Juliste kuva potseista

Nuori Kulttuuri Roots: Nuorille omat Potsit Tohmajärvellä

Pohjois-Karjalan nuorisoseurojen nuorten ryhmä on suunnittelemassa ja toteuttamassa Roots yhteistyössä Tohmajärven kesäjuhlan yhteyteen omaa nuorten tapahtumaa. Idea tuli nuorilta Pohjois-Karjalan  aluetoimiston hallinnoiman Osallistavaa vaikuttamista – nuorten paikalliset vaikuttajapolut -hankkeen toiminnan yhteydessä. Tapahtuma toteutetaan 30.6. yhteistyössä Tohmajärven nuorten ja kunnan kanssa.

”Tätä kautta mahdollistuu nuorille aktiivinen toimijuus oman kunnan toiminnan ja tapahtumien virkistämiseksi. Lisäksi yhtenä tavoitteena on mahdollistaa kaikille kunnan nuorille tapahtuma, johon he voivat osallistua”, Sini Hirvonen, nuorten paikalliset vaikuttajapolut -hankkeen koordinaattori kertoo.

Tapahtumaan on suunnitteilla erilaisia työpajoja, sekä päivä huipentuu nuorten omaan discoon. Potsit ovat Tohmajärven kunnan tärkein kesäjuhla, jota on vietetty kesä-heinäkuussa 1970-luvulta lähtien. Nimensä juhla on saanut Maiju Lassilan Tulitikkuja lainaamassa -romaanin porsaasta, potsista. Pitäjäjuhla kokoaa nykyisten paikkakuntalaisten ja turistien lisäksi runsaat määrät entisiä pitäjäläisiä koko viikon ajaksi.

”Toivomme, että tapahtuma antaa sysäyksen kunnan nuorisotoimelle järjestää jatkossa nuorille suunnattuja tapahtumia yhdessä nuorten kanssa ja kehittää kunnan tarjoamia mahdollisuuksia kulttuurisen nuorisotyön saralla, esimerkiksi huomioimalla nuorten toiveet ja innostus maalaamiseen”, Sini pohtii.