Nuori Kulttuuri strategian julkistamistilaisuus

Tervetuloa Nuori Kulttuuri strategian julkistamistilaisuuteen Tampereelle kulttuuritalo Laikkuun tiistaina 14.1.2020 kello 17.30. Julkistamistilaisuudessa lanseerataan vuosituhannen suurimmat uudistukset kulttuurisen nuorisotyön saralla!

Nuori Kulttuuri -toiminnalla on pitkät perinteet suomalaisessa sivistystyössä ja kulttuurisessa nuorisotyössä. Toiminta edistää nuorten osallisuutta ja vaikutusmahdollisuuksia monikulttuurillisessa yhteiskunnassa taiteen ja kulttuurin keinoin, se lisää matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksia ja tukee nuorten kasvua. Toiminta koskettaa vuosittain useita tuhansia nuoria.

Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 50 -vuotta nykyaikaisen toiminnan käynnistämisestä Nuorison taidetapahtumat -nimellä. Toiminnan juuret ulottuvat vieläkin pidemmälle, aina 1900-luvun alkuun saakka.

Opetus-ja kulttuuriministeriön rahoittama Nuori Kulttuuri -toiminta siirtyi takaisin Suomen Nuorisoseurojen hallinnoitavaksi vuonna 2017. Viimeisten vuosien aikana toimintaa on opeteltu tuottamaan uusista lähtökohdista ja toiminnan ydintä on pyritty kirkastamaan. 2020-luvun lähestyessä on viimeisen vuoden aikana viety läpi strategiaprosessia, ja tämän prosessin tuotos Onnistumisen kokemuksia – Nuori Kulttuuri strategia 2020-2026 esitellään tässä tilaisuudessa.

Tule kuulemaan strategiatyön tuloksia ja keskustelemaan siitä mihin suuntaan suomalainen kulttuurinen nuorisotyö suuntaa katseitaan uudella vuosikymmenellä. Tilaisuudessa tarjoillaan kevyt buffet -illallinen, minkä vuoksi etukäteen ilmoittautuminen on suotavaa. Ilmoittautumisen voi tehdä osoitteeseen pasi.saarinen@nuorisoseurat.fi tai klikkaamalla itsensä osallistujaksi Facebook-tapahtumaan.

Lisätietoja,

Pasi Saarinen

0504080366