Teatriksen tekijät

Teatriksen tekijät on ennakkoluuloton joukko nuoria. Heidät haettiin avoimella haulla syksyllä 2018 toimimaan vaikuttajina Jyväskylässä pidettävään Nuori Kulttuuri Teatris -festariin.

Mukaan valikoitui yhdeksän aktiivista puurtajaa. Kuluneen vuoden aikana he ovat tutustuneet tapahtumien tuottamiseen ja ideoimiseen. Teatriksen tekijät ovat vaikuttaneet tulevan kevään festariin mm. tuomalla tapahtumaan yhteisöllisyyttä, ilmassa olevia trendejä sekä ennen kaikkea omaa ajatusmaailmaansa siitä, millainen olisi huippufestari.

Teatriksen tekijät vierailevat muutamilla aluefestareilla kevään aikana. Ja heidät löytää tietysti Jyväskylän valtakunnallisilta festareilta toukokuussa 2019!

Emilia

Mä olen Emilia ja olen yksi Teatriksen tekijöistä. Olen 17-vuotias lukiolainen Jyväskylän Lyseon IB-linjalla. Rakastan teatteria ja näytteleminen on pienestä asti ollut lähellä sydäntäni. Teatterin lisäksi nautin mm. musiikista, laulamisesta, kirjoittamisesta, tanssimisesta, valokuvaamisesta ja lukemisesta. Tuottajatiimiin lähdin mukaan koska haluan itse päästä näkemään ja kokemaan, miten tällaiset isot tapahtumat konkreettisesti muotoutuvat.

Tiia

Mun nimi on Tiia, teatterin rakas ystävä Laukaasta. Opiskelen tällä hetkellä media-alaa, av-tuotantoa ja tykkään tehdä videoita vapaa-ajalla. Teatteri on mulle tosi rakas harrastus, mutta eniten olen ollut teatterissa mukana vain ihailijana. Viime syksynä aloitin teatterin nyt ihan harrastuksena tekniikan puolella! Mua on aina kiehtonut teatteri, oon aina tienny et siellä on muutakin kuin näytteleminen, mikä on herättänyt mun kiinnostuksen teatteri työhön tekniikan ja kulissien takana!

Meri

Miun nimi on Meri ja oon 18-vuotias abi Laukaasta. Tykkään taiteesta sen eri muodoissa ja teatterijuttuja oon tehnyt nyt puolitoista vuotta Jyväskylän kaupungin Backstage groupissa sekä lukiossa kurssien lisäksi draamadiplomin. Tykkään myös yhteiskunnallisista jutuista, filosofiasta, reissailusta ja keikoilla käymisestä. Oon mukana Suomen lukiolaisten liiton Järvi-Suomen piirihallituksessa.?? Lähdin mukaan Teatriksen tuottajatiimiin, koska tapahtumatuotanto kiinnostaa. On super innostavaa olla mukana jossain näin ainutlaatuisessa projektissa, jossa tarkoituksena on saattaa yhteen nuoria teatterin ystäviä!

Hiski

Hei. Olen Hiski ja olen yksi teatriksen tekijöistä. Olen 18-vuotias ja harrastanut teatteria nyt noin 8 vuotta. Teatterissa olen tehnyt kaikenlaista lavastuksesta tuottamiseen, mutta pääkiinnostukseni on näyttelijäntyössä. Tykkään myöskin soitella kitaraa ja samoilla metsissä. Tuottajatiimiin lähdin mukaan sillä haluan nähdä miten isompi tuottajakoneisto toimii. Parin seuraavan päivän aikaa löydätte storyn puolelta hetkiä mun elämästä.

Amanda

Oon Amanda ja mä oon yks teatriksen tekijöistä. Oon 17-vuotias lukiolainen, joka on harrastanut teatteria vajaat 9 vuotta.
Teatterin lisäks tykkään pyöriä mun kavereiden kanssa, lauleskella, tanssahdella, rämpytellä kitaraa ja ukulelea sekä harrastaa monipuolisesti liikuntaa. Teatriksen tuottajatiimiin lähdin, koska haluan olla vaikuttamassa ja luomassa nuorille tapahtumaa, jossa jokainen saa olla oma itsensä ja pitää hauskaa. 

Lotta

Mä olen Lotta, ja myöskin mukana Teatriksen tekijöissä. Oon 19-vuotias ja tällä hetkellä välivuodella. Teatteri on ollut mulle rakas harrastus jo 13 vuotta, ja sen parissa on tullut puuhailtua paljon monenlaista. Teatterin lisäksi (ja myös siihen liittyen) oon kiinnostunut mm. tanssista, akrobatiasta, joogasta ja lukemisesta. Tuottajatiimiin lähdin mukaan, koska teatterifestarit tapahtumana kiinnostaa mua valtavasti. 

Wiivi-Maria

Oon Wiivi-Maria eli Wm. Oon 14 vuotta ja meidän tekijätiimin nuorin. Vapaa-ajalla mä oon kavereitten kanssa, käyn lenkillä, syön roskaruokaa, laulan kuorossa, näyttelen kahdessa nuorisoteatterissa ja olen kahdessa nuorisovaltuustossa. Mun oma harrasteteatteriura alkoi kun olin 4 vuotias. Ja mun eka rooli oli hammaskeiju ?. Harrastetattereiden lisäksi oon ollu avustamassa ammattiteattrissa muutaman kerran. Tekijätiimiin lähin mukaan, koska mua kiinnostaa tuottaminen.

Arja

Oon Arja, yksi Teatriksen tekijöistä. Oon 19 vuotias ja tällä hetkellä viimeistelen lukio-opintoja Schildtin lukion musalinjalla. Musan lisäksi harrastan paljon kaikennäköistä liikuntaa ja teatteria. Tuottajatiimiin lähdin mukaan, sillä haluan oppia ymmärtämään mitä kaikkea taustalla tapahtuu, jotta esitykset, tapahtumat ja tempaukset saadaan luotua.

Helena

Hei, mä oon Helena! Oon yksi Teatriksen tekijöistä. ☀️ Mä oon 21-vuotias Jyväskyläläinen. Työskentelen tällä hetkellä unelma-ammatissani päiväkodissa ? Mä oon harrastanut teatteria 10 vuotta. Tähän Teatris-tiimiin lähdin mukaan, koska mulla ei ennestään ole kokemusta näin isojen tapahtumien tuottamisesta ja järjestämisestä, mutta olen kiinnostunut tuottamisesta.