Kulttuurisen nuorisotyön verkoston tapaamisen kahveilla vieraita Sitralta

Taiteella ja kulttuurilla kohti kestävää tulevaisuutta

 

Kevään toiseksi viimeisillä Kulttuurisen nuorisotyön verkoston kahveilla 19.5. klo 10:00-11:30  vieraana ovat Sitralta Rasmus Sihvonen ja Anu Mänty. Anu tulee esittelemään LuoTo-hankkeesta tehtyjä havaintoja ja pohdituttamaan miten tapahtumien hiilijalanjälkeä voidaan käytännössä pienentää. Rasmus tulee kertomaan ajatuksia, joita on herännyt Sitran Luonto ja talous -projektin koordinoinnin kautta kädenjälkiajatteluun ja taiteen sekä kulttuurin merkittävästä roolista kestävän tulevaisuuden luomisessa.

 

Rasmus Sihvonen toimii koordinaattorina Sitran Luonto ja talous -projektissa. Projektissa etsitään tehokkaimpia ratkaisuja, joilla luontopääomaa voidaan hallita kestävästi valtion, kuntien ja yritysten päätöksenteossa.

 

Rasmuksen opintotausta on kestävässä bioteknologiassa ja kestävyyskysymysten monitieteisessä tutkimuksessa. Monitieteiset opinnot antoivat myös vahvan kokemuksen siitä, että vaaditut ratkaisut tulevat edellyttämään erilaisten näkemysten ja intressien yhteensovittamista, joten hän haluaakin lisätä rakentavaa keskustelua ja laajemmin osallistavaa päätöksentekoa yhteiskunnassa.

 

Anu Männyllä on yli 20 vuoden kokemus markkinoinnista ja viestinnästä globaaleissa yrityksissä, kuten Nokia ja Unilever, ja yli 10 vuoden kokemus kestävän liiketoiminnan kehittämisestä. Anu on suunnitellut maailman kiertotalousfoorumin (WCEF) ohjelmasisältöä ja tapahtumakokemusta vuodesta 2017.

Anu aloitti Sitrassa kestävän arjen projekteissa vuonna 2016 . Hän johti selvityksiä, jotka liittyvät kestäviin kulutustottumuksiin ja 1,5 asteen elämäntapoihin Suomessa ja maailmalla sekä kehitti erittäin suositun hiilijalanjälkeä mittaavan elämäntapatestin 2018. Testiä on tehty jo yli 925 000 kertaa, ja se on integroitu valtioneuvoston Sitoumus2050-palveluun sekä lukuisiin kaupallisiin palveluihin.

 

 

Kulttuurisen nuoristyön kahveihin pääsee liittymään täältä

 

Rasmus Sihvonen ja Auli toikkanen sitralta

Kuva: Miikka Pirinen / Sitra