Nuori Kulttuuri Roots-toiminnassa Animetapahtuma Raaheen

Kaze-hahmo

Kazecon on aasialaisen populaarikulttuurin tapahtuma Raahessa. Kaze tarkoittaa tuulta, joka sopii osuvasti merenrantakaupunkiin Raaheen. Ensimmäinen oma con järjestettiin Raahessa vuonna 2019. Lisäksi on järjestetty miittejä, instalivejä sekä cosplaypiknik.

Kazecon keräsi vuonna 2019 yleisöä huimat 400 ja miitit myös yli 100 eri ikäistä kävijää. Toimintaa järjestää noin kymmenhenkinen ydinporukka yhdessä vapaaehtoisten työntekijöiden ja kaupungin nuoriso -ja kulttuuripalveluiden kanssa. Kazecon on lähtenyt raahelaisten nuorten toiveesta, jotka itse ovat lähteneet toimintaa suunnittelemaan ja toteuttamaan. Pitkän tauon jälkeen Kazecon järjestetään taas. Kazecon tuo tuulahduksen aasialaista populaarikulttuuria

Raaheen lauantaina 17.9.2022 Tapahtumatalo Raahessa. Conissa on luvassa taidekuja, myyntipöytiä sekä kirppis, Meido -kahvila, Cosplaydeitti, Hall cosplay -kisa, FFight, Kimonoja -paneeli, Pop up kirjasto, lautapelejä ja origamityöpaja. Sisäänpääsy Kazeconiin on ilmainen. Kazeconin teema tänä vuonna on sakura. Päättäjäisissä julkistetaan teema seuraavalle vuodelle.

Kazecon tapahtuman kuva