Nuori Kulttuuri Neuvottelukunta esittäytyy

Puolivuotta on vierähtänyt siitä, kun Nuori Kulttuurin uusi neuvottelukunta istui ensimmäisen kerran yhteisen pöydän ääreen ja vihdoin meillä on kunnia saada esitellä Neuvottelukuntamme jäsenistö. Seuraavana esittelyvuorossa on FSU:n Kim Lindström.

Kuka olet ja oma organisaatiosi?

Olen Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU r.f tuottaja. Nuorisoseuraliike (ru. ungdomsföreningsrörelsen) on kulttuuri- ja nuorisotoimintaa järjestävä ruotsinkielinen järjestö. Liikkeen pariin kuuluu noin 270 paikallista yhdistystä, suunnilleen 250 seurantaloa ja suurin piirtein 50 000 henkilöjäsentä. Nuorisoseuraliikkeen keskusjärjestö on Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU rf. Suomenruotsalainen nuorisoseuratoiminta sai alkunsa vuonna 1888, jolloin Johannes Klockars perusti maamme ensimmäisen suomenruotsalaisen nuorisoseuran, Malax UF:n, Maalahteen Pohjanmaalle. Nuorisoseuraliike on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

Mikä sai sinut kiinnostumaan Nuori Kulttuuri Neuvottelukunnasta?

Minut pyydettiin edustamaan FSU:ta Nuori Kulttuurin neuvottelukuntaan pari vuotta sitten.

Mitä Nuori Kulttuuri -toiminta sinulle edustaa?

Nuori Kulttuuri-toiminta on pitkän historiansa aikana antanut lukuisille nuorille mahdollisuuden esiintyä ja kehittyä harrastuksensa parissa. On ilo olla mukana kehittämässä valtakunnallista nuorten matalankynnyksen harrastustoimintaa.

Oletko itse ollut joskus mukana Nuori Kulttuuri / Nuorten Taidetapahtumista?

En ole musiikkiharrastuksestani huolimatta nuorena koskaan itse osallistunut Nuori Kulttuuri-tapahtumiin mutta olen saanut mahdollisuuden työskennellä valtakunnallisessa tapahtumassa.

Millaisia muistoja sieltä nousee esiin?

Nuori Kulttuuri-tapahtuma pitää itse kokea että voi tuntea sen fiiliksen, joka välittyy siitä kun satoja nuoria kohtaavat yhteisen harrastuksen parissa.

Nuori Kulttuuri Neuvottelukunnan tavoite on olla neuvoja ja tarvittaessa verkostomaista tukea antava elin Nuori Kulttuurille ja sen toiminnoille. Yhteisen tahtotilan muodostaa Kulttuurisen Nuorisotyön kehittäminen valtakunnallisesti.