Nuori Kulttuuri Roots -juttusarja vol 13.


Nuori Kulttuuri Roots tuo yhteen kulttuurisen nuorisotyön mahdollisuudet nuorten taide -ja kulttuuriharrastusten toimintojen ja tapahtumien kehittämisessä. Paikallisen toiminnan kehittäminen tuo tekijät ja nuoret yhteen valtakunnallisesti paikallisella tasolla. Mahdollistaen näin toimintojen ympärivuotisen tekemisen Nuori Kulttuurin alla, muista tapahtumista riippumatta.

Syksyllä 2020 Nuori Kulttuuri avasi toimintaan liittyen pika-avustus haun, jonka avulla kartoitetaa ja kehitetään erilaisia kulttuurisen nuorisotyön toimintamalleja. Rahoitetut projektit kootaan yhteisesti Nuori Kulttuuri -Handbookiin projektien toteutumisen jälkeen. Juttusarjassa esitellään tahot ja toiminta, jotka saivat syksyn haussa rahoitusta. Klaukkalan nuorisoseura perusti Nuorisotoimikunnan Klaukkalaan.

Nuorisotoimikunta Klaukkalaan

Klaukkalan nuorisoseura tarjoaa matalan kynnyksen harrastustoimintaa teatterin, kansantanssin ja sirkuksen aloilla. Olemme käynnistämässä uudelleen nuorisoseuran sisälle nuorisotoimikuntaa, joka muodostuu sekä nuorisoseuran omista harrastajista että alueen nuorista vapaaehtoisista. Toiminnalla on kaksi päämäärää; tukea nuorisotoimikuntaan osallistuvien nuorten osallisuutta, vaikutusmahdollisuuksia ja kokemusta toiminnan järjestämisestä. Ja toisekseen luoda uusia väyliä alueen nuorille tulla mukaan nuorisoseuran toimintaan, vaikka tavoitteelliset ja harrastusaloihin sidotut harrastukset eivät olisi se oma juttu. Näin nuoret saavat yhteisöllisen kokemuksen, kuinka jokainen voi vaikuttaa yhteiseen tekemiseen ja toimintaan.

Nuorisotoimikunnan aloitus ja ensimmäinen kokoontuminen oli 9.10.2020, mutta mukaan toimintaan voi tulla koko toimintakauden ajan. Ensimmäisessä tapaamisessa ideoimme toimintaa, mitä nuoret voisivat järjestää alueen nuorille. Parhaimmassa tapauksessa nuorisotoimikuntaan kuuluvat nuoret muodostavat pieniä ryhmiä, jotka saavat suunnitella ja toteuttaa toimintaa. Toiminta voi olla, vaikka nuorten oma kiinnostuksen kohde; cosplaysta Pokemon go:hon tai aloittelevien bändien keikkoja avoimet ovet ajatuksella. Kaikkien ei tarvitse osallistua kaikkeen, mutta ei se ole kiellettyä. Tapahtuman tai toiminnan järjestäneet nuoret saavat työstään työtodistuksen, joka on kullan arvoinen koronan vietyä monelta kesätyöpaikan.

Nuorisotoimikunta on suunnattu pääsääntöisesti 13 – 17 -vuotiaille nuorille. Kokoonnumme seuraavan kerran perjantaina 6.11. seurantalo Roinelassa klo 17.00 alkaen.