Uusi Galleria Vivi tuo nuoria taiteilijoita esille

Kuka olen, kun olen yksin näyttelyn kuusi nuorta taiteilijaa pysäyttävät teostensa äärelle pohtimaan yksinäisyyttä ja minuutta yksinäisyyden takana, mutta  myös unelmia ja toiveita joita elämää kohtaan on.

Jenny Idman

Jenny Idmanin teoksessa on paljon pieniä yksityiskohtia, joista voi huomata vaikutteita Aku Ankasta.

Jenny Idman kuvaa teoksellaan, miten vapauttavalta tuntuu ajelehtimen yksin omien ideoiden ja ajatusten luomassa universumissa. Hänen teoksessaan sukelletaan maailmaan, missä asuntoauto on unelmien koti ja sillä voi matkata avaruudessa.

Teosten kautta näkyy myös yhteiskunnan luomat odotukset ja suorittamisen paineet. Elena Kallio kertoo oman teoksensa muistuttavat hetkestä, joka on jo kaukana takanapäin. Teos pysäyttää katsojansa pohtimaan kuinka paljon pakenemme hetkessä elämistä ja mitä tapahtuisi, jos lopettaisimme pakenemisen.Näyttelyn kautta pääsee pysähtymään keskustelujen äärelle, jotka ovat jääneet hiljaisuuteen. Teostensa kautta, jokaisen taiteilijan sanat tulevat näkyväksi. Aino Tanskasen teoksessa puhutaan, miten tarve esiintyä täydellisenä ulospäin vaikka sisällä tuntee yksinäisyyttä ja murhetta. Viivi Poikela taas näyttää teoksellaan kuinka kädet voivat olla lohduttavat, mutta saattavat aiheuttaa myös väkivaltaa.

Aino Tanskanen on tuonut teokseensa klassista potrettia näyttämön lavalle, mutta teos kätkee sisälleen myös yksinäisyyden.

Elena Kallio

Elena Kallio on yhdistänyt tekseensa vesiväritekniikan lisäksi tekstiä päiväkirjan sivuista.

Stella Sirkkunen

Stella Sirkkunen pohtii teoksissaan minuutta.

Yksinoloon myös rinnastuu tylsyys, joka huokuu Eela Murtosen omakuvasta, mutta samalla teoksessa näkyy se asia, joka on merkityksellistä hänen elämässään ja tuo sisältöä tylsyyden keskelle, taiteen tekeminen. Minuus on läsnä jokaisessa teoksessa ja tunteet, jotka minuuteen liittyvät.

Stella Sirkkunen avaa kahden teoksen avulla ajatusta siitä, mitä minuus olisi jos aito minuus on fyysisen olomuodon ulkopuolella.

15-19 vuotiaat taiteilijat ovat kotoisin Kittilästä, Pieksämäeltä, Tampereelta, Nousiaisista ja Imatralta.Gallerian avajaisia vietettiin uudessa Galleria Vivissä, Monitoimitalo 13:sta torstaina 5.5. Näyttelyn kuratoijina toimivat Nuori Taiteen Anni Rupponen ja Eevi Siniketo sekä Tampereen Nuorisopalveluiden Piritta Brusi. Näyttely on avoinna 19.5. asti Monitoimitalo 13:sta aukiolojen mukaan. Näyttely on osa Nuori Kulttuuri On Air -tapahtumaa.

Viivi Poikelan teos pohdituttaa käsien merkitykstä kosketuksessa