Säännöt

1. LAJIT

  • Puheteatteri
  • Tanssiteatteri (Teatteria tanssillisin elementein. Koreografia vie esitystä eteenpäin.)
  • Musikaali (Teatteria musiikillisin elementein. Musiikki ja laulu vievät tarinaa eteenpäin.)
  • Katuteatteri
  • Fyysinen ja sanaton teatteri
  • Performanssi- ja esitystaide


2. ESITYKSEN PITUUS

Teosten enimmäispituus on 60 minuuttia. Ryhmä voi sovittaa esityksensä sääntöjen mittaiseksi.

3. IKÄRAJAT JA RAJOITUKSET

2009-1994 -syntyneet (10-25-vuotiaat)

Enintään 1/3 ryhmän jäsenistä saa poiketa ikärajoituksesta. Rajoitus ei koske esitysten eikä ryhmien ohjaajia. Teatris on tarkoitettu kaikille teatteriharrastajille. Nuoret, jotka opiskelevat teatteria ammatillisessa koulutuksessa (toinen aste, ammattikorkeakoulut tai Teatterikorkeakoulu) eivät voi osallistua festareille muuten kuin esitysten ohjaajina.

Valtakunnalliseen festariin sama ryhmä voi osallistua vain yhdellä esityksellä.

4. ALUEFESTARIT JA VALTAKUNNALLINEN FESTARI

Alueellisiin Teatris-aluefestareihin voivat osallistua kaikki maakunnan alueella asuvat nuoret. Teatris aluefestareita järjestetään eri puolella Suomea. Aluefestareilla ei ole esikarsintaa, vaan niihin voi osallistua ilmoittautumalla.

Aluefestarit tulee olla pidettynä vuoden 2019 huhtikuun ensimmäiseen viikonloppuun mennessä. Raadit valitsevat aluefestareista edustajat valtakunnalliseen Teatris 2019 -festivaaliin, joka järjestetään Jyväskylässä 24.-26.5.2019. Aluefestareista valitut ryhmät ilmoittautuvat valtakunnalliseen festariin Jyväskylään viimeistään 9.4.2019 mennessä. Tämän jälkeen tulleita ilmoittautumisia ei hyväksytä.

5. PALAUTE

Nuori Kulttuuri -festareihin kuuluu vahvasti koulutuksellisuus. Kaikki festareille osallistuneet ryhmät saavat esityksestään ammattilaisraadilta suullisen ja kirjallisen palautteen. Nuori Kulttuuri Teatris 2019 -festareiden raadeissa painotetaan dialogia nuorten tekijöiden kanssa. Raati pyrkii nostamaan keskusteluun esityksen vahvuuksia ja myös asioita, joiden avulla ryhmän olisi mahdollista kehittyä oman taiteenlajinsa tekemisessä. Paikallisilla raadeilla on vapaus valita, millä painotuksilla esityksiä valitaan valtakunnalliseen festariin.