Tervetuloa Nuori Kulttuuri Digifestival Pori 2021
tapahtuman Digistagelle!

Digistagen esitykset on koottu nuorten ryhmien esityksistä, yhteistyökumppaneiden ja sidosryhmien tapahtumaan tekemästä sisällöstä ja ohjelmasta. Esitykset ovat vapaasti tutkittavissa ja katsottavissa. Digistage toteutuu 22.5.–6.6.2021 välisenä aikana.

Sisältö tarjoaa, niin teatteri, tanssia, elokuvia, musiikkia, inspiraatioa, kuin elämyksiä ja kokemuksia.
Tule ihmeessä mukaan kokemaan ja näkemään!

Ohjeet Digistagen käyttöön

KATSOMINEN

Voit katsella videoita, painamalla pienestä kolmionmuotoisesta Play-painikkeesta. Joka löytyy kuvan keskeltä. Tämän jälkeen,  jos haluat saada videon koko näytön kokoiseksi voit painaa sen oikeasta alareunasta löytyvästä neliön muotoisesta painikkeesta. Voit myös tarvittaessa painaa videon tekstiä jolloin video avautuu käyttöösi suurempana.

Jos sivun käytössä on ongelmia, voit avata Digistagen Youtube-kanavan täältä: https://www.youtube.com/channel/UCCwX8GEvHVvAL2W1XCmKsSg

Tulishow
Satasirkuksen tuliryhmä Ou Poi & Palmgren-konservatorion lauluyhtye Fryygiset
Porilaisen Satasirkuksen tuliryhmä Ou Poi esiintyy. Videon musiikista vastaa Palmgren-konservatorion lauluyhtye Fryygiset. Nuori Kulttuuri -digifestivaalia varten tehty video on kuvattu toukokuussa Porissa Rosenlew-museon pihapiirissä. Video: Mikko Pirinen. Lauluyhtyeen johto: Sara Lindroos.

Luonto, ympäristö, ilmasto!
PORIN KAUPUNGINKIRJASTO
Parhaat vinkit lukemiseen sinulle, joka haluat pelastaa maailman… tai ainakin vähän. Porin kaupunginkirjaston kirjavinkkari Tiina Nilsson esittelee parhaat lukupalat.


Viestejä ihmiselle
LUONTOTALO ARKKI / OUTI LÄHTEENLAHTI
Jos eläimet osaisivat kirjoittaa, millaisen viestin he lähettäisivät ihmiselle, luomakunnan kruunulle? Mitä vaikkapa uhanalaiset tai jo sukupuuttoon kuolleet eläimet haluaisivat sanoa? Nyt voit toimia eläinten viestien kirjurina. Videolla sanataideharjoituksen vetää sanataideohjaaja Outi Lähteenlahti.

Sykkivä sydän
ARTDANCE
Yksi tanssityyli on kuin yksi palapelin pala, mutta kun yhdistetään eri tyyliä niin siitä syntyy kokonainen palapeli..

21st Folk Street
PRIKKA

21st Folk Street -lyhytelokuva osoittaa, ettei 2100-luvulla tunneta genre-rajoja tai ainakaan anneta niiden rajoittaa luovuutta. Katso mitä tapahtuu, kun kaksi tanssilajia kohtaa toisensa talvisessa Jyväskylässä.

Mun lean čeahppi dánsut
Karesuvannon koulu
Ebba tanssii ulkona kauniissa luonnossa Máze-kappaleen tahdissa. Esityksessä on mukana myös hänen koiransa Zelus.

Sateenkaariledivalo
MAMA
Mama on Oulusta lähtöisin oleva muusikko, joka tykkää smootheista ja atmosfäärisistä biiteistä. Mamalle flow ja rytmi tulee veressä jättämättä kuitenkaan yhtään tinkivaraa lyyriselle sisällölle. Sateenkaariledivalo on kappale, joka kertoo siitä mitä arkinen elämä on parhaimmillaan ja pahimmillaan. Musiikkivideossa elämän kauneus tulee esiin kirjavien värien muodossa, mutta muuten tumma visuaalisuus muistuttaa elämän rosoudesta..

Oi Dai
MOTORAN SÄPÄKÄT

Oi Dai-tanssiteos tuo yhteen karjalaisen lauluperinteen sekä vahvan karjalaisen tyylin ja asenteen. Esitys on hyvänmielen tanssi joka tarjoaa yleisölleen moniaistillisen kokemuksen rauhallisuudellaan ja varmuudellaan.

Crazy Town
ANTON RAJALA

Anton on 15-vuotias kitaransoittaja. Hän soittaa Ozzy Osbournen säveltämän kappaleen Crazy Town.

Paskanmarjaparatiisi
NOKKA
Nokka on räiskyvä, röyhkeä ja nokkela räppäri. Nokka tarkastelee biiseissään häntä häiritseviä yhteiskunnallisia -ja henkilökohtaisia aiheita, eikä mikään aihe ole liian pyhä Nokan synkän koomisen suurennuslasin alle. Aiheet pääsevät käsittelyyn sarjakuvamaisen ja paikoin törkyisen tulkinnan kautta.

Somebody That I Used To Know
RYTMIKAPINA
Tuttua musiikkia uusin saundein; muoviputket sun muut soittimet maagisine naputuksineen ja kilahduksineen kietoutuvat laulun soljuntaan..

Crossover
BEN FURY
Marokkolaissyntyisen Benaji Mohamedin / Ben Furyn tanssin juuret juontuvat 80-90-lukujen Brysselin underground-breakdance-skeneen. Breakdancessa hän on kehittänyt erityisesti lattiatyöskentelyä, groovea, tyyliä ja powereita. Vuonna 1998 hän uppoutui nykytanssiin, ja sillä tiellä hän on edelleen. Ben on tutkinut näiden kahden erilaisen tanssimuodon yhteensulautumista antaen taiteellisen ilmaisun vaikuttua toisistaan ja luonut näin omanleimaisen ilmaisumuodon. Crossover syntyi Furyn paikallisille tanssijoille vuosien 2018-19 aikana pitämien työpajojen lopputuloksena.

Triggeralert
JELOU

JELOUn musiikki on niille, jotka kaipaavat koukuttavia melodioita, vahvaa kerrontaa ja vahvoja soundeja!


Prologianimaatio
Negorhanin legenda
"Fantasiaelokuvasarjan Negorhanin legendan prologianimaatio. Eli mitä tapahtui ennen kuin sarjan viimeinen osa Pelgir ilmestyi. Tutustu tähän ensin ennen varsinaisen elokuvan alkamista. Pelgir - Negorhanin legenda tulee nähtäväksi Digistagella 22.5. klo 17.00. IlmuMovies Productionsin "PELGIR" on nuorten täysin itse toteuttama indie-elokuva, joka toimii trilogian päätösosana "Negorhanin legenda" -fantasiaelokuvasarjalle.

Kadundallaaja
GABE VAAN
Oon old school/boom bap hip hoppari jonka aikomuksena on tuoda old school suomee, ja muistuttaa jengii mikä hip hop rapin alkuperäinen tarkotus on.

Boomstorm
KYLLÄ MAISTUU

Räiskyvä, mustelmia esittäjilleen tuottava performanssi, joka maistuu takuulla kaikille.

Anastasia ja Uudelfelt
LUONTOTALO ARKKI

Anastasia ja Uudelfelt Luontotalo Arkissa

Satasirkuksen matkassa Satakunnan museossa
SATASIRKUS
Satasirkuksen harrastajat esitttävät Satakunnan museossa pari-akrobatiaa ja tuoliakrobatiaa. Voit ottaa mallia ja kokeilla jotakin liikettä myös kotona!

Peppi Pitkätossu
ARTMIX

Klassinen tarina maailman vahvimmasta tytöstä, joka asuu yksin Huvikummussa. Musiikilla ja tansseilla maustettu esitys on hauska ja mukaan tsemppaava.

Kemijoen Helemi
Teatteri SÄIJE: Sävyt
Kemijoen Helemi on kreikkalaisia jumaltarustojakin monimutkaisempi ihmissuhdesoppa, jota hämmentää vuoroin sukulaiset ja vuoroin laivan henkilökunta. Näytelmä on saanut innoitusta niin aikamme elokuvasensaatiosta Titanicista kuin myös klassikkosadusta Lumikki ja seitsemän kääpiötä.

Water Is Life
Soldiers of Mother Earth
Soldiers of Mother Earth on projekti, joka haluaa luoda taidetta luonnon elementeillä. Kantavana ajatuksena on kannustaa jokaista löytämään oman tapansa olla luova ja tehdä muutosta parempaan huomiseen. Ennen kaikkea maailma tarvitsee taidetta. Teokseen kuuluu kolme osaa: Water Is Life, Time ja Dawn.

Muäna leäʼp čieʼpp räppjed-Maaski tueʼǩǩen
Sevettijärven koulu
Kappale on pieni kertomus, koronaviruksen ympäröimän arjen keskeltä. Tarina maskien takaa.

Jokaselle teist
DÄDI-J

Dädi-J on nimestään huolimatta nuori ja nälkänen, mutta vahvalla asenteella valmistautunut lyyrinen tarinan kertoja, höystetttyä silauksella vanhan koulun räppihuumoria.

Pimeyteen
MIKI
Mikin on artistina vähän niinkuin taiteileva terapiapotilas, jonka istunnot on tallennettu musiikin muotoon.

Yö meren rannalla
MINTTU JÄMSEN
Minttu on 15-vuotias pianonsoittaja. Hän soittaa Heino Kasken sävellyksen Yö Meren rannalla

Tuomio
Paukkulan Näyttämölinjan Näyttämöteatteri
1900-luvun alun Suomi on Venäjän vallan paineen alla ja reitti kohti itsenäistä valtiota jakaa kansan rivit kahtia. Juhani Ahon alkuperäiseen Tuomio-näytelmään nojaava esitys etsii vastauksia oikeuden ja oikeutuksen, vallan ja vallattomuuden rajoilta. teksti: Juhani Aho ja Esko Korpelainen
näyttämöllä: Fineas Dylan, Anni Hyöppinen-Koski, Jani Impivaara, Aada Lahtinen, Jere Luntta, Érica Melkas, Aiju Putus

Can´t stop the feeling
Exploding Sounds
Esityksemme on Justin Timberlaken laulu Can’t stop the feeling, jonka on sovittanut 17-henkiselle bändille Emilia Savonlahti. Tällä lauluvalinnalla halusimme tuoda epidemia-arjen keskelle iloa, valoa ja kesäistä tunnelmaa. Tämä laulun tarkoituksena on tuoda jokaiselle kuuntelijalle hyvä mieli ja vapautunut tunnelma. Me kaikki rakastamme kesää, joten se on teemana myös meidän esityksessämme.

Taikuri museossa osa 1
SATASIRKUS / SATAKUNNAN MUSEO

Tutustu Satakunnan museoon ja taikuuteen Satakunnan museossa. Paikalla Taikuri Sari ja pikkupupu.

Taikuri museossa osa 2
SATASIRKUS / SATAKUNNAN MUSEO

Miltä näyttääkään Satakunann museossa? Paikalla pikkupupu ja Taikuri Sari vanhan ajan kaupassa. Magiikkaa korteilla.

Ilma-akrobatiatreenit
SATASIRKUS

Miten ilma-akrobatiaa harjoitellaan? Tutustu ilma-akrobatialiikkeisiin Satasirkuksen johdolla.

Time
Soldiers of Mother Earth
Soldiers of Mother Earth on projekti, joka haluaa luoda taidetta luonnon elementeillä. Kantavana ajatuksena on kannustaa jokaista löytämään oman tapansa olla luova ja tehdä muutosta parempaan huomiseen. Ennen kaikkea maailma tarvitsee taidetta. Teokseen kuuluu kolme osaa: Water Is Life, Time ja Dawn.

Hikine Ku ToniSamin Bandana
ToniSami
ToniSami on porilainen positiivinen skenen rajoja ja hermoja rikkova räppäri. 120-kiloo ja 180-cm suoraselkäistä räppiä, lätkäfanituksella ja iskulinjoilla maustettuna. Nauti kyseisen ämceen musaa omalla vastuulla!

Joella
Funka jazzryhmä / Tanssistudio Funka
Joella koreografian aiheena on 'yhdessä tästä selvitään'.

Traditional Goahka Show
Utsjoen saamelaislukio
Videon tarkoituksena on saada sinut nauramaan. Tämä vauhdikas ja humoristinen kokkivideo ripauksella sarkasmia ja satiiria on täydellinen resepti hauskaan hetkeen.

Skeleton
glögmann
Psykedeelistä rap/trap musiikkia hullulla energialla ja one of a kind äänellä.

Huolenaiheita
HESSU
Artisti, taiteilija, elämän opiskelija ja ennen kaikkea keskeneräinen ihminen.

Säpinä
MOTORAN VINHAKAT
Säpinä vie katsojansa klezmer- tanssin ja musiikin tunnelman kautta yhteisölliseen juhlaan, joka huokuu vahvaa energiaa. Nopeiden ja taitavien rytmien kautta yleisölle luodaan yhteinen hetki Vinhakoiden kanssa tanssin pyörteissä leirinuotion loimussa.

Näkemiin vanha vuosi
JAM
Maapallo pyörii ja vuosi vaihtuu. Vaikka vuosi on ollut rankka, niin jaksamme uskoa tulevaan. Hei-hei vuosi 2020, tervetuloa 2021!.

Pelgir
Negorhanin Legenda
Ensimmäinen pimeys on valtaamassa koko maan. Rogharin ja Valandilin on saatava julma Istargon-velho taivuteltua puolelleen pimeyttä vastaan. Istargonin avulla on kuitenkin hintansa. Kolmikon yrittäessä löytää sopua yhteisen vihollisen edessä komentajaksi ylennetty Saire lähtee Nameleonista etsimään valtakuntansa todellista uhkaa. Negorhanin legenda päättyy...
IlmuMovies Productionsin "PELGIR" on nuorten täysin itse toteuttama indie-elokuva, joka toimii trilogian päätösosana "Negorhanin legenda" -fantasiaelokuvasarjalle. Elokuvan tuotantoon osallistunut työryhmä on tehnyt työnsä talkoovoimin rakkaudesta elokuvantekoa kohtaan. Projekti on täysin voittoatavoittelematon.

Ohjaaja-Käsikirjoittaja: Ilmari Nera
Tuottaja: Onerva Leino

(I Just) Died In Your Arms
RYTMIKAPINA
Ryhmän tavoite  on jakaa yhdessäsoittamisen iloa soittamalla cover-versioita kappaleista vähän erikoisemmilla akustisilla soittimilla. Rytmikapina-ryhmässä on testattu jo vuosien ajan cover-versioiden tekemistä erilaisilla soittimilla, kehorytmeillä, "muskari"soittimilla kuten boomwhackers-putkilla ja laattasoittimilla, ukuleleilla, strumstickeilla ja erilaisilla lyömäsoittimilla. 

Sirpa tutustumassa museoon
SATASIRKUS / SATAKUNNAN MUSEO

Sirpa matkailee maailmalla ja Satakunnan museon Kartalla-näyttelyssä. Sirpalla on myös erikoinen harrastus: nenäliinojen keräily.

Beat Busters
Dance Actions Attitude
Tämä kuuden tanssijan Hip Hop -ryhmä Dance Actions Street Kids saa jokaisen katsojan fiilistelemään mukana. Beat Busters -esitys on täynnä asennetta ja energiaa!

Tuhkimo
ARTMIX
Kaikille tuttu ihana satu Tuhkimosta, ilkeästä äitipuolesta ja hänen tyttärestään. Musiikkisatu vie katsojaa ihanaan taianomaiseen maailmaan, jossa unohtuu kaikki huolet. Esityskielenä on Suomi, osa lauluista Venäjäksi.

Dawn
Soldiers of Mother Earth
Soldiers of Mother Earth on projekti, joka haluaa luoda taidetta luonnon elementeillä. Kantavana ajatuksena on kannustaa jokaista löytämään oman tapansa olla luova ja tehdä muutosta parempaan huomiseen. Ennen kaikkea maailma tarvitsee taidetta. Teokseen kuuluu kolme osaa: Water Is Life, Time ja Dawn.

Mii leat čeahpit suohtastallat ja ráfáidit
Hetan yläaste ja Enontekiön tunturilukio
Videomme esittää, kuinka voimme toimia yhdessä monella tavalla: hassutella eväsretkellä tai rauhoittua porontaljalla istuen ja tulistellen. Eväsretkellä voi olla mukana kaikenlaisia muoviin pakattuja eväitä ja muovipusseja tai voimme ottaa mukaan saamelaisen tavan mukaisen eväsrepun, joka ei sisällä muovia eikä mitään ylimääräistä. Videon kautta pyrimme myös herättämään katsojassa ajatuksia: kävelemmekö tulevaisuudessa lumettomassa maassa lumikengillä vai voimmeko tulevaisuudessakin nauttia meille tutusta luonnosta?

Mij leäʼp čieʼpp mainstõõllâd- Čeʼvet
Sevettijärven koulu
Murhamysteeri Sevettijärvellä. Saadaanko oikea syyllinen kiinni, vai joutuuko syytön kärsimään.

Varaa Vetää
Masid & ebos
Olemme porilainen nuori rap-duo, joka tekee omakustanteena musiikkia. Teemme laidasta laitaan räppiä enemmän popimmasta tyylistä ns. teknisempään tyyliin.

Tuu ottaa
RUSA
Teen musiikkia Rusa-nimellä panostaen räppäämiseen ja taitoon. Biitit räpeissä olen pitänyt yksinkertaisina, jolloin lyriikat ovat etusijalla.

Hiekkaa
Jazztanssin erikoiskoulutusluokka 2 / Tanssistudio Funka
Hiekkaa teoksessa pohditaan onko koti siellä missä sydän on. Kaiken kiireen ja myllerryksen keskellä on välillä haettava 'sisäistä kotia'. Tämän kanssa rinnakkain kulkee tietoisuus siitä, että kaikilla ei ole mahdollista asua siellä missä haluaisi.

Kristan elämää
Kuoreveden Nuorisoseuran ilmaisutaidon kerho
Kuoreveden Ns;n Ilmaisutaidon kerho esittää pienoisnäytelmän "Kristan elämää" kirjoittanut Inkeri Ojanen ryhmän antamista ideoista. Aihe on nuorten tyttöjen ystävyys ja nuoren suhde äitiin ja uudet asiat, jotka myllertävät esteinä ja jotka pitää vaan sulattaa. Näyttelijöina Anni Hietala, Emma Järvinen ja Miina Rouhiainen. Ryhmää ohjaa Inkeri Ojanen.

Joie de Vivre
Espoon Sirkus- ja teatterikoulu ESKOn päättötyöryhmä
ESKON taiteen perusopetuksen päättötyöryhmässä yhdistävät voimansa sirkuksen ja teatterin pitkän linjan harrastajat. Joie de Vivre -lyhytelokuva perustuu joulukuussa 2020 ensi-iltansa saaneeseen Joie de Vivre - Kuka murhasi Coco Chanelin? -esitykseen, mutta on muokattu omaksi itsenäiseksi unenomaiseksi teoksekseen. Käsikirjoitus on syntynyt työryhmän itsensä luomana, inspiraationa on ollut iloinen 1920-luku uudistajineen.

Darth Vanderland
Teatteri SÄIJE: Lumot
Pienenä pesukoneeseen tipahtanut Miisa elää kontrolloivan äitinsä tarkan valvonnan alla, mutta yllättäen lomalento antaa avaimet vapauteen. Darth Vanderland on riemukas kertomus irti päästämisestä ja vapaudesta, jossa yhdistyy vinkeästi Star Warsin sekä Liisa Ihmemaassa henkiset viitteet.

Otteita Kevätsirkuksesta 2021
SIRKUS TAIKA-AIKA
Uunituoreita esityksiä Rovaniemeläisen Sirkus Taika-Ajan Kevätsirkuksesta. Video pitää sisällään kaksi soolonumeroa ja yhden ryhmän, paina play niin näet!