vaaleahiuksinen nuori naisoletettu hymyilee suoraan kameralle.

Miten nuoret voivat vaikuttaa kulttuuri ja taideharrastamisessa?

 

Perjantaina 3.11. klo 10:00-11:30 vieraaksi saapuu kulttuurisen nuorisotyön verkoston kahveille Suomen Nuorisoseurojen nuorista vaikuttajista Oona Jouhki  kulttuurintutkimuksen (etnologia, antropologia, kulttuuripolitiikka) opiskelija Jyväskylän yliopistossa.

” Olen ollut Nuorisoseura-aktiivi jo pitkään, usean vuoden ajan – Saimaan nuorisoseuroissa teatterin kautta, ryhmänohjaajana eri tapahtumissa ja leireillä (Luovalava-leirit) & Jyväskylän seudun nuorisoseurojen jäsen tällä hetkellä  ja ollut kesätöissä Luovalava- leireillä sekä työskennellyt n. kk ajan toiminnanohjaajan sijaisena. ”

Oona on ollut mukana Nuoret vaikuttajat -hankkeessa mentorina Saimaan alueryhmässä viime vuonna ja tällä hetkellä uudessa samaisessa hankkeessa mentorina Länsi-Suomen alueryhmässä.  Hän tekee gradua Nuoret Vaikuttajat -hankkeesta.

”Kuvailisin tutkimustani alustavasti niin, että minkälaista osallisuus on hankkeessa toimineiden vaikuttajien ja mentoreiden näkökulmasta, miten osallisuus ilmenee vaikuttamisen kautta, josta tulen kertomaan myös verkostolle perjantaina”, Oona kertoo.

Myös nuorissa vaikuttajissa ja nykyisin mentorina toimiva  Sara Hänninen tulee keskustelemaan verkoston tapaamiseen omista kokemuksistaan vaikuttamisessa. Kulttuurisen nuorisotyön verkoston kahveille voi tuoda myös omia case-esimerkkejä miten omalla paikkakunnalla nuorten vaikuttamista on edistetty.