Jarkki Pöyhönen Nuori Kulttuuri Festival Kuopion paikalliseksi tuottajaksi

Ensi keväänä järjestetään Kuopiossa 25.-27.5.2023 Nuori Kulttuuri Festival Kuopio -tapahtuma. Tuon tapahtuman paikallisena tuottajana aloitti lokakuussa pitkän linjan nuorisotyön ammattilainen Jarkki Pöyhönen.

Kuka olet ja mistä tulet?

Jarno ”Jarkki” Pöyhönen, olen aloittanut Kuopion kaupungilla nuoriso-ohjaajana 1998. Vuonna 2007 siirryin Kuopion keskustassa sijaitsevalle nuorisotalolle, joka silloin tunnettiin nimellä Nuorisokeskus 44. Tuolloin päätimme painottaa toiminnassamme kulttuurista nuorisotyötä ja samalla talon nimikin muuttui Kulttuuriareena 44:ksi. Noista päivistä alkaen olen tehnyt kulttuurista nuorisotyötä. Kulttuuriareena 44 toimii on myös tulevan tapahtuman keskeisenä tapahtumapaikkana luonnollisesti.

Mitä muuta työn lisäksi?

Olen kouluttautunut myös ammattivalmentajaksi ja liikuntaneuvojaksi. Toimin OTO-valmentajana KuopionPalloseurassa, jossa toimin lapsuusvaiheen edustusjoukkueissa valmentajana ja fysiikkavalmentajana. Harrastan myös itse eri palloilulajeja. Musiikkipuoleltakin löytyy kokemusta n. 30 vuoden verran muusikkona, sanoittajana ja teknikkona.

Mistä innostut?

Kun näen, että työlläni on merkitystä. Esim. ohjattavieni ja valmennettavieni kehityksen. Sellaiset kokemukset antavat intoa ja energiaa painaa hommia päivästä toiseen. Yleisesti en sano koskaan heti ei, vaan lähden hyvin herkästi uusiin juttuihin mukaan.

Mitä haluaisit saavuttaa?

Hommat sekä nuoriso-ohjaajana että valmentajana on syytä lopettaa, kun kokee olevansa valmis. Siksipä pyrin kehin kehittämään ammattitaitoani jatkuvasti sekä kokemaan uusia asioita. Tämä paikallisen tuottajan pesti on valtavan mielenkiintoinen ja mukava uusi haaste, johon aioin antaa kaikkeni. Luotan tietynlaiseen kohtalon johdatukseen ja uskon tämänkin kokemuksen johtavan taas uusiin haasteisiin ja työtehtäviin.

Viimeisin kulttuurikokemuksesi?

Kävin la 22.10. katsomassa Yonan keikan. Paatuneena heavymuusikkona oli yllättävän voimakas kokemus. Erittäin lahjakas artisti.