Raati

RAADIN PUHEENJOHTAJA – ANTTI LAUKKARINEN

 On suuri ilo ja kunnia saada toimia Teatriksen raadin puheenjohtajana!
Käytännössä se tarkoittaa, että olen valinnut tämän 21 hengen ammattilaisraadin ja olen vastuussa raatien "perehdyttämisestä" ja yhteisten toimintatapojen luomisesta Teatris viikonlopulle. Vaikka itse sanonkin, oon aika innoissani kuinka hieno raati tapahtumaan on tulossa. ?

Olen helsinkiläinen näyttelijä, vaikkakin viime vuosina olen työskennellyt paljon eri puolella Suomea. Tärkeimpiin töihin kuuluu päärooli Juha Hurmeen menestysnäytelmässä Hullu, josta sain "Vuoden teatterinäyttelijä" tunnustuksen viime keväänä. Tämän vuoden innostavimpiin töihin kuuluu työskentely Improvisaatioteatteri Stella Polariksessa Helsingissä. Näyttämöillä seikkailemisen lisäksi kokemusta on kertynyt myös ohjaamisesta ja eri teatterimuotojen ja näyttelijäntyön opettamisesta. Teatterin lisäksi suuri intohimo on musiikki ja laulan kahdessa helsinkiläisessä bändissä. Tykkään myös liikkua paljon, mutta tasaisin väliajoin pysähdyn meditaation äärelle.

Ihan mahtavuutta tulla Teatrikseen!!!?Odotan innolla näkeväni hyvin erilaisia esityksiä ja nuorten erilaisia näkökulmia tästä ajasta. Esiintyjiltä toivon rohkeaa ja läsnäolevaa heittäytymistä.”

RAADIN JÄSEN - TUOMO RÄMÖ

"Hei, Olen alunperin kotoisin Lappeenrannasta, joka kuuluu puheessani mie - sie pronominien käyttönä. Asun tällä hetkellä Helsingissä, puolison, lapsen ja koiran kanssa. Halusin olla lapsena ninja, mutta miusta tuli kirjoittaja ja ohjaaja. Ehkä niitä yhdistää mielikuvitus ja toive rohkeudesta. 

Olen ohjannut ensisijaisesti omia tekstejäni tai sovituksia klassikoiksi miellettävistä romaaneista. Tällä hetkellä toimin teatteri Jurkan taiteellisena johtajana. Kirjoitan tv-sarjaa Yleisradiolle, olen mukana Hyvä kätilö - tarinateatteriryhmässä ja teen sovitusta Fjodor Dostojevskin romaanista "Riivaajat", jonka myös ohjaan.

Odotan innolla Teatrista. Olen itse käynyt harrastaja-aikoina useissa tapahtumissa esiintymässä (ja taisi eka koskaan kirjoittamani näytelmä ja ohjaus olla jollain festarilla). Muistan, että niissä näki hienoja ja innostavia esityksiä, enkä usko että tämä on mihinkään muuttunut vuosien kuluessa. Parasta teatterissa on yhdessä tekeminen, oivaltaminen ja maailman hahmottuminen ehkä piirun selkeämmäksi. Ja tietty liven riemu. Sen ainutkertaisuus. Toivotankin kaikille innostavaa ja riemukasta ainutkertaista festaria."

RAADIN JÄSEN - HILKKA-LIISA IIVANAINEN

"Asun Jätkäsaaressa, Helsingissä. Työskentelen kuraattorina, käsikirjoittajana sekä ohjaajana ympäri Suomea ja kansainvälisesti, tällä hetkellä mm. Teatteri Jurkassa, Kansallisteatterissa ja Tampereen Teatterikesässä. Vapaa-ajalla kulutan massoittain HBO:n tv-sarjoja ja olen laiskahko joogaaja, mutta aktiivinen koiranomistaja. 

On mahtavaa päästä Teatriksen raatiin! Viikonloppu täyttyy upeista uusista taiteilijoista, energiasta ja yllätyksellisistä esityksistä. 

Toivon kaikille ryhmille voimaa, sitkeyttä, pelottomuutta ja herkkyyttä, ja sitä on takuulla jokaisessa!"

RAADIN JÄSEN - SARI SIIKANDER 

"Olen maaseudun kasvatti ja asuin pitkään Nurmijärvellä, kohta tulee vuosi täyteen Helsingin Töölössä, huimaa keskusta asumista ?

Olen ollut koko urani freelancer näyttelijä. Tärkeimmät roolini olen tehnyt Helsingin kaupungin teatterissa ja Tampereen työväen teatterissa, unohtamatta improvisaatioteatteria Stella - Polaris, joka on ollut koko urani ajan kotinäyttämöni. Myös musiikkiteatteri on lähellä sydäntäni niinpä olen vieraillut UIT:n (Uusi iloinen teatteri) kevät revyissä 15 kertaa. Tällä hetkellä näyttelen Helsingin kaupunginteatterissa Lillian Hellman, Pienet ketut, ohjaus Kari Heiskanen. Ja olen laajentanut tekemisiäni myös ohjaamisen puolelle juuri ensi-iltaan tulleen Herkkua kuin heinänteko revyy UIT.

Tärkeintä työn ulkopuolella on vain olla, laiskotella. Olen hyvä siinä. Myös tanssi saa minut voimaan hyvin. Ja tietenkin oma lapseni, elämäni suurin rakkaus. ltselläni on vahva harrastaja teatteri tausta ja olen itse pyörinyt nuoruuteni vastaavilla festivaaleilla, ikuisena muistona Työväen näyttämöpäivät Mikkelissä. Joten odotan iloa, riemua ja taidokkaita esityksiä. Teatterin paloa. 

Nauttikaa esiintymisestä, moka on lahja! Virhe muuttuu virheeksi vasta kun joku sen virheeksi määrittelee. Joten ilolla ja riemulla päin vaaraa!"

RAADIN JÄSEN - JANNE KINNUNEN

"Olen 44-vuotias näyttelijä-teatteripedagogi ja asun tällä hetkellä Kajaanissa. Tärkeimpiä töitäni on ollut Tänään koulun jälkeen-näytelmä, jolla olen kiertänyt jo 5 vuoden ajan ympäri Suomea ja kohdannut yli 32.000 yläkouluikäistä nuorta. Ja tuhansia kiusattuja, ikävä kyllä. 

Hain aikoinaan Teatterikorkeakouluun kun halusin muuttaa maailmaa lavalta käsin. Tämän esityksen myötä olen konkreettisesti nähnyt teatterin voiman. Teatterin tehtävä on herättää tunteita. Teatteri on luonnonvoima, joka johdattaa tekijänsä ja katsojansa ilmiöiden äärelle syvemmällä tasolla. 

Odotan Teatrikselta luovaa hulluutta ja pitelemätöntä energiaa!"

RAADIN JÄSEN - ANU SINISALO

"Asun kanta Helsingissä, lähellä keskuspuiston vihreyttä. Olen saanut tehdä paljon erilaisia rooleja, niin teatterissa kuin kameran edessäkin. Koen kaikki työt, niin isot kuin pienetkin yhtä merkittäviksi. En halua arvottaa niiden merkitystä. 

Tällä hetkellä kuvaan tv-sarjaa. Nordic Noir, missä tavallisten ihmisten elämäntilanteet saavat heidät toimimaan järjettömillä tavoilla. Samalla näyttelen Turussa Linnateatterissa komediaa joka sijoittuu yritysmaailman kiemuroihin. Se on hyvää vastapainoa kuvauksille. 

Tärkeää työn ulkopuolella on perhe, koira, luonto ja ystävät. Ihan tavallinen yksinkertainen arki on parasta! Odotan innolla mitä tuleva raatilaisuus tuo tullessaan. Miten voin osaltani auttaa ja antaa omia, ammatin tuomia työkaluja eteenpäin. 

Odotan Teatrikselta innovatiivisuutta, innostusta, jakamisen iloa, paljon uusia esityksiä ja kohtaamisia tulevaisuuden tekijöiden kanssa! Nauttikaa, leikkikää ja olkaa vapaita!"

RAADIN JÄSEN - MIKKO ROIHA

"Mikko Roiha. Teatteriohjaaja, taiteilijaprofessori. Asuu Berliinissä ja maailmassa.

Viimeaikaista töistä mainittakoon 7 teatterin yhteistyöt Pesärikko ja Miehen kylkiluu, Tampereen Teatterin Pakolaiset ja Tanssiteatteri Minimin Juha sekä Jarkko Larssonin rooli tv-sarjassa Myrskyn jälkeen. 

Teatris nostattaa valtavia odotuksia, ihanaa tulla Jyväskylään!"

RAADIN JÄSEN - JUSSI SORJANEN

"Synnyin Joutsassa, kasvoin Heinolassa, asuin pitkään Lahdessa ja nyt elän ja työskentelen Helsingissä. Olen 32-vuotias teatteriohjaaja, Viirus-teatterin taiteellinen johtaja ja pienen pojan isä. 

Ennen Viiruksen pestiä olin Teatteri Vanhan Jukon taiteellinen johtaja vuosina 2009-2015 ja Kajaanin kaupunginteatterin ohjaaja 2016-2018. Tällä hetkellä ohjaan Roulettenburg - total entertainment forever -nimistä esitystä, joka pohjautuu Dostojevskin uhkapelaamista ja addiktioita käsittelevään romaaniin. 

Terveiseni Teatriksessa esiintyville ryhmille tulee suoraan Dostojevskin ja uhkapelien maailmasta: Yrittäkää mahdotonta, epäonnistukaa loistavasti, unelmoikaa ja yrittäkää uudelleen! All in!"

RAADIN JÄSEN – ANGELIKA MEUSEL

Asun Porissa, vanhassa omakotitalossa, kävelymatkan päässä teatterilta. Olen yksi Rakastajat-teatterin perustajajäsenistä (perustettu 1991), näyttelijä ja toinen teatterinjohtaja sekä Lainsuojattomat-teatterifestivaalin taiteellinen johtaja. Lempiroolini on ilman muuta transmies Teppo Metsäsimola Leea Klemolan ja Miko Kivisen käsikirjoittamassa, Leean ohjaamassa Viettelyksen asuntovaunussa. Teppoa on jo kova ikävä! Nyt paahdan kovaa vauhtia Laikkareita, jotka ovat jo toukokuussa, juuri ennen Teatrista. Vapaiden ammattiryhmien oma festari täyttää 20 vuotta eli hurjat juhlat on tiedossa! 

Työn ulkopuolella minulle tärkeintä ovat läheiset ihmiset, etunenässä juuri 18 vuotta täyttänyt, ihana poikani. Liikunta on myös tärkeää, jotta pääkoppa pysyy kunnossa, olenhan monen mielestä Porin nopein kävelijä... Luen myös paljon fiktiota.
Minusta on aivan mahtavaa olla Teatriksen raadissa, rakastan teatteria ja odotan innolla miten minut taas kerran yllätetään ja sieluani ravitaan! Odotan myös muiden raatilaisten tapaamista ja arvelen, että hyviä keskusteluja on tiedossa! 

Teatrikseen tuleville ryhmille sanon yksinkertaiseti että: Antakaa palaa!

RAADIN JÄSEN - ELINA STIRKKINEN

"Olen Porvoossa asuva näyttelijä (TeM) ja koulutusalan yrittäjä. Minun ammatillinen intohimoni on improvisaatio sen kaikissa muodoissaan: Olen toiminut Improvisaatioteatteri Stella Polariksen näyttelijänä ja kouluttajana vuodesta -96. 

Improvisaatio täyttää kalenterini lähes kokonaan, tosin perinteinen teatterikin kutsuu aika ajoin ja olen saanut työskennellä upeiden teatterialan ammattilaisten kanssa ympäri Suomen, viimeksi Turun Linnateatterissa ja Lappeenrannan kesäteatterissa. Nyt, Stellan esityskauden päätyttyä Helsingissä Kaapelitehtaalla, keskityn koulutuksiin ja keikkoihin. Odotan Teatrikselta raikkaita esityksiä, nuoruuden uhoa, taiteen paloa ja otan vastaan kaiken innostavan energian ja imen sen itseeni. 

Esiintyville ryhmille haluaisin välittää sellaiset terveiset, että arvostakaa omaa työtänne ja käykää katsomassa niin monta Teatris esitystä kuin mahdollista! Jyväskylässä tavataan!"

RAADIN JÄSEN - MIKA PIISPA

"Olen 46-vuotias näyttelijä Helsingistä. Teatteri on minulle paikka, jossa saan edelleen leikkiä, eikä kukaan katso sitä vinoon. Maailma tarvitsee leikkiä, iloa ja naurua. Teatteri on iso temmellyskenttä, jossa on tilaa kaikennäköisille ihmisille ja esityksille.

Olen tehnyt vuosien saatossa töitä monensorttisissa ryhmissä ja monissa isoissa teattereissa. Päällimmäiseksi nostan kuitenkin Volter Kilven Albatrossin tarinan, jota olen esittänyt Nälkäteatterin riveissä jo vuodesta 2002. On jännittävää tutkia, miten roolityö voi muuttua pitkän ajan kuluessa. 

Olen todella otettu, että saan olla Teatriksen raadissa ja odotan innolla, minkälaisia esityksiä saan nähdä! Odotan tekemisen iloa ja energiaa. Olkaa häpeämättömästi omat itsenne ja haastakaa katsojanne."

RAADIN JÄSEN - LOTTA LINDROOS

"Moi, olen Lotta, Helsinkiläinen freelance-näyttelijä. Olen tehnyt töitä teatterissa, elokuvissa ja tv-sarjoissa. Viimeaikasimpina Maanantaisarja ja Täydellinen joulu-elokuva.

Odotan mielenkiinnolla ja uteliaana raatityöskentelyä Teatriksessa ja toivon saavani vaikuttua ja inspiroitua nuorten tekijöiden visioista. Teatteri on minulle yhteistyön taidetta ja tähän tulen varmasti kiinnittämään huomiota myös raatilaisena. Kohtaamisiin!"

RAADIN JÄSEN - HENNA KAIKULA

"Valmistuin sirkustaiteilijaksi ruotsalaisen Cirkus Cirkörin Cirkuspiloterna-koulutuksesta 16 vuotta sitten päälajeinani käsilläseisonta ja notkeusakrobatia. Olen esiintynyt tanssi-, teatteri- ja sirkusteoksissa vähän joka puolella maapalloa, mutta tällä hetkellä mieluisimpia töitä on ystäväporukoiden monitaiteelliset projektit täällä kotimaassa (esim. Sivuhenkilöt-työryhmän esitykset ja Hiljaisuus-festivaalin järjestäminen). 

Vapaa-ajalla on pakko päästä koko ajan tunturille, merelle tai metsään ja juoda kahvia liikaa, mieluiten noissa edellämainituissa paikoissa.

Olen superinnoissani viikonlopusta Teatriksen ja nuorempien tekijöiden parissa. Odotan hämmästymistä, oivalluksia ja esiintyjien intoilua. Nauttikaa esityksistä ja ottakaa mokista ilo irti!"

RAADIN JÄSEN - ELINA KILKKU

"Helsinkiläinen teatteriohjaaja, näytelmäkirjailija ja teatteriopettaja. 

Ohjaajana Kilkku on työskennellyt muun muassa Kansallisteatterissa, Teatteri Jurkassa, Teatteri Takomossa ja KOM-teatterissa. Kilkku on kirjoittanut useita näytelmiä ja kirjoja, muun muassa nuorten novellikokoelman Onks tää normaalii? ja muita tarinoita sekä tietokirjan Teatterin tyylilajit. 

Lisäksi Kilkku opettaa ohjaajantyötä, teatterin tyylilajeja ja huonoa teatteria. 

Vapaa-ajallaan hän treenaa Reykjavikin maratonia varten, leipoo ja virkkaa. Lisäksi hän on nähnyt Nirvanan livenä."

RAADIN JÄSEN - TUOMO KEMPPAINEN

"Asun Kokkolassa ja olen näyttelijä, näytelmäkirjailija ja ohjaaja. Itselleni tärkeimpiä töitä ovat olleet ne joissa on ollut vahva yhteiskunnallinen sisältö. Tällä hetkellä työn alla näyttelijänä on Neljäntienristeys, ja kirjoitan myös uutta näytelmää. 

Työn ulkopuolella tärkeää on lasteni kanssa touhuaminen, musiikki ja kuntoliikunta. On todella mahtaavaa olla mukana raadissa ja nähdä sitä kautta paljon nuorten tekemää teatteria ja sitä kautta saada itsekin uusia näkökulmia maailmaan ja sen ilmiöihin. Odotankin näkeväni paljon rohkeita ja kantaa ottavia esityksiä, nuorta vimmaa ja hyviä keskusteluja esitysten jälkeen!

Terveiseni esiintyville ryhmille: Tehdään tästä yhdessä ikimuistoinen festari!!!"

RAADIN JÄSEN - TANJALOTTA RÄIKKÄ

"Olen Tanjalotta Räikkä ja asun Tampereen Käpylässä. Olen ammatiltani näyttelijä, mutta myös ohjaan, käsikirjoitan ja opetan. Koska olen freelancer, on minulla useita työnantajia ja monipuolinen työnkuva. Toimin myös mm. Tampereen teatterikesän taiteellisessa johtoryhmässä, Teatteri Telakan taiteellisessa johtoryhmässä ja Jyväskyläläisen Teatteri E4:n taiteellisena neuvonantajana.Teen myös sairaalaklovnin töitä. Juuri tällä hetkellä on työn alla esitykset Teatteri Telakan Luukku näytelmässä ja käsikirjoitustyö loppuvuodesta tulevaan Jussi&Jussi musiikkinäytelmään. 

Työn ulkopuolella ihan tärkeintä on perhe, puoliso ja kolme lasta. Matkustaminen on tosi kivaa, mutta matkustan työn puolesta niin paljon, että olen alkanut miettimään hiilijalanjäljen suuruutta tässäkin asiassa. 

Tuntuu tosi mukavalta olla tällaisten tapahtumien raadissa. On etuoikeutettua päästä aitiopaikalta näkemään tätä maailmaa. Odotan Teatrikselta paljon, esiintymisen iloa ja riemua, uusia ja yllättäviä näkökulmia, raikkaita tulkintoja sekä hyvää fiilistä. Toivotan esiintyville ryhmille iloista ja riemuntäyteistä festivaalia, mukavia kohtaamisia, esiintymisestä nauttimista ja kaikinpuolin hienoa tapahtuman täyteistä ja valoisaa viikonvaihdetta! "

RAADIN JÄSEN - HELENA RÄNGMAN

"Olen näyttelijä/laulaja/tanssija Tampereelta. Intohimoni on musiikkiteatteri ja sen monet muodot. Rakkain työni viime vuosina on ollut musikaali Cats Tampereen Teatterissa. Ylipäätään kaikki työt, missä saan yhdistää tanssia ja laulua näyttelijäntyöhön pääsevät suoraan suosikkilistalleni. Myös työskentely tv-sarjassa Uusi Päivä sekä nuorisotyö on olleet mulle tosi merkittäviä. 

Työn alla just nyt on mm. Notre Damen kellonsoittaja-musikaali. Lisäksi arkipäivääni kuuluu treenaamista tuleviin koe-esiintymisiin, Estill-lauluopintoja, steppiä ja irkkutanssia. 

Työn ulkopuolella tärkeää mulle on kädentaidot (mm. hapanjuurileivän leipominen) sekä luonto ja sen kunnioitus. Olen aktiivinen kierrättäjäituhippi ja syön villivihanneksia. Lempirikkakasvi lautasellani on vuohenputki. 

Saada olla raadin jäsen on mulle valtava kunnia ja etuoikeus. Odotan innolla esityksiänne, ryhmähenkeä, heittäytymistä ja keskusteluja teatterista ja sen tekemisestä. Toivon, että voin olla teille avuksi ja tueksi matkalla unelmiinne! Olkaa rohkeasti omia itsejänne. Tukekaa toisianne. Yhdessä olette enemmän kuin yksilöiden summa!"

RAADIN JÄSEN - SIMO ROUTARINNE

"Hei, Asun Vantaan Hiekkaharjussa omakotitalossa, ikään kuin kaupungin ja maaseudun rajamailla. Sen siitä saa, kun ei osaa päättää ?Tein näyttelijän hommia Kouvolan ja Kotkan kaupunginteattereissa, sitten pääosan urastani freelancerina. Teatterinäyttämöillä urani huipentui Draculan nimirooliin Mikkelin kaupunginteatterissa 1996, josta kriitikko totesi, että olin ”parempi kuin Gary Oldman elokuvaversiossa”! 

Olen lisäksi toiminut ohjaajana ja käsikirjoittajana. 1991 - 2010 olin Stella Polariksen riveissä. Nyt toimin improvisaatiokouluttajana IMPROVment Oy:ssä. Teen vuorovaikutusvalmennuksia yrityksille käyttäen improvisaation menetelmiä ja harjoitteita työkaluina. Työn ulkopuolella tärkeää on puutarhanhoito, lumilautailu, ratsastus ja salsan tanssiminen.

Raadissa oleminen voi olla raskasta pääsykokeissa, mutta Teatriksessa se tulee olemaan huikean kivaa, mahtavaa päästä näkemään niin monta hienoa esitystä! 

Terveisiä esiintyville ryhmille: Rohkeasti ryteikköön, se menee riittävän hyvin!"

RAADIN JÄSEN - METSÄLINTU PAHKINEN

"Olen toiminut tuotteliaana vapaan kentän koreografina, esiintyjänä, tuottajana ja opettajana 25 vuoden ajan. Jos nyt – tässä maailmanajassa – minun pitää poimia tärkein työni, poimin tämän: ILMASTOLAKI.NYT niminen koreografioitu mielenosoitus 2000:lle ihmiselle eduskuntatalon portaille. Tuo tanssi oli ympäristöaktiivien mukaan yksi tärkeimmistä teoista, joilla edesautettiin ilmastolain läpimenoa (vuonna 2015) eduskunnassa. 

Taiteella voi – ja pitää – muuttaa maailmaa.

Tällä hetkellä asun Tuusulassa 14-vuotiaan poikani kanssa. Työn alla on toimiminen asiantuntija-lehtorina Culture Tourism for City Breakers -hankkeessa, sekä koulutuskehittäjänä Taiteen Sulattamolla. 

Tuntuu huisilta olla mukana Teatriksessa ja nähdä nuorien lahjakkaiden ihmisten luovaa heittäytymistä kokonaisen viikonlopun ajan. 

Terveiseni esiintyville ryhmille: NIIN odotan sitä, että saan olla katsomossa jännittämässä puolestanne! Me kaikki raatilaiset olemme etuoikeutettuja, kun saamme todistaa uusien lahjakkuuksien esiintuloa esittävän taiteen kentälle!"

RAADIN JÄSEN - KARI SUHONEN

"Hei, Nimeni on Kari Suhonen ja asustelen Etelä-Savossa, Huutokoskella. Työskentelen Varkauden Teatterissa teatterinjohtajana. Varsinaiselta teatteriammatiltani olen näyttelijä ja vuodesta 1984 olen näistä hommista elantoni saanut. 

Varkauden Teatterin lisäksi olen ollut kiinnityksellä Kokkolan, Vaasan ja Kajaanin kaupunginteattereissa. Näytelmiä on kertynyt reilut 200 ja rooleja vielä enemmän. Tällä hetkellä työstän teatterimme näytäntösuunnitelmaa kaudelle 2020-21, eli tulevaisuuteen kurkotellaan..

Minulle tärkeää työn ulkopuolella on musiikki, souteleminen, lintujen katselu, valokuvaaminen ja yhdessäolo perheen ja ystävien kanssa. Olen hyvin iloinen ja innostunut sekä otettu, että minua kysyttiin mukaan Teatriksen raatiin. Odotan malttamattomana kohtaamisia ryhmien ja esitysten kanssa. Siinä kiteytyy teatterin olennainen - kohtaamisessa.

Toukokuussa tavataan. Pidetään lystiä ja nautitaan teatterista!"

RAADIN JÄSEN - TAISTO REIMALUOTO

"Tervehdys, Asun Helsingissä. Olen käynyt Teatterikorkeakoulun vuosina 1984-1988. Heti teatteriopintojen alettua olin mukana Jouko Turkan TV2:lle ohjaamassa sarjassa 7-VELJESTÄ. Muutama elokuvaroolikin on tullut tehtyä. Mainittakoon vaikkapa Tero Jartin sekä Jari Hietasen ohjaama elokuva AAPO(AAPO). Myöhemmin Kari Väänäsen ohjaama VAIENNUT KYLÄ (MIES), Markku Pölösen ONNEN MAA sekä KOIRANKYNNEN LEIKKAAJA (EETVI). Niin ja TV-SARJASSA PELKOVAARA (VEIKKO). Olen työskennellyt vuosien varrella mm. TEATTERI TAKOMOSSA, KAJAANIN KAUPUNGINTEATTERISSA, KANSALLISTEATTERISSA, LAHDEN KAUPUNGINTEATTERISSA ja TEATTERI KAKSIPISTENOLLASSA.. Vuosina 2010-2018 olen toiminut KAJAANIN RUNOVIIKON taiteellisena johtajana. 

Olen kulkenut paljon reissuhommissa. Aina on ikävä kotiin. Vaimoni Miska sekä lapset Wenla, Otso ja Akseli - heidän läsnäoloaan kaipaan. Raatilaisena työskentely tuntuu erityisen tärkeältä. On palkitsevaa antaa palautetta. Ja on myös ensiarvoisen tärkeää saada olla dialogissa uteliaiden ja ennakkoluulottomien taiteenharrastajien kanssa. Näitä tulevia kohtaamisia odotan innolla!

RIEMUA RINTAAN JA TUULTA PURJEISIIN JA KAUAN ELÄKÖÖN NUORI TAIDE."

RAADIN JÄSEN - PERTTU LEINONEN

”Olen 37-vuotias teatteriohjaaja, asun täällä Helsingin Toukolassa avovaimon ja tyttären kanssa puiston laidalla. Kiertelen täältä käsin ympäri Suomea tekemässä esityksiä.

Olen muuten kotoisin Jyväskylästä, ja ohjannut kaupunginteatteriin pari juttua viime vuosina.

Työskentelystä lapsuuden kotikaupungissa tuli jotenkin jännä olo, koska se on kuitenkin paikka, jossa kehitin rakkaussuhteen tähän taiteenlajiin, josta vähän vaivihkaa tuli ammatti. Päädyin ajattelemaan silloin itseäni nuorena paljon enemmän kuin vuosiin. Tuli sellainen olo, että olin vielä se sama teatteriharrastaja kuin silloin milleniumina. Ja kun annoin haastatteluja paikalliselle sanomalehti Keskisuomalaiselle tunsin itseni täydelliseksi huijariksi. Se helpotti sittemmin ja olen pystynyt olemaan kaupungissa myös ihan itsevarma ammattilainen. Mutta jotenkin minulla on sellainen etiäinen, että tämä raatihomma saa minut putoamaan suoraan sinne noloihin teinimuistoihin. Aion syöksyä niihin pää edellä ja innoissani.”