Nuoret keskustelevat kulttuurin merkityksestä arjessamme Sepän kauppakeskuksessa

Nuori Kulttuuri Talks valtaa Sepän kauppakeskuksen tapahtuma-aukion 28.4. klo 12.00-14.00 ja rakentaa olohuoneen missä nuoret käyvät keskustelua kulttuurin merkityksestä elämässämme. Suomen Nuorisoseurojen Nuoret Vaikuttajat Rebekka Laihonen, Anton Linja ja Sara Sorri tuottavat ja fasilitoivat tapahtuman. Kaikki kolme ovat kiinnostuneita taiteen tekijöitä.

 

”Kulttuuri on mulle lähellä sydäntä, sillä se tuo iloa arkeen ja antaa asioille uusia merkityksiä. Eniten mua tässä keskustelussa kiehtoo se, minkälaisia uusia ulottuvuuksia löydetään kulttuurin monipuolisuudesta”, Rebekka kertoo

 

Saralla taas keskustelun teema sivuaa opiskelua Rovaniemellä. Hän on inspiroinut laajentamaan ajatttelua ja fasilitoimaan keskustelua ensimmäistä kertaa.

 

” Tässä keskustelussa mua kiehtoo eniten nimen omaan se miten kulttuuri ja taide loppuen lopuksi näyttäytyy ihmisille, ja mikä siinä on miellyttävää ja mielenkiintoista! Itse laulan ja liikun lavalla niin tanssien kuin näytellenkin. Ne on mulle tärkeitä, koska ne tuo tasapainoa ja turvaa elämään ja antaa tilan vapaasti ilmaista omia tuntemuksia, hetkiä ja kokemuksia!”, Anton komppaa tiimiään.

Nuoret ovat pohtineet tuotantoprosessin aikana millä tavalla kulttuuri on osa meidän jokaisen elämäämme? Miten se näkyy juuri sinun elämässäsi? Entä mikä kaikki edes on kulttuuria? Ja  haluavat pohdituttaa keskusteluvieraita aiheesta.

Sepän kauppakeskuksen tapahtuma-aukiolla järjestettävä keskustelu on paljon muutakin kuin pelkkä keskustelu. Anton, Sara ja Rebekka ovat kutsuneet verkostoistaan nuoria taiteen tekijöitä esiintymään. Keskustelutilaisuus huipentuu Lady Manhattanin -livekeikkaan.

Näiden aiheiden äärelle kokoonnutaan Sepän kauppakeskuksessa 28.4 Nuori Kulttuuri Talks merkeissä! Mukana keskustelemassa on ihmisiä monilta eri kulttuurin aloilta ja portailta, sekä välinumeroina keskustelua virittelemässä upeita esityksiä ja ryhmiä! Keskutelua pääsee kuuntelemaan paikan päälle ja se myös striimataan Nuori Kulttuurin eri kanaville. Tule siis mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan, joko Sepän tapahtuma-aukiolle tai striimiin huhtikuussa!