Raati

SOUNDS-katselmuksen raatilaiset

Anna Kuoppamäki

Soundsin taiteellinen johtaja Anna Kuoppamäki

Anna on laulaja, lauluntekijä, opettaja ja musiikin tohtori. Hän on toiminut opettajana mm. Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ja Sibelius-Akatemiassa sekä workshopkouluttajana eri puolilla Suomea. Muusikon ja opettajan työssä häntä kiinnostavat erityisesti monitaiteisuus, tarinankerronta ja vuorovaikutus. Anna on julkaissut levyjä oman yhtyeensä Wilman kanssa ja tehnyt lauluja myös muille artisteille.

Ape Anttila

Ape Anttila

Koulutukseltaan Ape on musiikin maisteri. Sen lisäksi hän on basisti ja musiikin opettaja Sibelius-Akatemian Jazz osastolla, päävastuualueenaan nuorisokoulutus. Ape on tehnyt lukuisia levytuotantoja, sovituksia sekä sävellyksiä pop-iskelmä artisteille, joihin kuuluvat mm. Suvi Teräsniska, Anne Mattila, Taikakuu, Eija Kantola. Ja mainittakoon tässä erikseen esiintyminen Umo & Natalie Cole Euroopan kiertueella sekä konsertti Jerry Lee Lewiksen triossa Helsingissä v. 1990.

Jussi Chydenius

Jussi Chydenius

Jussi Chydenius on todellinen musiikin monitoimimies: bassolaulaja, rumpali, säveltäjä ja sovittaja. Chydenius aloitti muusikon uransa rumpalina yhdessä 90-luvun suosituimmista rockyhtyeistä Don Huonot, jossa soitti vuoteen 2001 saakka. Lauluyhtye Rajattoman riveissä Chydenius on laulanut yhtyeen perustamisesta 1997 lähtien ja on Rajattoman lisäksi säveltänyt laajalti kuoroille ja lauluyhtyeille niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tampereen Sävelen yhtyelaulukilpailun tuomaristossa hän on ollut mukana vuodesta 2003 lähtien ja toimii vuodesta 2017 lähtien tuomariston puheenjohtajana. Lisäksi Chydenius on haluttu kouluttaja ja tuomariston jäsen ulkomaisilla kuoro- ja yhtyelaulufestivaaleilla ja -kilpailuissa.

Luga Gargano

Luca Gargano

Luca Gargano on 45-vuotias muusikko, tuottaja, toimittaja ja tapahtumajärjestäjä. Hän on työskennellyt yli 20 vuotta lukuisissa eri radioissa, festivaaleilla ja musiikkiklubeilla, soittanut satoja omia keikkoja, luotsannut tapahtumia lauluntekijäklubista nuorisomusikaaliin ja buukannut artisteja keikoille. Luca on ollut Sounds-raatilaisena kaksi kertaa aikaisemminkin ja on innoissaan saadessaan kuulla nuorten osaamista ja antaa vinkkejä musiikkimaailman kuvioihin.

Hanna Haapamäki

Hanna Haapamäki

Nokkahuilisti-barokkihuilisti Hanna Haapamäki tunnetaan aktiivisena muusikkona, joka on esiintynyt sekä solistina että kamarimuusikkona lukuisissa vanhan musiikin yhtyeissä ja orkestereissa. Hannan työnkuvaan kuuluu niin omien yhtyeiden kuten barokkiyhtye Baccanon sekä Bravade-nokkahuilukvartetin kanssa konsertointi kuin myös tarvittaessa solistin rooliin hyppääminen. Myös poikkitaiteelliset projektit ja uuden ja vanhan musiikin yhdistäminen kutkuttaa ennakkoluulotonta huilistia. Solisti- ja kamarimuusikon tehtävien lisäksi hänen sydäntään lähellä on yleisötyö FiBO Collegium- työryhmässä. Hanna onkin kiertänyt laajalti kotimaamme kouluissa, päiväkodeissa, musiikkiopistoissa sekä laitoksissa vieden barokkimusiikin ilosanomaa eteenpäin.

Jukka Immonen

Jukka Immonen

Jukka Immonen on muusikko, äänitetuottaja ja säveltäjä. Hän on vaikuttanut useiden ulkomaisten ja suomalaisten artistien levyillä säveltäjänä ja/tai tuottajana, mm Jenni Vartiainen, Sunrise Avenue, Vesala, Anna Puu, Elastinen, JVG, Lauri Tähkä, Juha Tapio. Hän on myös säveltänyt kotimaisiin TV-sarjoihin ja elokuviin, mm Tyttö sinä olet tähti sekä toiminut musiikin tuottajana mm elokuvissa Tom of Finland sekä Veljeni vartija. Immonen on voittanut vuoden tuottaja Emman 2006, 2016 ja 2017 sekä Jussi -palkinnon parhaasta sävellyksestä 2006. Jukka Immonen toimii yhtiöidensä Fried Music Oy:n sekä Fried Publishing Oy:n kautta, sekä toimii EMI Capitolin Finlandin luovana johtajana.

Harri Kentala

Harri Kentala

Harri Kentala on laulaja-biisinkirjoittaja, kitaristi, pedagogi (MuM) sekä tuottaja-äänittäjä. Kaksikymmenvuotisen freelance-muusikonuransa lisäksi hän on opettanut bändityöskentelyä mm. Sibelius-Akatemiassa ja AMK Metropoliassa sekä tuottanut, äänittänyt tai miksannut useita julkaisuja useissa eri genreissä.

Nacera Ketroussi

Nacera Ketroussi

Nacera Ketroussi on Musiikin maisteri, pop/jazz-laulupedagogi, ihmisäänen ihailija ja tunteita tutkiva laulaja. Ääni-improvisaatio ja suomalainen laulelma ovat lähellä Naceran sydäntä. Tällä hetkellä hän toimii Apollon Yhteiskoulun musiikin lehtorina ja Kallion musiikkikoulun rytmimusiikin vastaavana opettajana ja keikkailee, minkä opettamiselta ehtii.

Kalle Koivisto

Kalle Koivisto

Kalle on biisinkirjoittaja, tuottaja, elokuva- & tv-säveltäjä ja muusikko. Parhaiten hänet tunnetaan Kemopetrol-yhtyeen johtajana. Kalle on toiminut musiikkialalla vuodesta 2000 lähtien ja hän on ollut Sounds-raatilaisena kahdesti aiemmin. 

Sami Kontola

Sami Kontola

Sami on jyväskyläläinen muusikko-pedagogi. Takana on noin 35 vuotta rumpujen soittoa ja 25 vuotta rumpujen soiton opettamista. Sami on nauttinut rytmeistä ja harmonioista sinfoniaorkesterien riveissä, bilebändeissä, tanssilavoilla, jazz-baareissa ja festivaalien lavoilla. Viime ajat hän on viettänyt tiiviisti Brasiliassa, Rio de Janeirossa. Siellä hän on sukeltanut syvälle bossa novan, samban ja universaalin musiikin kauneuteen. Hän on soittanut maailmankuulun sambakoulu Mangueiran rumpuryhmässä vuodesta 2010 lähtien ja opiskellut Hermeto Pascoalin musiikillista harmoniaa Maestro Itiberê Zwargin johdolla vuodesta 2011, levyttäen ja konsertoiden mm. UMO:n ja Mariana Zwarg Sexteto Universalin kanssa. Suomessa käydessään Sami vetää afrobrasilialaisten rytmien työpajoja kaikenikäisille musiikin opiskelijoille ja opettajille. Samille tärkeintä musiikissa on aitous ja hän haluaa kannustaa niin nuoria kuin varttuneempia taiteilijoita rohkeasti luomaan omannäköistään musiikkia.

Minja Koski

Minja Koski

Minja Koski on kuhmolaislähtöinen, nykyään Lahdessa asuva näyttelijä ja muusikko. Hän julkaisee omaa musiikkiaan nimellä M. M:n elektroninen popmusiikki kiinnittyy vahvasti kotimaisen populaarimusiikin perimään kurottaen myös kohti vapaamuotoisempaan ilmaisua. Syksyllä 2017 julkaistu Tehtaantyttö -debyyttialbumi sai Soundin arvostelussa täydet viisi tähteä ja MTV valitsi sen vuoden parhaaksi kotimaiseksi albumiksi.

Esa Kuloniemi

Esa Kuloniemi

Esa on helsinkiläinen kitaristi ja Yleisradion musiikkitoimittaja. Hän soittaa tällä hetkellä muun muassa Honey B & T-Bonesissa,  Honey B. Familyssa, Dr. Helander & Third Wardissa ja Kiharassa. Ansioihin kuuluu myös tuotantotöitä, soolokeikkailua, studiomuusikkoutta, kymmenen musakirjan suomentaminen, parin musakirjan kirjoittaminen, Soundi-lehden kolumnistina oleminen ja jäsenyys Tuomari Nurmio & Hunajaluut -yhtyeessä.

Lauri Kyrönseppä

Lauri Kyrönseppä

Lauri on musiikin maisteri ja musiikkialan sekätyöläinen. Hän toimii tällä hetkellä pääasiallisesti Kallion ja Lauttasaaren bändikoulujen bändiohjaajana sekä kitaran- ja bassonsoiton opettajana. Tämän lisäksi Lauri tekee keikkoja yksityisissä ja yleisissä tilaisuuksissa vaihtelevilla kokoonpanoilla, pääasiassa kitaristina ja laulajana. Mutta ajoittain myös basistina sekä rumpalina. Lauri säveltää omiin projekteihinsa sekä tekee satunnaisesti äänitys- ja editointihommia. Hän on musiikkiin liittyvissä töissään erityisen kiinnostunut avaamaan tuon maailman ovia kaikille asiasta innostuneille sekä yhdistämään musiikkia teatteriin ja sirkukseen.

Jyrki Lasonpalo

Jyrki Lasonpalo

Jyrki Lasonpalon ensiesiintyminen oli Radion sinfoniaorkesterin solistina vuonna 1979. Hän on toiminut mm. viulistina Tapiola Sinfoniettassa, konserttimestarina Suomalaisessa kamariorkesterissa, vuorottelevana 1. konserttimestarina Turun filharmonisessa orkesterissa sekä vuorottelevana konserttimestarina Sinfonia Lahdessa. Syksystä 2012 lähtien hän on toiminut Mikkelin kaupunginorkesterin konserttimestarina. Sibelius-Akatemiasta vuonna 1990 erinomaisin arvosanoin valmistunut Lasonpalo on esiintynyt kamarimuusikkona Yhdysvalloissa, Venäjällä, Pohjoismaissa ja useissa Keski-Euroopan maissa, mm. Wienin Musikvereinissa sekä Suomen merkittävimmillä musiikkijuhlilla. Kamarimusiikkilevytyksiä hän on tehnyt BIS-levymerkille. Orkesterinjohtoa Lasonpalo on opiskellut mm. professori Jorma Panulan ja professori Atso Almilan johdolla. Lasonpalo on työskennellyt kapellimestarina Turun filharmonisen orkesterin, Turku Ensemblen, Sigyn Sinfoniettan, Mikkelin kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahti Chamber Ensemblen, Sibelius-Akatemian kamariorkesterin sekä vuonna 2007 perustamansa Lahden kamariorkesterin kanssa.

Hildá Länsman

Hildá Länsman

Hildà on kasvanut sukupolvien ketjun kautta saamelaiseen joikuperinteeseen ja rakentanut yhteyden tämän päivän maailmanmusiikkiin ja myös akateemiseen musiikintutkimukseen. Hän on toiminut saamelaisena sooloartistina monenlaisissa eri tyylilajeja edustavissa palkituissa produktiossa (mm. Gájanas Kaustisen kansanmusiikkijuhlien vuoden yhtye 2017, Solju-yhtye, UMK-kilpailujen finaali 2015). Lisäksi hän on konsertoinut erilaisissa kokoonpanoissa sekä Suomessa, että ulkomailla. 

Paleface

Paleface

Paleface on yksi kotimaisen räppiskenen pioneereista. Päätoimisena räppärinä hän on toiminut 2000-luvun taitteesta saakka. Omien levyjensä lisäksi Pale on kirjoittanut spoken word-runoutta, oopperaa ja musikaalia, sekä toiminut kirjailijana, suomentajana ja tiskijukkana. Hänet tunnetaan laajasta musiikin tuntemuksestaan ja kantaaottavista teksteistään. Taitava sanankäyttäjä on tutkinut räpin lisäksi myös perinnemusiikkia. Paleface palkittiin vuonna 2016 Suomen kulttuurirahaston suurella kulttuuripalkinnolla.

Emilia Neuvonen

Emilia Neuvonen

Emilia on espoolainen laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä. Hän on julkaissut musiikkia ja keikkaillut artistina Suomessa ja ulkomailla sekä näytellyt mm. kotimaisissa musiikkiteatteriproduktioissa. Emilia on toiminut valtakunnallisen 8-20-vuotiaille lapsille ja nuorille suunnatun Tiuku ry:n Finlandia 2.1 hankkeen RIMLAB-biisinpajojen vastaavana ohjaajana vuodesta 2014 sekä toimittanut mm. 10-osaisen dokumenttisarjan nuorista lauluntekijöistä Yle Areenaan.

Aleksi Ojala

Aleksi Ojala

Aleksi Ojala on helsinkiläinen musiikinopettaja, musiikkikasvatuksen tutkija ja laulaja-lauluntekijä. Ojala on julkaissut mm. kaksi soololevyä ja kehittänyt tuottamispohjaisen oppimisen menetelmää, missä musiikin oppimista lähestytään säveltämisen, sanoittamisen, sovittamisen ja tuottamisen kautta.

Sara Puljula

Sara Puljula

Sara Puljula on rovaniemeläislähtöinen kontrabasisti ja lyömäsoittaja, musiikin maisteri Sibelius-Akatemiasta. Vapaa-ajallaan hän on intohimoinen elokuvien ja laadukkaiden tv-sarjojen syöjätär. Muun muassa Suomen Kansallisteatterissa, Helsingin Kaupunginteatterissa ja Svenska Teaternissa tehtyjen teatteritöiden lisäksi Puljula toimii eri yhtyeissä kuten Ulla Tapaninen & Nasevat kurtut sekä Johanna Juhola Reaktori. Sara on esiintynyt lukuisissa- sirkus- ja tanssiproduktioissa sekä säveltänyt musiikkia tanssiteoksiin. Hän on toiminut muusikkona kymmenillä äänilevyillä ja lukuisissa elokuvissa. Tämänhetkisiä töitä ovat mm. Tippukivitapaus-musikaalin kapellimestarina toimiminen Suomen Kansallisteatterissa sekä Kumma peruna-musiikkiteatteriesitys yhdessä Iiro Rantalan ja Riku Niemisen kanssa.

Aija Puurtinen

Aija Puurtinen

Aija on laulaja, säveltäjä, musiikin tohtori, laulupedagogi ja lauluvalmentaja. Hän toimii popjazzlaulun lehtorina Sibelius-Akatemiassa. Lauluvalmentajana hän on työskennellyt useiden Suomen huippuartistien taustalla. Aija esiintyy mm. seuraavien kokoonpanojen kanssa; Honey B & T-Bones, Honey B.Family, Aija Puurtinen ja Rytmiraide Allstars sekä vierailevana solistina useissa eri kokoonpanoissa, kuten UMO, Avanti ja Seppo Kantonen 2.0. Tähän mennessä Aija on julkaissut noin 20 albumia.

Inga Rikandi

Inga Rikandi

Inga on musiikin moniottelija: pianisti, basisti, musiikkikasvattaja, musiikin tohtori ja oppikirjantekijä. Hän on opettanut pianoa yli 20 vuotta mm. Sibelius-Akatemiassa, Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ja valtakunnallisissa koulutustapahtumissa. Inga on yksi suositun VIVO-pianokirjasarjan tekijöistä ja hän on opettanut musiikkia Suomen lisäksi Virossa, Costa Ricassa ja Eritreassa. Inga soittaa bassoa Woosonics -yhtyeessä ja hän toimii  Improvisaatioteatteri reactorin muusikkona.

Lauri Schreck

Lauri Schreck

Lauri Schreck on helsinkiläinen multi-instrumentalisti, lauluntekijä ja pedagogi, joka on noussut tunnetuksi viime aikoina huikeilla live-esiintymisillään, niin Talent Suomi ohjelmassa kuin lukuisissa tapahtumissa ympäri Suomea. Omien keikkojensa lisäksi Laurin voi bongata myös useiden Suomen eturivin artistien rinnalta tuomassa oman sähköisen säväyksensä kanteleen ja kitaran soitollaan. Muusikon työnsä lisäksi Lauri opettaa Sibelius-Akatemiassa bändisoittoa.

Kirsi Uutinen

Kirsi Uutinen

Kirsi on pohjoiskarjalainen musiikkipedagogi ja kansanlaulaja. Karjalaislähtöinen, muinainen musiikki on hänelle rakkainta perinnettä. Päivätyössään Kirsi opettaa nuoria muusikonalkuja Joensuun konservatorion perustutkintolinjalla. Kirsi kuvaa omaksi työmaakseen kansanmusiikin opettamista sekä rytmimusiikin opiskelijoiden ohjaamista. Kuluneena vuonna hän on heittäytynyt improvisaation maailmaan sekä itse tehden että opettaen.

Olli Vartiainen

Olli Vartiainen

Olli on musiikin tohtori sekä viulisti, joka on erikoistunut orkesterinjohtamiseen ja erityisesti oppilasorkesteritoimintaan. Hän opettaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa orkesterinjohtamisen perusteita sekä luennoi pedagogisista aiheista. Olli toimii myös alan kouluttajana ja luennoitsijana mm. täydennyskoulutuksen kursseilla Suomessa ja ulkomailla. Taideyliopiston lisäksi hän työskentelee mm. Länsi-Helsingin ja Espoon musiikkiopistoissa. Olli on johtanut Savonlinnan valtakunnallista musiikkileiriä vuodesta 1996 sekä opettanut ja johtanut orkestereita useilla muilla musiikkileireillä. Oppilasorkestereita hän on johtanut mm. Ranskassa, Espanjassa, Italiassa, Unkarissa, Tanskassa, Itävallassa, Venäjällä ja Fär-saarilla.

Reima Viitala

Reima Viitala

Reima Viitala toimii luokanopettajana Multialla. Päivätyössään hän tuottaa mm. koulumusikaaleja yhdessä oppilaidensa kanssa. Lisäksi hänet on myös valittu Luokanopettajaliiton toimesta vuoden luokanopettajaksi vuonna 2006. Reima on tunnettu myös Seminaarimäen mieslaulajien eli Semmareiden kuoronjohtajana ja perustajajäsenenä  Ryhmän musiikki ei ole perinteistä kuorolaulua, vaan Semmarit tunnetaan rohkeasti eri musiikkirajoja rikkovana ja oman soundinsa luoneena show-kokoonpanona. Kuoro on uransa varrella keikkaillut myös Yhdysvalloissa, Kiinassa ja monissa Euroopan maissa.

Raadin tehtävät

Nuori Kulttuuri -tapahtuma on nuorille harrastajille tarkoitettu katselmus, jossa osallistujilla on mahdollisuus esiintyä laadukkaissa puitteissa, kohdata toisia alan harrastajia ja saada ammattimaista, rakentavaa palautetta suorituksestaan sekä elämyksiä yhdessä toisten kanssa.

Esityksiä seuraavat raadit muodostuvat 2-3 jäsenestä, jotka edustavat alansa ammatillista huippua vankalla pedagogisella osaamisella vahvistettuna. Raadin tehtävänä on luoda kannustavaa ilmapiiriä, jossa nuori taiteilija voi kokea turvallisuutta ja esittämisen iloa. Raadilta edellytetään kykyä suulliseen ilmaisuun, kuuntelemiseen ja halua rakentavaan mielipiteiden vaihtoon. Palautteen ensisijainen tarkoitus on kannustaa ja neuvoa. Esiintyjät voivat myös esittää kysymyksiä ja tarkentaa huomioita. Keskustelu on tarkoitettu pääasiassa esiintyjille ja heidän ohjaajilleen. Suullisen palautetilaisuuden jälkeen ryhmä saa postitse kirjallisen palautteen.

Raati työskentelee aina itsenäisesti. Raati perustaa näkemyksensä taiteellisiin arvoihin  ja pedagogiseen otteeseen. Pääohjenuoranaan taiteen tekemisen ilon tukeminen. Valtakunnallisessa tapahtumassa raadin työskentelyä johtaa Nuori Kulttuuri -toiminnan Sounds 2018 -tapahtuman taiteellinen johtaja MuT Anna Kuoppamäki.