Rovaniemeläinen muusikko ja graffititaiteilija Tomi Rajala

Nuori Kulttuuri Roots 2024 toimijat esittäytyvät: Nuori kulttuuri tarjoaa graffiti- ja musiikkitaidetta Utsjoen nuorille

Utsjoella järjestetään 3.-6.6.2024 graffiti- ja musiikkitaiteen työpaja, jonka ohjaajana toimii rovaniemeläinen graffititaiteilija ja muusikko Tomi Rajala. Rajala on tehnyt katutaidetta useita vuosia ja pitänyt työpajoja seitsemän vuotta kaiken ikäisille ihmisille Suomessa ja ulkomailla. Viimeisimmän vuoden hän on ollut mukana teknokollektiivissa ja keikkaillut paljon.

Utsjoen kunnan ainoa nuorisotila Wörtti sijaitsee 1970-luvulla rakennetussa entisessä koulukeskuksessa. Vuonna 2020 järjestettiin edellinen graffitimaalaustyöpaja Nuori kulttuurin tuella, jossa maalattiin Wörtin sisäseiniä nuorisotilan näköisiksi. Ennen uuden koulun rakentamista nykyisen Wörtin tila oli opetuskäytössä ja näytti nuorisotilan muuton jälkeen edelleen koululta. Edellisen graffitityöpajan ansiosta nuorisotila näyttää nyt nuorisotilalta sisäpuolelta, mutta ulkopuolelta Wörtti näyttää edelleen ankealta.

Kesäkuussa järjestettävässä työpajassa nuoret pääsevät itse vaikuttamaan nuorisotila Wørtin ulkoilmeeseen maalaamalla sinne graffiteja ohjatusti. Nuorisotilasta tulee uudenlainen kulttuuriympäristö, kun nuoret saavat tehdä sinne omaa taidettaan. Neljän päivän työpajan tavoitteena on tarjota nuorille onnistumisen kokemuksia musiikin, tapahtumatuotannon sekä graffitimaalaamisen kautta ja päästää nuorten luovuus valloilleen.

Tapahtuman järjestävät Utsjoen kunnan vapaa-aikatoimi sekä Nuori kulttuuri.

 

Lisätietoja:

Kaisa Tapiola-Länsman

vapaa-aikasihteeri

0400 319 852

kaisa.tapiola-lansman@utsjoki.fi