! Kaikki osallistuneet olivat erittäin tyytyväisiä reissuun. Emil mainitsi että reissu oli parasta mitä hänen elämässään oli tapahtunut”, Hiski muistelee kesän tapahtumaan

Tulevana viikonloppuna Lappeenrannan Nuijamiehessä SCC järjestää Nuijamies Breaks -tapahtuman, missä tullaan näkemään SCC:n esiintyvän ryhmänkin kokoonpanoa tanssilattialla.