Diggiloo etsii kirjoituksia kulttuurisen nuorisotyön oppaaseen

Terveisin, Jenni Hernelahti ja Susanna Pitkänen, Humak

Kokoamme kulttuurisen nuorisotyön opasta (digitaalisuuden ja osallisuuden painotuksilla) kansainvälisessä EU:n rahoittamassa Diggiloo – Cultural Production from Youth to Youth -hankkeessa. https://diggiloo.humak.fi/ Hanketta koordinoi Humanistinen ammattikorkeakoulu Humak ja mukana on kulttuuri- ja nuorisoalan toimijoita Suomesta, Virosta ja Hollannista. Opas tulee osaksi Humanistisen ammattikorkeakoulun julkaisusarjaa.

Opas tulee tarjoamaan tietoa ja esimerkkejä kulttuurisen nuorisotyön kentällä toimivista mielenkiintoisista projekteista Suomessa, Hollannissa ja Virossa. Keskiössä on nuorten osallistaminen ja digitaalisuuden mahdollisuudet kulttuurisessa nuorisotyössä. Opas tuotetaan suomeksi ja englanniksi, ja siitä tehdään sekä pdf-versio että verkko-opas Thinglink-ohjelman avulla. Löytyisikö teidän organisaatioltanne kiinnostusta osallistua oppaan sisällön tuottamiseen artikkelin kirjoittamisen muodossa?

Oppaaseen voi kirjoittaa joko lyhyemmän (noin 1–2 arkkia tekstiä, n. 2500–6000 merkkiä) käytännönläheisen kirjoituksen mielenkiintoisesta projektista tai teemoihin liittyvän pidemmän ja pohdiskelevamman kirjoituksen (noin 2–5 arkkia tekstiä, n. 6000–15000 merkkiä). Käytännönläheiseen artikkeliin olisi hienoa saada mukaan myös vinkkilista vastaavista projekteista kiinnostuneille. Artikkeli julkaistaan sekä suomeksi että englanniksi. Halutessaan artikkelin voi kirjoittaa molemmille kielillä, mutta pelkästään suomeksi kirjoitettu riittää myös ja teksti voidaan kääntää myöhemmin.

Kirjoittaja vastaa siitä, että kaikkiin hänen lähettämiinsä materiaaleihin (videot, kuvat jne.) on käyttö- ja julkaisuoikeus. Materiaaliin annettaan CC BY-NC-lisenssi, eli materiaalia saa jakaa vapaasti tekijän nimi mainittaessa ei-kaupallisissa tarkoituksissa.

Valitettavasti artikkelista ei voida maksaa palkkiota, mutta sen sijaan projekti ja edustamasi organisaatio saavat valtakunnallista ja kansainvälistä näkyvyyttä. Tuomme myös yhdessä esille sitä, miten hienoa työtä kulttuurisen nuorisotyön kentällä tehdään!

Toivomme teiltä alustavaa vastausta kirjoittajakutsuun 6.2. mennessä sekä kuvausta toiminnastanne tai projektista ja artikkelin aiheesta. Tämän jälkeen valitsemme oppaaseen sisällytettävät artikkelit ja sovimme tarkemmin artikkelin yksityiskohdista, tyylistä ja muista käytännön asioista. Artikkelin ensimmäinen versio tulisi olla valmiina maaliskuun lopussa.

Ystävällisin terveisin,
Jenni Hernelahti ja Susanna Pitkänen, Diggiloo-hanke

JENNI HERNELAHTI
Projektipäällikkö, DIGISTI-hanke
https://digisti.humak.fi/
Asiantuntija, Diggiloo-hanke
https://diggiloo.humak.fi/
+358 400 349 307
jenni.hernelahti@humak.fi

HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU
Valkea Talo: Ilkantie 4, 00400 Helsinki
www.humak.fi