Aaltoja-esityksen posteri

Kontrasti = Teattaria nuorilta nuorille

Teatteriyhdistys Kontrasti ry on kesäkuussaa 2023 perustettu teatteriyhdistys nuorilta nuorille. Yhdistyksen takana on kolme nuorta: Eevi Jaatinen, Rebekka Laihonen ja Salka Rauvola. He tulivat toisilleen tutuiksi Jyväskylän Lyseon ja Huoneteatterin yhteistyöproduktiossa ja havaitsivat tarpeen uudelle harrastusmuodolle Jyväskylän harrastajateatterikentällä. Nuorille on teatteria tarjolla, mutta produktiokeskeistä toimintaa löytyy hyvin vähän.

Kontrasti syntyi vastamaan tähän tarpeeseen. Kontrasti raivaa myös aivan uutta uraa Suomen harrastajateatteripiireihin, sillä yhdistys mahdollistaa nuorille teatteriohjauksen harrastamisen. Kontrasti tarjoaa ensiohjauksille ja myös kantateksteille tilaa tulla nähdyksi sekä auttaa produktion luomisessa. Esimerkiksi ensi vuonna meillä on tulossa Kurotus-hanke, joka tähtää 3-4 ensiohjausproduktioon ja laajamittaiseen teatterikasvatukseen eri teatterin osa-alueilla. Kontrasti pyrkii myös pois hierarkisuudesta yhdistystoiminnassa, mutta tällä hetkellä toiminnasta vastuussa on yhdistyksen johtokunta, johon aiemmin mainittujen perustajajäsenten lisäksi kuuluu Henna Virtanen, Matleena Takkinen ja Joakim Kollani.

 

Tällä hetkellä Kontrasti työstää Aaltoja-nimistä produktiota, joka on Teatteriyhdistys Kontrasti ry:n ensimmäinen produktio. Teoksen on ohjannut sekä käsikirjoittanut Salka Rauvola. Näytelmässä mukana on yhteensä 15 nuorta ja se sai ensi-iltansa 26.9. Mataran Taidetyöpajan teatteritilassa osoitteessa Matarankatu 6. Esityksiä on vielä viikoilla 43 keskiviikkona (19:00), perjantaina(19:00) ja lauantaina(18:00). Aaltojen kuvaus on alla: “Koko Suomea on vavisuttanut mystinen murhenäytelmä, eikä kukaan tiedä, mitä viime vappuna pienessä Lilla Majholmenin luodossa tapahtui. Paitsi Todistaja numero 13, Utu, jonka elämänlanka sotkeutui Niihin, päihteisiin ja ennen kaikkea Elinaan.

Kuulustelussa Utu yrittää luovia uudestaan koko katastrofin läpi, vaikka mennyt sumentaa muistoja ja kaikkialla paistaa vain Elina, Elina ja Elina. Elinan pistävä älykkyys. Elina tanssimassa keittiön tasoilla. Elinan nauru. Aaltoja on tragedia täynnä nopeita käännöksiä ja sanaleikkejä. Se sukeltaa ihmisluontoon ja pohtii sitä, miksi läheisyys on meille niin olennaista, ettemme osaa päästää irti. “ Kontrastin syyskokous on 26.11. klo 12 Matarankatu 6 Taidetyöpajan tiloissa. Tule mukaan näkemään, millaista uuden yhdistystoiminnan pyörittäminen on ja tutustumaan toimintaan! Meillä on myös paikka auki taloudenhoitajalle ja sihteerille, joten jos tällaiset hommat kiinnostavat, tule tutustumaan. Voit olla ensikertalainen yhdistys- ja taloushommissa, sillä saat apua ja tukea kaikkeen uuteen, mutta saat samalla myös tilaisuuden loistavaan työkokemukseen.

Yhteystiedot:  teatterikontrasti@gmail.com
Yhteyshenkilö: Salka Rauvola  salka.rauvola@gmail.com