Nuori Kulttuuri - Onnistumisen kokemuksia

Nuori Kulttuuri Festival tulevana viikonloppuna Kuopiossa

Nuori Kulttuuri Festival 2023 sähköistää Kuopion 25.–27. toukokuuta. Uudenlainen nuorten taidetapahtuma kokoaa yhteen 13–29-vuotiaat taideharrastajat eri puolilta Suomea.

-Tämä on varmasti monipuolisin nuorison taidetapahtuma sen yli viisikymmentävuotisessa historiassa! iloitsee tapahtumasta vastaava Suomen Nuorisoseurojen toimialajohtaja Pasi Saarinen.

– Olemme monessa asiassa hypänneet uudenlaiseen tapahtumatuotannon tapaan, kun festivaalia on tekemässä yli neljäkymmentä organisaatiota ja satoja nuoria sekä nuorisotyön ja taiteen ammattilaisia.

Festivaali esittelee ainutlaatuisella tavalla monipuolista nuorten taidetta. Luvassa on mm. teatteria, katutanssia, kuvataidetta, skeittausta ja pintaa syvemmälle meneviä keskustelutilaisuuksia, sekä myös digitaalinen tapahtumakokonaisuus.   Tapahtuman pääjärjestäjinä toimii Suomen Nuorisoseurojen lisäksi Kuopion kaupunki, jonka kaikki nuorisotyöntekijät ovat mukana tapahtuman järjestelyissä.

-Kuopio on aina ollut kulttuuritarjonnaltaan rikas ja monimuotoinen kaupunki. Olemme kaupungin nuorisopalveluissa erityisen ylpeitä siitä, kun saamme olla järjestämässä tätä valtakunnallista tapahtumaa, jossa nuorten kyvyt pääsevät näin laajasti esille. Toivotamme suuren yleisön tervetulleeksi sankoin joukoin seuraamaan esityksiä eri tapahtumapisteille ympäri kaupunkia, sanoo Kuopion kaupungin nuorisopäällikkö Janne Katajisto.

Tapahtuman tavoitteena on tuoda nuorten taideharrastuksia yhdessä esiin ja rohkaista nuoria sekä vanhempia kokeilemaan ja kokemaan jotain uutta.

Tuottaja Jussi Kaijankangas on innoissaan näkemästään nuorten luovuudesta.

– Festivaali on uskomaton mahdollisuus nuorille taiteilijoille jakaa lahjakkuutensa, taitonsa ja intohimonsa, sanoo Kaijankangas.

– Olen todella iloinen siitä, että Kuopio on valittu festivaalin tapahtumapaikaksi ja että voimme olla mukana luomassa tilaisuutta, joka yhdistää ja inspiroi nuoria taiteilijoita ympäri Suomea.

Nuori Kulttuuri Festival 2023 on täydellinen tilaisuus nauttia ainutlaatuisesta taidekokemuksesta ja tutustua monipuoliseen kattaukseen nuorten tekemää taidetta. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.nuorikulttuuri.fi/festival sekä Eventos Appista koodilla 7676. Ladattavissa App Storesta sekä Google Playsta.