Nuori Kulttuuri Roots -juttusarja vol 16.


Nuori Kulttuuri Roots tuo yhteen kulttuurisen nuorisotyön mahdollisuudet nuorten taide -ja kulttuuriharrastusten toimintojen ja tapahtumien kehittämisessä. Paikallisen toiminnan kehittäminen tuo tekijät ja nuoret yhteen valtakunnallisesti paikallisella tasolla. Mahdollistaen näin toimintojen ympärivuotisen tekemisen Nuori Kulttuurin alla, muista tapahtumista riippumatta.

Syksyllä 2020 Nuori Kulttuuri avasi toimintaan liittyen pika-avustus haun, jonka avulla kartoitetaa ja kehitetään erilaisia kulttuurisen nuorisotyön toimintamalleja. Rahoitetut projektit kootaan yhteisesti Nuori Kulttuuri -Handbookiin projektien toteutumisen jälkeen. Juttusarjassa esitellään tahot ja toiminta, jotka saivat syksyn haussa rahoitusta. Nuorisoseura Iisalmi ry:n kansantanssiryhmä toteuttaa nykytanssia ja kansantanssia yhdistävän teoksen.

Haaveesta todeksi

Nuorisoseura Iisalmi ry:n kansantanssiryhmän haaveena on ollut toteuttaa nykytanssia ja kansantanssia yhdistävä teos. Ryhmän toiveiden ja haaveiden perusteella ohjaajat kokoavat kokonaisuuden. Projektissa haetaan nykytanssin vaikutteita kansantanssiin ja sen ilmentämiseen. Ohjaajana toimii Elsa Antikainen. Teoksen ensi-ilta on 28.11. Iisalmessa Nuorisoseura Nuori Iisalmen, Ulmalan Nuorisoseuran ja Ylä-Savon pelimannien yhteiskonsertissa ” Yhdessä eteenpäin”. Tämän jälkeen teosta viedään mm. Tanssimylly tapahtumaan.

Nuorisoseura Nuori Iisalmi on v. 1908 perustettu, vireästi toimiva lasten- ja nuorten musiikkiliikuntaan ja kansantanssiin keskittyvä nuorisoseura. Tänä päivänä olemmekin suurin lasten-ja nuorten kansantanssia järjestävä nuorisoseura koko Ylä-Savon alueella. Tempoa Tenaviin ryhmissä harrastavat 1-2 vuotiaat yhdessä aikuisten kanssa. 3-20 vuotiaat harrastavat musiikkiliikuntaa – ja kansantanssia omissa ryhmissä. Lisäksi meillä on toiminut erityistä tukea tarvitsevien oma tanssiryhmä usean vuoden ajan.