Nuori Kulttuuri On Air

Joensuussa Nuori Kulttuuri On Air valtaa Sirkkalan liikkumiskeskuksen, jossa pääsee valloilleen tanssi, musiikki, yhdessä tekeminen ja uuden oppiminen! Tapahtuman aikana black box täyttyy nuorten esityksistä, sali sekä muut tilat tekemisestä ja puuhasta, e-urheilun huumaa unohtamatta! Nuori Kulttuuri On Air Joensuussa, Sirkkalan liikkumiskeskuksessa lauantaina 11.5.2024

Kelta-oranssi palasteltu kuvio. Nuori Kulttuuri On Air 2024 teksti.

Sirkkala

Sirkkalan liikkumiskeskus (Sirkkalantie 12, 80200 Joensuu) on uudenlainen nuorille suunnattu matalan kynnyksen harrastustila. Siellä voi harrastaa monipuolisesti eri lajeja kuten e-urheilua, boulderointia, palloilulajeja, tanssia, parkouria ja paljon muuta. Tila tarjoaa myös mahdollisuudet monipuoliseen kulttuuritoimintaan, esimerkiksi esittävien taiteiden harjoittamiseen BlackBox-tilassa tai bänditoiminnan treenaamiseen musiikkiluokissa.

Sinun tarinasi, sinun äänesi

Nuori Kulttuuri On Air on valtakunnallinen nuorten taidefestivaali, joka tuo yhteen nuoria taideharrastajia eri puolilta Suomea. Tapahtuman ominaispiirre on se, että se järjestetään viidellä eri paikkakunnalla yhtä aikaa lauantaina 11.5.2024. Paikkakuntia ovat Joensuun lisäksi Pori, Tampere, Rovaniemi ja pääkaupunkiseutu.

Joensuun tapahtuma on maksuton ja päihteetön nuorten tapahtuma, joka järjestetään Sirkkalan Liikkumiskeskuksessa klo 15–21. Sirkkalaan on helppo tulla, juna- ja bussiasemat sijaitsevat aivan vieressä.

Tapahtumapäivässä on tarjolla monipuolisia työpajoja, eri taiteenalojen esityksiä ja Nuori Kulttuuri LIVE -stream Äänekoskelta klo 18–19.15 johon voit osallistua, vaikka kotoa käsin. Tapahtumassa voit tuntea olevasi osa suurta yhteisöä, vaikka olisitkin satojen kilometrien päässä. On Air On digitaalinen silta, joka yhdistää meidät kaikki.

Itä-Suomen Nuorisoseurojen Livohka-hanke lanseeraa tapahtumassa nuorten kehittelemän huonepakopelin, jota pääset testaamaan heti tuoreeltaan. Ympäristö huonepakopelille on autenttinen-Pielisjoen yläkoulu. Tanssitaiteen avaa juukalainen nuori tanssiesityksellään. Tanssityöpajoissa pääset kokeilemaan esimerkiksi erilaisia tanssityylejä Tanssikoulu Cat Peoplen, Itä- Suomen Katutanssiyhdistyksen ja Motoran johdolla. Teatteri Traktori järjestää stageohjelman lisäksi luovan draamatyöpajan. Rankids ry:n -nuorten Nonstop Teatteri esittää yleisölle katkelmia esityksestään, joka on menossa kesäkuussa Italiaan saakka. Myös Rankids tarjoaa mahdollisuuden työpajatyyppiseen työskentelyyn.

Joensuun Setlementin lyriikkatyöpajassa pääset työstämään sanataidetta- ja halutessasi tuomaan sitä esille runoseinälle tai mikäli tahdot, voit esittää tuottamiasi tekstejä yleisölle. Vaara-kirjastot ovat myös mukana tapahtumassa.

Musiikillisessa osiossa Pure vetää raptyöpajoja sekä esittää musiikkiaan. Paikallisesta musiikillisesta tarjonnasta vastaavat kontiolahtelaiset Sons of Sorrow sekä Moonrealm. Lisäksi musiikkiesityksensä tarjoavat Pielisensuun evankelisluterilaisen seurakunnan Mosaiikki-ryhmä sekä Pielisjoen koulun yläkouluikäisten maahanmuuttajanuorten bändi Double B. yhteisömuusikko Katja Vanttajan johdolla. Ilta huipentuu Herrat -yhtyeen keikkaan.

Pielisjoen koulun kuvataiteen oppilastöitä on esillä, samoin Ammattiopisto Luovin opiskelija on koonnut oman näyttelynsä ihasteltavaksi.

Kahviosta vastaa Pielisjoen koulun 8B-luokka. Päivän aikana voit seurata myös graffitityöskentelyä piha alueella.

Esteettömyystiedot

Sirkkalan Liikkumiskeskuksen yläkertaan ja koulun puolella tapahtuviin toimintoihin pääsee hissillä. Yläkerran E-Sportstilassa pelitilassa on portaat mutta alatasolla myös pyörätuolien kanssa asioivat voivat käyttää pelikoneita.