Nuori Kulttuuri mukana YLE:n Hyvin sanottu -festivaalilla

Nuori Kulttuuri Talks ja Porina podi ovat mukana Hyvin Sanottu -festivaaleilla Hämeenlinnassa 28.-29.9. Ylen ja Erätauko-säätiön järjestämässä keskustelutapahtumaan Nuoret Vaikuttajat Kathrine Ulich ja Jimi Pallari ovat suunnitelleet luottamuksellisen- ja pop up -keskustelun teemalla “Nuorten hyvinvoinnin tukeminen kulttuuri- ja taideharrastamisen kautta.”

”Olen 15-vuotias sodankyläläinen ja toimin Hyvin Sanottu Festivaaleilla keskustelujen toisena fasilitaattorina. Olen lähtenyt mukaan tähän Nuorisoseurojen kautta kulttuuriharrastustaustastani. Olemme päässeet itse vaikuttamaan Erätauko-keskustelun aiheeseen ja mielestämme nuorten hyvinvoinnin tukeminen kulttuuri-ja taideharrastamisen kautta on tärkeä sekä ajankohtainen aihe. Aihe kiehtoo minua, koska aktiivisena kulttuuri harrastajana olen kokenut ja nähnyt nuorten hyvinvoinnin eri näkökulmista ja käsitykseni yleisestä nuorten hyvinvoinnista ei ole positiivisin mahdollinen, mutta kulttuuri- ja tadeharrastukset tosiaan tuntuvat parantavan tilannetta”, Kathrine kertoo.

Myös 17-vuotias Rovaniemeltä kotoisin oleva Jimi, joka toimii toisena fasilitaattorina kokee keskustelun Koen keskustelun aiheen kiehtovana ja tärkeänä, sillä hän on kulttuuriharrastustensa kautta todennut, kuinka tärkeitä taide ja kulttuuri ovat nuorten hyvinvoinnille.

”Tulevaisuutemme näyttää juuri siltä, miten nuoremme voivat”, Jimi kommentoi.

Kathrine ja Jimi ovat koonneet keskustelijoita laajasti ympäri Suomea Lapista asti. Mukana on niin taiteen kentän eri ammattilaisia kuin myös opettajia sekä nuoria harrastajia. Kathrine ja Jimi halusit tuoda keskusteluun henkilöitä, joilla olisi vahvaa kokemusasiantuntijuutta aiheen ympärillä ja myöskin ymmärrystä koulumaailmasta sekä harrastusmaailmasta.

”Koemme aiheen tärkeäksi, koska nuorten hyvinvointi on valtakunnallisesti puhuttava aihe. Kulttuuri- ja taideharrastamisen rooli hyvinvoinnin rakennuspalana on jäänyt julkisuudessa aivan liian vähälle huomiolle”, Kathrine ja Jimi kertovat.

Keskusteluvieraina ovat:

  • Reetta Tätilä (äidinkielenopettaja/Sodankylä)
  • Jasmin Salmi (Nuoret Mentorit/Mikkeli)
  • Panu Koskimies (Freelancertaiteilija /Trombi-työpajan perustaja/Jyväskylä)
  • Eetu Laitinen (Tanssinopettaja/AMK)
  • Nadja Leham (tanssija)
  • Ismo Savimäki (Hämeenlinnan nuorisokuoron johtaja, seurakunta)

Tilaisuuksien jälkeen Porina Podin -tiimi järjestää purkukahvilat, missä pureudutaan aiheen ympärille podcast-haastattelujen muodossa.

Keskustelut järjestetään:

  • Perjantaina 29.9 klo 13.15-15.15 Verkatehtaan 2.kerroksessa tilassa Olohuone.
  • Lauantaina 30.9. klo 10:00-11:30 Museolla

Lue lisää Hyvin sanottu -festivaaleista YLEn nettisivuilta.