Työpajat

Jokaisella Teatris esiintyjällä on mahdollisuus osallistua yhteen työpajaan, ja paja on heille ilmainen. Voit toivoa esitellyistä työpajoista kolme itseäsi kiinnostavaa työpajaa, joista sitten yksi voidaan toteuttaa.

Sirkuspaja /
Lotta Rautakorpi
(vain sunnuntaina)

Sirkustyöpajassa pääset kokeilemaan erilaisia sirkuslajeja -ja harjoituksia hauskalla tavalla ja heittäytymään yhdessä leikkiin ketään nolaamatta. Pajassa tutustutaan sirkuksen menetelmiin ja ideoihin ammattilaisen ohjauksessa.

Impropaja / Marianna Räsänen

Improvisaatiopajassa tutustutaan teatterin tekemiseen improvisaation kautta. Luvassa on hauskoja leikkejä, menetelmiä ja erilaisia ideoita esimerkiksi ryhmäyttämiseen impron kautta. Improssa kaikki ideat ja ehdotukset hyväksytään ja niihin heittäydytään innolla kaveria auttaen ja yhdessä toimien. 

Näytteli​jäntyöpaja / Annu Sankilampi

Näyttelijäntyöpajassa tutustutaan tekstin analysointiin, erilaisiin ilmaisutapojen hyödyntämiseen ja miten saada teksti fyysistettyä näyttämölle. Työpajassa käytetään välineenä lyhyitä runoja jotka toimivat inspiraationa tekemiselle.

Teatterityöpaja

Tässä työpajassa pääset teatterin ammattilaisen ohjauksessa tutustumaan teatterintekemisen menetelmiin ja käytänteisiin - niin lavakäyttäytymiseen, kuin esimerkiksi hahmon elävöittämiseen Teatterityöpaja on paljon vetäjänsä näköinen, ja luvassa on paljon hyödyllistä tietoa ja taitoa teatterista kiinnostuneille tekijöille!

Elokuvatyöpaja / Eero Vehniäinen (elokuvantekijä), Esa Linna (Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut)

​Elokuvatyöpajassa pääset tutustumaan elokuvantekemiseen ammattilaisten ohjauksessa. Työpajassa tehdään lyhytelokuvat pienryhmissä valmista käsikirjoitusta käyttäen, tarkastellaan elokuvanäyttelemisen eroja teatteriin sekä perehdytään elokuvanteon teknisiin ominaisuuksiin kuten valaistukseen ja kuvaukseen.

Parkourpaja /
Parkour Akatemia
(vain lauantaina) 

Parkourissa keskitytään kehittämään liikkumiseen tarvittavia perusominaisuuksia, kuten tasapainoa, voimaa, dynaamisuutta, kestävyyttä, tarkkuutta, tilan hahmotusta ja luovuutta. Se on tapa harjoittaa kehoa ja mieltä toiminnallisempaan ja tehokkaampaan suuntaan. Parkour on yksinkertaisimmillaan juoksemista, hyppäämistä ja kiipeämistä. Siinä mm. tasapainoillaan, ylitetään esteitä, sujahdellaan ahtaista väleistä, kiivetään seinille, hypitään erilaisille pinnoille ja heilutaan puissa. Liikkumistä jokapäiväisessä ympäristössä, ympäristön antamia mahdollisuuksia hyödyntäen. 

Ukulele-työpaja /
Sanni Yli-Pekkala

Musiikkityöpajassa pääset opettelemaan Ukulelen soittoa musiikkipedagogi Sannin johdolla. Pajaan osallistuminen ei vaadi aikaisempaa soittokokemusta ja omaa soitinta ei tarvita. Tule rohkeasti mukaan musiikin maailmaan!

Capoeirapaja / 

Massive Atabaque

Capoeira on loistavaa kehonpainoharjoittelua, jossa yhdistyvät lajitekniikoiden harjoittelun lisäksi voima, liikkuvuus, kestävyys, akrobatia ja kehonhallinta.

Naamioteatteri /
Suvi Salomaa

Kiinnostaako sinua kehollinen ilmaisu ilman ääneen puhuttua puhetta? Tässä työpajassa tutustumme naamioteatterin ihmeelliseen maailmaan. Käytämme hauskoja luonnenaamioita (character masks), jotka ovat kokonaamioita ja peittävät näyttelijän kasvot. Tutkitaan yhdessä kehollista ilmaisua ilman ääneen puhuttua puhetta sekä hahmotyöskentelyä näiden hurmaavien naamioiden avulla. 

Räp-lyriikka /
Soul Valpio ja Joosu J

Räp-lyriikka työpajassa perehdymme riimien ja säkeistöjen muodostamiseen yksin ja yhdessä. Lopuksi esitetään kirjoitetut tekstit ja liekki leimahtaa!

Tanssi & Liike teatterin lavoille / Johanna Hurme ja Jennika Lilja

Oman liikekielen kautta tutkitaan, miten pystyy rakentamaan liikkeistä yhdistelmiä, jotka kertovat tarinaa ja miten liikekieltä voi hyödyntää ihmisten välisten ilmaisukeinojen tunnistamisessa. Pajan alkupuoliskolla tutkimme oman kehomme liikettä ja loppupuoliskolla kehitämme liikemateriaaleista yhdessä lyhyitä koreografian pätkiä.

The Cleaning - Mysteerikierros teatterin kulisseissa!(vain lauantaina)

Kierroksella tutustutaan nimettömänä pysyvän teatterin kulisseihin, jossa katsojat kohtaavat toinen toistaan mystisempiä hahmoja ja tapahtumia. –Kierros sisältää trillerimäistä jännitystä ja todellista draamaa kulissien takaa, lupaavat esiintyjät. Kierroksen kesto 30 min. Ikäraja on K15. Kierroksen reitti ei ole esteetön ja siinä käytetään strobovaloa.