Tässä seitsemän Soundsin päätösgaalaan valittua esitystä

Loopers - Sounds 2018 - kuvaaja Elena Vazquez

Madetojan musiikkilukion Loopers

LOOPERS on oululaisen Madetojan musiikkilukion kolmen opiskelijan trio. Heidän esityksensä Revontulten leikki yhdistelee lauluduon ja tanssijan liikkeet saumattomaksi kokonaisuudeksi. Heidän tyylilajinsa on kansanmusiikki ja he osallistuivat katselmukseen 16-20 -vuotiaiden sarjassa.

Oarjannieiddat

Oarjjannieiddat (lausutaan oarjannitettaht) joikaavat pohjoissaamelaisia, enontekiöläisten sukujensa perinteisiä joikuja sekä itse tekemänsä modernimman joiun. Joiut esitetään perinteisellä tyylillä eli säestyksettömästi. Oaarjjannieiddat ovat oppineet joikuperinnettä entiseltä alakoulun opettajaltaan Anna-Reetta Niemelältä sekä lukuisilta muilta joikaajilta.

Huiluryhmä Fortissimo

Kuusamon musiikkiopiston Fortissimo on muutaman vuoden ajan yhdessä soittanut innokkaiden huilistien yhtye. Ikäjakauma on laaja, nuorimmat ovat kuudennella luokalla, vanhimmat jo lukiossa. Yhtye on konsertoinut ahkerasti Kuusamossa ja valtakunnallisista tapahtumista takana on Huittisten hullu puhallus keväällä 2017. Fortissimo soittaa pääosin opettajansa Teemu Huunosen juuri tälle yhtyeelle sovittamaa musiikkia.

Äänisilta

Äänisilta yhdistää soittajia ja musiikkia yli genrerajojen. Ajatus Karjaan jousiorkesterin ja Karjaan ja Töölön rytmiikkaryhmien yhteisestä Äänisiltakonserttien sarjasta syntyi halusta saada perinteisten instrumenttien soitto-oppilaat ja rytmiikkaoppilaat soittamaan yhdessä.

Äänisilta-Sounds2018-Kuvaaja-Aura-Piha

Larte-kuoro

Hänell’ on ihanat silmät! Soila Sariolan Kulta-kappale antaa hyvin tilaa oman mielitietyn miettimiselle. Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston Larte-kuoro aloittaa esityksensä tällä mukaansatempaavalla laululla. Kultaa seuraa Yön tyttö, hämärän neito. Annika Fuhrmann on
luonnut paljon erilaisia tunteita ja mielikuvia herättävän äänikuvauksen yöllisestä metsästä. Mitä kaikkea siellä voikaan kuulla tai mitä siellä voi tapahtua?

Larte-kuoro Sounds 2018 Kuvaaja Aura Piha

5Crumbs

Keravalta kotoisin oleva 5Crumbs, on omien sanojensa mukaan: taitava ja rytmitajuinen, huikea ja hauska; ihmeellinen, outo ja äänekäs, mahtava ja mukava, eli maailman paras bändi! Bändiläiset ovat luokkakavereita keravalaisen Sompion koulun musaluokalta ja edustavat ylpeänä niin kouluaan, kuin kotikaupunkiaan.

Unknown Decoy

Unknown Decoyn musiikissa häikäilemätön asenne ja raskas rokki yhdistyvät korvia viiltäviin lentoliskokirkaisuihin ja kokeilevaan metalliin. Varautukaa Jyväskylän syövereistä ponnistavaan outoon kokemukseen!