Roots yhteisö kasvoi syksyn haussa kuudella toimijalla

Kartasta näkyy keitä toimijoita on mukana Roots-toiminnoissa

Suomen Nuorisoseurojen Nuori Kulttuuri –toiminnan Roots toimintamalli pyrkii kehittämään paikallista ja alueellista kulttuurista nuorisotyötä. Syksyn yhteisöhaussa mukaan valittiin kuusi uutta toimijaa.  

Nuori Kulttuuri Roots mahdollistaa tänä syksynä eri puolella Suomea teatterin, tanssin, sirkuksen ja monitaiteellisen nuorten esitysten toteutumisen. Mukaan valikoitui myös yksi lasten ja nuorten taidetapahtuman digitalisointi. 

“Etsimme haun kautta uusia toimijoita mukaan kulttuurisen nuorisotyön verkostoon ja pystymme kartoittamaan samalla kuinka laajasti ja monipuolisesti eri toimijat tekevät kulttuurista nuorisotyötä”, kulttuurisen nuorisotyön suunnittelijana Nuori Kulttuurilla toimiva Johanna Hurme kertoo. 

Roots-toiminta on tarkoitettu paikallisen ja alueellisen kulttuurisen nuorisotyön kehittämiseen nuorten toiveiden ja ideoiden pohjalta. Yhteisöhaussa tukea voidaan hakea myös rakenteiden ravistelemiseen. 

Jatkossa kaipaimme lisää hakemuksia missä yhdistyisi kunta- ja yhdistyssektorit, nuorten omaehtoinen tekeminen ja uudenlaiset kokeilut alalla. Mutta aina joukossa on todella mielenkiintoisia innovatiivisia menetelmiä ja toteutustapoja, jotka sytyttävät tähän työhön aina uudestaan”, Hurme iloitsee. 

Roots yhteisöhaku toteutetaan kaksi kertaa vuodessahelmikuussa ja elokuussa. Nuorten omaehtoinen haku on auki koko vuoden. Vuonna 2021 Roots-toiminnassa on mukana yhteensä kaksitoista yhteisöä. Syksyn aikana tulemme esittelemään kaikki Roots-toimijat nettisivuillamme. 

Syksyn 2021 Roots yhteisöt 

Setlementti Puijola ry / Kohti tanssiteatteria -projekti 

Ylä-Savon Nuorisoseurojen Liitto ry / Kulturelli tapahtuman digitalisoiminen 

Teatteriryhmä Konstit / Kulissien Takana -produktio 

Karjalan Nuoret ry / Kodittomat -tanssiteos 

Kulttuuriklubi Siperia / Taiteillen yhteisöksi -monitaiteisen ryhmän perustamiseen 

Siepakat & Sirkus Taika-Aika / Sirkusta ja tanssia yhdistä teos