TYÖPAJAT

TREENISDEMON ABC
Vetäjänä muusikko ja tuottaja Harri Kentala

Tässä työpajassa perehdytään tekemisen kautta niihin yleisiin lainalaisuuksiin jotka vaikuttavat kaikkiin äänityksiin budjetista riippumatta. Tarkoituksena on osoittaa, että akustiikkaa, äänitys- ja äänenkäsittelytekniikkaa sekä käytännön niksejä tuntemalla on kotistudiossa tai treenikämpällä mahdollista luoda kilpailukykyisiä äänitteitä minimilaitteistolla. Hyvä äänite ei ole lompakon paksuudesta vaan tiedosta, taidosta ja visiosta kiinni.

AFROBRASILIALAINEN RYTMIPAJA
Vetäjänä rumpali ja perkussionisti Sami Kontola

Rytmipajassa tutustutaan mm. sambaan, samba-reggaeseen ja sambafunkkiin ja saadaan myös taustatietoa rytmien alkuperästä. Ennen kaikkea pajassa kuitenkin soitetaan toisiamme kuunnellen ja musiikista voimautuen. Työpaja sopii kaikille lähtötasosta riippumatta. Omia sambasoittimia ei tarvita, mutta saa toki ottaa mukaan

TEHDÄÄN BIISI 90 MINUUTISSA -PAJA
Vetäjänä lauluntekijä Aleksi Ojala

Miten syntyisi oma biisi? Vai tarvitsetko uusia ideoita omaan biisintekemiseesi? Työpajassa tutustutaan keskeisiin sävellys-, sanoitus-, ja sovitustekniikoihin ja tehdään kollektiivisesti biisin runko, jonka pohjalta tuotetaan pienryhmissä erilaisia versioita. Työpajaan osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta biisinteosta.

YHTYELAULUPAJA
Vetäjinä laulajat Nacera Ketroussi ja Jussi Chydenius

Lauluyhtyeessä jokaisella jäsenellä on yhtä tärkeä harmoninen ja rytminen rooli. Yhtyeen jäsenten äänet muodostavat yhden kokonaisen äänen, mikä tekee yhtyelaulannasta erityisen yhteisöllistä ja taianomaista yhteisen soundin löytyessä. Paja on erityisesti suunniteltu SOUNDSiin osallistuville lauluryhmille.

MUSIIKIN TUOTTAMISEN PAJA
Vetäjänä biisintekijä ja tuottaja Jukka Immonen

Mitä kaikkea biisin tuottaminen voi tarkoittaa? Mihin eri suuntiin biisiä voi tuottamalla viedä? Pajassa perehdytään musiikin tuottamisen erilaisiin mahdollisuuksiin ja keinoihin. Mm. Vuoden tuottajaksi 2010 ja 2016 valitun Jukka Immosen kanssa.

MUSATORNI
Musatornikouluttaja Mikko Myllykoski

Musatorni on täysin uudenlainen mobiililaitteiden päälle rakennettu yhteissoitin. Tässä työpajassa tehdään yhdessä musiikkia ja tutustutaan biisintekoon Musatornin työskentelypäätteitä ja musiikkisoftia käyttäen.

RÄPPIPAJA
Vetäjänä Paleface

Räppityöpajassa pureudutaan räppäämisen perusteisiin ja kirjoitetaan yhdessä posseträkki, jossa kaikki pääsevät räppäämään.

STREET DANCE PAJA
Vetäjänä Etelä-Savon Tanssiopiston tanssinopettaja

Pajassa tutustutaan katutanssin eri tyyleihin, kuten hip-hopiin, locking & poppingiin ja funkiin. 

LAULUPAJA
Vetäjänä laulaja ja laulupedagogi Aija Puurtinen

Pajassa perehdytään tyylinmukaiseen laulufraseeraukseen ja äänenkäyttöön sekä tutustutaan yleisimpien lauluefektien, kuten twangin treenaamiseen. Tässä pajassa haetaan laulamisen solistisempaa näkökulmaa.

TAITO - TUNNE - ILMAISU: ONKO PAKETTI KUNNOSSA?
Vetäjänä näyttelijä Jaana Saarinen

Taitavastakin soittamisesta tai laulamisesta menee osa hukkaan, jos ilmaisu kääntyy sisäänpäin tai jää jännityksen taakse. Workshopissa treenataan, jutellaan, väitellään, mietitään ja etsitään kikkoja esiintymisjännityksen poistamiseen, ujouden voittamiseen, katsottavana olemiseen, ilmaisun vapauttamiseen.