Rosa Meriläinen Nuori Kulttuuri -neuvottelukunnan puheenjohtajaksi

Nuori Kulttuurin neuvottelukunnan puheenjohtajaksi on valittu Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n pääsihteeri ja ex-kansanedustaja Rosa Meriläinen. Suomen Nuorisoseurojen hallitus vahvisti nimityksen joulukuun viimeisessä kokouksessaan.

-Nuori Kulttuuri tarjoaa nuorille mahdollisuuden tehdä ja kokea yhdessä. On mahtavaa saada olla mukana tukemassa kulttuurista nuorisotyötä, iloitsee neuvottelukunnan uusi puheenjohtaja Rosa Meriläinen

-Meillä on Nuori Kulttuuri -toiminnan tukena erittäin asiantunteva ja monipuolinen neuvottelukunta. Uuden strategiakauden alkaessa on ilo lähteä viemään asioita käytäntöön tällä selkänojalla, sanoo Suomen Nuorisoseurojen teatterin ja kulttuurisen nuorisotyön toimialajohtaja Pasi Saarinen.

Uusi Nuori Kulttuuri strategia vuosille 2020-2026 julkaistaan Nuori 2020 -tapahtuman yhteydessä Tampereella 14.1.2020.

Nuori Kulttuuri neuvottelukunnan kokoonpano vuodelle 2020:

Rosa Meriläinen, puheenjohtaja

Muut jäsenet:

Anna Borgman, Nuoren Voiman Liitto

Harri Penttilä, Suomen Nuorisoseurat

Kim Lindström, FSU

Päivi Venäläinen, Lasten ja nuorten taidekeskus

Piritta Brusi, Tampereen kaupunki

Viivi Seirala, Taiteen perusopetusliitto

Jaana Fedotoff, Koordinaatti verkosto

Suvi Lappalainen, Kanuuna verkosto

Suomen Nuorisoseurojen Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten sekä nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Toiminnan tavoitteena on tuoda toiminnassa mukana oleville onnistumisen kokemuksia. Se on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista ja innostaa 10–20 -vuotiaita nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä ja sosioekonomisesta taustasta riippumatta tuoden yhdessäolon sekä -tekemisen iloa.