Nuori Kulttuuri Roots -juttusarja vol 7.

Maiju Tiuraniemen ’ Vain Kuollut Kala UI Valtavirtaan’ teoksesta , kevät 2019


Nuori Kulttuuri Roots tuo yhteen kulttuurisen nuorisotyön mahdollisuudet nuorten taide -ja kulttuuriharrastusten toimintojen ja tapahtumien kehittämisessä. Paikallisen toiminnan kehittäminen tuo tekijät ja nuoret yhteen valtakunnallisesti paikallisella tasolla. Mahdollistaen näin toimintojen ympärivuotisen tekemisen Nuori Kulttuurin alla, muista tapahtumista riippumatta.

Syksyllä 2020 Nuori Kulttuuri avasi toimintaan liittyen pika-avustus haun, jonka avulla kartoitetaa ja kehitetään erilaisia kulttuurisen nuorisotyön toimintamalleja. Rahoitetut projektit kootaan yhteisesti Nuori Kulttuuri -Handbookiin projektien toteutumisen jälkeen. Juttusarjassa esitellään tahot ja toiminta, jotka saivat syksyn haussa rahoitusta. Sodankylän Tanssi ry perustaa syksyksi monialaisen treeniringin.

Monialainen Treenirinki Sodankylään

Sodankylän Tanssi ry perustaa apurahalla monialaisen Treeniringin.

”Nyt saamamme avustus käytetään tanssiopettaja Maiju Tiuraniemen vetämään monialaiseen treenirinkiin . Kyseessä on nuorten omista lähtökohdista ja taidoista lähtevän kokonaisuuden luominen. Hyödynnämme  kurssilaisten taitoja ja ideoita niin teoksen liikemateriaaliin, puvustukseen ja äänimaailmaan. Ohjaajana Maiju Tiuraniemi on valloittanut nuorten puolelleen jo kahden aiemman tanssiteoksen ohjaajana”, kertoo yhdistyksen varapuheenjohtaja Annele Halmekoski.

Sodankylän Tanssi ry on perustettu vuonna 1983, rekisteröity vuonna 1986. Yhdistyksen tarkoitus on tukea tanssitaiteen monipuolista opetusta ja harrastusta Sodankylässä.Yhdistyksen taustaorganisaatio on kolmen kunnan  ( Sodankylä, Kittilä, Enontekiö) yhteinen Revontuliopisto.

Valmistamme esiintymisiä erilaisiin tapahtumiin, järjestämme lastenjuhlia, organisoimme kurssitoimintaa ja tuotamme joka kevät ja syksy näytökset, joissa on mukana nykytanssin, kansantanssin  ja sirkuksen harrastajia.

Tanssikurssiemme opettajina toimivat oman taiteellisen johtajamme Miikka Ryytyn lisäksi useat sodankyläläislähtöiset tanssinopettajat. Teemme tiivistä yhteistyötä italialaisen Fondazione Egri di Danza- koulun kanssa. Toimintaamme kuuluva oppilas- ja opettajavaihdot.

Talvinen tapahtuma Kaunis Uniikki Lumihiutale järjestetään alkutalvella ja sebkoostuunulkolaisen opettajan kurssista jakurssilaisten ja vierailevan ohjaajan loppunäytöksestä.

Sodankylän Tanssi ry taltio kaikki näytökset, ylläpitää laajaa puvusto- ja rekvisiittavarastoa. Olemme myös hankkineet ajanmukaisen äänentoisto- ja valaistuskaluston.

Toimintamme keskittyy fyysisesti Kitisenrannan koulun tanssistudiolla ja teatteritasoiseen juhlasaliin.

Annele Halmekoski / Sodankylän Tanssi ry:n varapj ja perustajajäsen