Nuori Kulttuuri Roots yhteisöhaku on avoinna

Roots yhteisöhaussa etsitään nuorten toiveista ja haaveista kumpuavia kulttuurisen nuorisotyön ja kulttuuri- ja taideharrastamiseen liittyviä ideoita. Näistä unelmista yhteisöt voivat tehdä totta omalla alueellaan vuoden 2023 aikana yhteistyössä Nuori Kulttuuri kanssa.Haku on nyt auki nettisivuillamme ja haku kestää helmikuun loppuun asti. Päätökset vuoden 2023 Roots-toimoinnoista tehdään maaliskuun aikana.

Nuori Kulttuuri Roots on kulttuurisen nuorisotyön kehittämisalusta, johon on mahdollista lähteä mukaan hyvin matalalla kynnyksellä.  Toiminta saa olla kaikkea kehittämistoimintaa nuorten kulttuuri- ja taideharrastamisen parissa, mutta perustoimintaan emme lähde mukaan. Roots-toiminnoissa on nähty nuorten toiveiden pohjalta toteutettuja tapahtumia, heidän itse suunnittelemiaan toimintoja ja työpajoja. Projektien joukossa on ollut niin digitaalisia ulostuloja kuin alueellisia ja paikallisia fyysisiä toimintoja.

Mukaan toimintaan voi hakeutua lomakkeella, joka löytyy nettisivuiltamme.  Toiminnasta tulee olla olemassa suunnitelma ja talousarvio. Mukaan lähteviä tuetaan rahallisesti, tuotannollisella ja markkinoinnillisella avulla.

Roots-toiminnan kautta edistämme kulttuurisen nuorisotyön toiminnankirjon näkyväksi tulemista. Roots:n kautta on mahdollisuus olla osa laajempaa valtakunnallista kulttuurisen nuorisotyön verkostoa ja Nuori Kulttuuri on mahdollistanut näiden hyvien toimintojen ja käytänteiden viemisen paikkakunnilta toisille esim. On Air ja Festival -tapahtumien yhteydessä. Roots-yhteisöjen on mahdollisuus hakea kansainvälistä matka-avustusta toiminnan toteuduttua

Kokoamme kaikki Roots-toiminnassa mukana olevat toimijat myös nettisivuillemme ja levitämme tietoa verkostollemme.

Nuorille 13-29 vuotiaille taiteen tai kulttuurin harrastajille on olemassa läpi vuoden avoinna oleva ideahaku. Mukaan Rootseihin voi tällöin hakeutua hakukaavakkeella ja toiminnan esittelyvideolla, joka löytyy nettisivuiltamme.