Breaking paja mainos

Nuori Kulttuuri Roots 2024-toiminnot esittäytyvät:  Pyhäjärvellä kesäkuussa graffiti- ja breikkipaja

Pyhäjärven kulttuuri- ja nuorisopalvelut järjestävät graffitipajan 5.-7.6.2024 Pyhäjärven nuorisotalolla, ke klo 12-15, to klo 12-16, pe klo 12-16.   Breikkipaja järjestetään Keskuskoulun liikuntasalissa 5.6.2024 klo 16-18.

Graffitipaja on tarkoitettu 5.-9. luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille.
Graffiti-pajassa tutustutaan alkuun graffitin historiaan ja graffitin eri muotoihin ja tyyleihin. Graffiteja sketsaillaan eli piirretään paperille, jonka jälkeen suunnitellaan ja maalataan yhdessä paikallinen julkinen seinä samalla harjoitellen spraymaalauksen eri tekniikoita. Osallistumiseen ei vaadita aiempaa kokemusta.

Graffitipajan posteri


Breikki-paja on tarkoitettu 5.-9. luokkalaisille. Pajassa käydään lyhyesti läpi lajin historiaa tutustuen samalla eri liikekategorioihin, kuten toprock ja footwork. Liikutaan yhdessä lajille tyypillisen musiikin tahtiin ja opetellaan erilaisia liikkeitä, sekä tehdään yhteistä liikesarjaa eli koreografiaa. Osallistumiseen ei vaadita aiempaa kokemusta lajista ja pajaan voi osallistua myös vain osan aikaa. Ilmoittautua ei tarvitse, voi vain tulla paikalle. 

 

Tavoitteena on lisätä kiinnostusta katutanssiin ja graffititaiteeseen, lisätä nuorten osallisuutta ja näkyvyyttä kaupungissa, rohkaista heitä kulttuuri- ja taidetoimintaan ja antaa eväitä omaehtoiseen tekemiseen jatkossakin. Syntyvä julkinen taideteos elävöittää kaupunkikuvaa ja nuorten toteuttamana on signaali siitä, että yhteisistä tiloista pidetään hyvää huolta. Kaupunkilaisilta kysyttiin loppukesästä -23, millaista kulttuuria toivotaan, ja tällöin vastauksissa kuvattiin mm. Katutaidetta sekä tapahtumia ja työpajoja nuorille. 

 

Ohjaajana toimii Santeri Karttunen. Santeri järjestää myös oman näyttelyn kesäkuussa Pyhäjärven kirjastolla, kaikille avoimia avajaisia vietetään 6.6. klo 17.  Nuorten teoksen avajaisia vietetään 7.6. klo 16. 

 

Pajoihin on ennakkoilmoittautuminen:
leena.mulari(ät)pyhajarvi.fi, puh. 044-445 7606.