NUORI KULTTUURI ON AIR VUOSI HUIPENTUU ÄITIENPÄIVÄN AATTONA

Nuori Kulttuuri On Air on monipaikkainen ja -taiteinen nuorten tapahtuma. Lauantaina 7.5. eri puolella maata valloittaa viisi osallistuja- sekä yleisötapahtumaa. Näitä kutsutaan On Air vuonna satelliittitapahtumiksi. Tämän vuoden satelliitit löytyvät Pääkaupunkiseudulta (Helsingin Suvilahden Tiivistämö), Tampereelta (Monitoimitalo 13), Mikkelistä (Kauppakeskus Stella), Oulusta (Kasarmiklubi) ja Rovaniemeltä (Monitoritalo Monde). Suvilahden tapahtumaa ovat olleet tekemässä myös Espoo ja Vantaa ja siksi satelliitin nimi on kokonaisuudessaan pääkaupunkiseutu. Jokaisella paikkakunnalla on ollut mahdollisuus tehdä omannäköisensä tapahtuma ja tuoda esiin oman alueensa piirteitä sekä toimintatapoja.

Tapahtumissa juhlitaan kulttuurista nuorisotyötä nuorten itsensä tekemän taiteen siivittämänä sekä lukuisin työpajoin. Satelliiteissa esiintyy myös osa aiemmin tänä vuonna videohakuun osallistuneista teoksista. Teokset ovat nähtävillä Nuori Kulttuuri Digistagella. Digistagen tarjontaan voi tutustua edelleen osoitteessa digistage.nuorikulttuuri.fi.

Tapahtumapäivän huipentaa Nuori Kulttuuri On Air LIVE. Suoralähetys Tampere-talosta alkaa Nuorisoseurojen Vimeo -kanavalla klo 19. Lähetyksessä juhlitaan nuorten taideharrastusta ja kulttuurista nuorisotyötä. Lähetyksen rungon rakentavat nuorten esitykset, sekä palkitsemiset.

Lähetyksessä jaetaan kulttuurisen nuorisotyön tunnustuspalkinto, Vuoden kulttuurisen nuorisotyön teko sekä jo aiemmin mainitun Digistagen suostuin esitys, jonka yleisö on äänestänyt aiemmin keväällä.

Nuori Kulttuuri -toimintaa järjestää Suomen Nuorisoseurat ry.

Lisää tapahtumasta voi lukea: www.nuorikulttuuri.fi/onair