Kulttuurisen nuorisotyön seminaari

Jyväskylän Kulttuurisen nuorisotyön seminaarissa mukana Nuori Kulttuuri Talks

 

Jyväskylän Veturitalleilla (Veturitallinkatu 6) järjestetään maanantaina 27.11. kello 11–16.30 Kulttuurisen nuorisotyön seminaari, jossa pureudutaan nuorten ja nuorten aikuisten kulttuuritoimintaan ja harrastamiseen. Maksuttoman seminaarin pääpuhujana nähdään sisällöntuottaja ja kirjailija Joona Leppälä.

Nuori Kulttuuri Talks ja Keski-Suomen Nuoret Vaikuttajat -ryhmän Rebekka Laiho ja Peppi Vuotila ovat suunnitelleet tilaisuuteen yleisöä osallistavan paneelikeskustelun. Paneelikeskustelussa tullaan pureutumaan siihen, miten nuorten mielenterveyteen vaikuttaa tilojen ja rahoitusten väheneminen kulttuuri -ja taideharrastamisen piirissä.  Nuoret kysyvät; Miten voida hyvin, jos kaikki kiva otetaan pois?

Kesksutelemassa aiheesta on mm. Kimmo Suortamo (Kulttuurin asiantuntija, Keski-Suomen Liitto),  Miikka Pyykkönen (tutkija, JYU), Hannu Saastamoinen (Samla Capital), Ilona Rytkönen (Siperian nuorisoteatteri/harrastaja) 

 

Tapahtuman pääpuhujana nähdään sisällöntuottaja ja kirjailija Joona Leppälä
Joona Leppälä tunnetaan muun muassa ilmaveivauksesta ja YouTubesta, jossa hän ylläpitää kanavaa nimimerkillä ZoneVD. Lisäksi Leppälä on julkaissut yhteensä kolme kirjaa: ”Kiehtovan tiedon jäljillä”, ”Uskomattoman tiedon jäljillä” ja ”Pelottavan tiedon jäljillä”.

 

Puheenvuorossaan Leppälä kertoo, miten hän on tehnyt harrastuksestaan työn. Joona on seurannut elämässään aina mielenkiinnon kohteitaan, kuten ilmaveivausta, Youtube-videoiden tekemistä, lavaesiintymistä, kirjoittamista ja pelien tekemistä. Useat harrastuksista ovat lopulta muodostuneet monen vaiheen kautta töiksi saakka. Puheessaan Joona kertoo kuinka erikoinen ura sai alkunsa, millaisia vaikeuksia hänellä oli erityisesti alkutaipaleella ja missä vaiheessa harrastukset alkoivat tuottaa tienestejä.

 

Leppälän lisäksi Jyväskylän Veturitalleille aiheesta saapuvat puhumaan Jyväskylän yliopiston kulttuuripolitiikan professori Miikka Pyykkönen, Jyväskylän kaupungin sivistyspalvelujen erikoissuunnittelija Tanja Räty ja LiveFIN ry:n toiminnanjohtaja Jenna Lahtinen. Lisäksi nuorten ja nuorten aikuisten hyvinvoinnista puhutaan Nuori Kulttuuri Talks -keskustelussa, jonka aiheena on ”Miten kuuluisin voida hyvin, kun kaikki kiva otetaan pois?”

 

Seminaari on avoin ja maksuton kaikille. Tilaisuutta voi seurata myös verkkolähetyksen kautta. Tapahtumaan ilmoittautuminen tapahtuu Lyytin kautta https://www.lyyti.fi/reg/seminaariveturitallit

 

Ohjelma ja aikataulu:klo 11.15–12.00 Miikka Pyykkönen, kulttuuripolitiikan professori, Jyväskylän yliopistoKulttuurisen nuorisotyön tarpeet ja lähitulevaisuus Keski-Suomessa

klo 12.00–12.45 Tanja Räty, erikoissuunnittelija, Jyväskylän kaupunki, sivistyspalvelut

Kenen tila? Jyväskylän Veturitallien alkutaival osallisuussilmälasein katseltuna

klo 13.00–13.45 Jenna Lahtinen, toiminnanjohtaja, LiveFIN ry

Ei kiinnosta muut kuin lätkä ja tylleröt? – nuoret ja elävän musiikin tulevaisuus

klo 14.00–15.30 Nuori Kulttuuri Talks: Miten kuuluisin voida hyvin, kun kaikki kiva otetaan pois -keskustelu

 

klo 15.40–16.25 Joona Leppälä, sisällöntuottaja ja kirjailijaMiten tein harrastuksestani työn?