Valtti poseeraa metsässä istuen pois kamerasta kamera kädessään.

Nuoren dokumentaristin ensi-ilta taide ja kulttuuri mielessä

Tervetuloa kaikille avoimeen nuoren mediantekijän Valtti Visualsin ensimmäisen dokumentin ensi-iltaan 7.12. Tampereen nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:lla järjestettävä ensi-ilta on kaikille maksuton tilaisuus.

 

 

Dokumentti syventyy taiteilijoiden ajatusmaailmaan sekä tunne-elämään. Miksi teet taidetta? Miten taide on auttanut sinua? Näihin kysymyksiin saadaan vastaus neljän yksilön eriävistä tarinoista. Taide ilmaisukeinona on vahva. Joillekin taide on kuin addiktio ja tietyille se on terapiaa. “KERROKSIA PALETILLA” näyttää, miten tunteet ja taide kulkevat käsi kädessä.

 

“Kulttuuri ja taide ovat ihmisille voimavaroja. Ilman niitä elämä olisi yksipuolista ja tärkeitä kysymyksiä ei saataisi nostettua pinnalle. Kulttuuri ja taide toimivat apuna vaikeina aikoina sekä antavat mielelle mahdollisuuden käsitellä asioita. Dokumentillani haluan tuoda esiin taiteen merkitystä yksilöiden mielenterveyteen ja tunne-elämään liittyen”, Valtti kertoo dokumenttinsa taustasta.

 

Dokumentti on tehty yhteistyössä Nuori Taiteen ja Nuori Kulttuurin kanssa. Yhteistyökumppaneina tahot sopivat projektiin parhaiten tukiessaan nuorten toteuttamaa kulttuuria ja taidetta.

 

“Viimeisen parin vuoden aikana olen tutustunut kulttuurialaan vahvasti. Samalla tietyt järjestöt tulivat tutuksi. Kun sain dokumenttiin idean, tiesin heti ensimmäisenä ottaa yhteyttä Nuori Taiteeseen. Yhdessä ideoimme miten löydämme parhaat taiteilijat projektiin, ja samalla minulle vinkattiin Nuori Kulttuurista. Otin heihin heti yhteyttä ja tästä lähti projekti kunnolla käyntiin. Yhteistyö kolmen kesken on mahdollistanut projektin laajuuden sekä kokonaisuuden laadun merkittävän kasvun. En voisi olla tyytyväisempi siitä, miten projekti on sujunut”, hän pohtii yhteistyön merkitystä.

 

Ensi-ilta alkaa Viwi Lönnin -salissa  klo 18. Dokumenttien jälkeen vuorossa on pienimuotoinen paneelitilaisuus, jossa puhujina toimivat dokumentaristi Valtti sekä pari taiteilijaa dokumentista. Tapahtuma kokonaisuutena päättyy klo 20.

 

Dokumentin traileri: https://youtu.be/eb7WRRBozNw

 

Ilmoittautuminen ensi-iltaan: https://forms.gle/pbDu4gdfSecccwCJ9