Nuori Kulttuuri palkitsi kulttuurisen nuorisotyön tekijöitä ja tekoja On Air LIVE-lähetyksessä

Nuori Kulttuuri On Air LIVE-lähetyksessä juhlittiin kulttuurista nuorisotyötä ja sen tekijöitä. Suorassa lähetyksessä palkittiin kulttuurisen nuorisotyön teko 2021, jaettiin kulttuurisen nuorisotyön tunnustus sekä julkistettiin Nuori Kulttuuri Digistagen suosituin esitys vuodelta 2022.

Kulttuurisen nuoristyön tunnusta on jaettu vuodesta 2017 lähtien. Suomen Nuorisoseurojen hallitus halusi jakaa tämän vuoden tunnustuksen IRTI-teatterin perustajalle Jorma Piispaselle, joka on toiminut turvallisena aikuisena useille sukupolville ja sadoille nuorille. Hänen kasvattejaan työskentelee nykyään Kansallisopperasta kaupunginteattereihin ja nuorisoseuroista muihin kulttuuriyhdistyksiin ja teattereihin.

Jorma Piispanen Nuori Kulttuuri On Air LIVElähetyksessä vastaanottamassa palkintoa


kulttuurisen nuorisotyön telo

Faisa ja Salaado Quasim palkittiin Kulttuurisen nuorisotyön teosta.

Kulttuurisessa nuorisotyössä tehdään vuosittain tuhansia erilaisia hienoja toimintoja ja tapahtumia. Nuori Kulttuuri haluaa osaltaan nostaa esille näitä tekoja ja niiden taustavoimia. Kulttuurisen nuorisotyön tekoja saa ehdottaa Nuori Kulttuurille läpi vuoden. Järjestyksessään maailmanhistorian ensimmäiseksi Kulttuurisen nuorisotyön teoksi valikoitui Faisa ja Salaado Qasim -valokuvanäyttely Suuria unelmia - tarinoita, suomalaisista, jotka muuttavat maailmaa. Näyttely on vaikuttava läpileikkaus työelämässä menestyneistä monikulttuurisista henkilöistä, jotka omilla tarinoillaan inspiroivat nuoria omien unelmien toteuttamisessa.

Nuori Kulttuuri Digistagen suosituin -kiertopalkinto on uudenlainen tapa tehdä näkyväksi nuorten tekemää taidetta ja kulttuuria sekä tuoda yleisö lähemmäksi esiintyjiä. Digistagelle tuli yli tuhat palautetta esityksille ja yleisö äänesti vuoden 2022 suosituimmaksi esitykseksi lohjalaisen Safetyboxin Kun sydän on kotona -kappaleen. Nebula-kiertopalkinnon on suunnitellut ja toteuttanut Janne Hokkanen.

Yleisön suosikiksi  Digistagella nousi lohjalainen Safetybox.