Kathrine Ulich fasilitaattori

Kulttuurin ja taiteen hyödyntäminen lastensuojelutyössä ja nuorisotyössä keskusteluttaa Joensuussa

Sirkkalan Liikkumiskeskuksessa järjestettävä Nuori Kulttuuri Talks -Fishtank keskustelutilaisuudessa tullaan pohtimaan kulttuurin ja taiteen merkityksestä lastensuojelutyössä ja nuorisotyössä. Keskustelutilaisuus järjestetään englanniksi, mutta tulkkaus suomeksi on mahdollinen.

 

Keskustelutilaisuutta tuottavat ja fasilitoivat Suomen nuorisoseurojen nuoret vaikuttajat Kathrine Ulich ja Kristian Päivinen.

 

”Olen kautta elämäni ollut kiinnostunut tapahtumien toteuttamisesta ja tietenkin niihin osallistumisesta. Kulttuuri on aina ollut suuri osa elämääni musiikin, taiteen ja harrastustoiminnan muodoissa, ja en tänään olisi itseni, jos ei kulttuuria arvostettaisi. Monelle kulttuuri on elämän tärkein asia ja siitä luopuminen tarkoittaa oman identiteetin menettämistä”, Kristian kertoo miten kiinnostui tulemaan mukaan toteuttamaan keskustelua Joensuuhun.

 

Kathrinen ja Kristian kokevat, että kulttuurista ja taiteesta on olemassa monenlaisia hyvinvointivaikutuksia ja pohtineet miten sitä voisi hyödyntää tai hyödynnetäänkö sitä kuinka paljon lastensuojelutyön ja nuorisotyön piirissä.

 

Myös Kathrine on pienestä asti ollut kulttuurin ja taiteen äärellä. Hänelle tällaisten asioiden järjestäminen, kuten Talks ja uusien ihmisten tapaaminen tuo kovasti iloa ja motivaatiota.

 

” Olen ollut pitkään Nuorisoseuroissa tekemässä kaiken näköstä talkseista tapahtumien järjestämiseen. Tämän lisäksi olen myös vuoden 2024 vuoden Nuori Nuorisoseuralainen”, Kathrine kertoo.

 

Molempia myös pohdituttaa miten paljon lastensuojelunpiirissä olevien lasten ja nuorten on mahdollisuus harrastaa ja käyttää kulttuuria voimavarana. Näihin yhteiskunnallisesti tärkeisiin asioihin Kathrine ja Kristian pääsevät sukeltamaan Joensuussa yhdessä keskusteluvieraiden kanssa.

Kristian Pitkänen Fasilitaattori