Nuorten keskustelutapahtuma Imatralla

Nuori Kulttuuri Talks -keskustelutilaisuus Nuori Kulttuuri Digifestival Pori 2021.

Mitä sie harrastat ja miksi? Kannattaako harrastuksesta tehdä ammatti? Onko some harrastus? Entä jos ei harrasta mitään? Muun muassa näistä aiheista jutellaan lauantaina nuorten keskustelutapahtumassa Asemapaikalla. Ohjelma myös livestriimataan. 

Tekemistä ry järjestää Imatralla lauantaina 12.3. klo 15.00–16.30 Nuori Kulttuuri Talks-tapahtuman. Ohjelmassa on paneelikeskustelu harrastamisen merkityksestä ja rap-keikka.Tapahtumassa ovat mukana mm. TikTok-muusikko Berta, rap ja spoken word -artistiKuopus, Tanssistudio Jami ja Imatran kaupungin nuorisotyö.

Tapahtuman juontaa imatralainen lukiolainen ja aktiivinen harrastaja Sandra Strömberg.“Harrastaminen on aina ajankohtainen ja tärkeä aihe, ja siksi on ihan huippua, että pystytään myös Imatralla järjestämään oma Talks-tapahtuma. Tapahtuman suunnittelu ja tekeminen on ollut kokemusrikasta ja antoisaa, kun pääsee vaikuttamaan aiheisiin ja kokonaisuuteen.Nyt odotan innolla, millaisia kokemuksia ja näkökulmia saamme esille, ja mitä ajatuksia se muissa herättää”, Strömberg kertoo.Ohjelmaa voi seurata paikan päällä tai livestreamin kautta. “Päätimme tehdä tapahtumasta hybridin. Taustalla vaikuttaa pandemiatilanne ja se, että lähetyksen kautta on mahdollista tavoittaa katsojia kauempaakin. Toivomme tietenkin, että imatralaiset löytävät lauantaina Asemapaikalle, nyt kun jotain tapahtuu! Kipeänä ei kuitenkaan kannata tulla, vaan silloin stream on hyvä vaihtoehto”, järjestäjäyhdistyksen puheenjohtaja Elina Kukkonensummaa.

Tapahtumien osalta rajoituksia ei tällä hetkellä ole voimassa. Paikalla noudatetaanhygienia- ja maskisuosituksia. Tekemistä ry on imatralainen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää paikallista harrastus ja -kulttuuritoimintaa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Imatran kaupungin ja Vuoksenniskan nuorisoseuran kanssa. Nuori Kulttuuri Talks on osa Nuori Kulttuuri -toimintaa, joka perustuu nuorten osallistumiseen ja innostumiseen. Talks-keskusteluja nähtiin viimeksi vuonna 2021 osana Nuori Kulttuuri Festivalia Porissa, jonka yhteydessä järjestettiin ensimmäinen Nuori Kulttuuri Talks -keskutelutapahtuma.