Nuori Kulttuuri Neuvottelukunta 2020 esittäytyy

Puolivuotta on vierähtänyt siitä, kun Nuori Kulttuurin uusi neuvottelukunta istui ensimmäisen kerran yhteisen pöydän ääreen ja vihdoin meillä on kunnia saada esitellä Neuvottelukuntamme jäsenistö. Ensimmäisenä esittelyvuorossa on Neuvottelukunnan puheenjohtaja Rosa Meriläinen.

Kuka olet ja oma organisaatiosi?

Olen Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n pääsihteeri ja kirjailija.

Mikä sai sinut kiinnostumaan Nuori Kulttuuri Neuvottelukunnasta?

Lapsuuden ja nuoruuden taideharrastukset, mahdollisuus esiintymiseen eli saada ilmaista itseäni ja tulla nähdyksi ja kuulluksi, ovat olleet minulle tärkeitä. Toivon mahdollisimman monen nuoren saavan onnistumisen kokemuksia kulttuuriharrastuksen parissa. Että saisi löytää sen oman juttunsa ja kehittyä siinä.

Millaisia asioita haluat jakaa/antaa Nuori Kulttuuri Neuvottelukunnassa?

Minulle on erityisen tärkeää se, että otetaan huomioon monenlaiset nuoret. Keskustelin muutama päivä sitten etäyhteydellä cp-vammaisen nuoren aikuisen kanssa, joka kertoi olleensa yli 20-vuotias, kun häntä ensimmäisen kerran pyydettiin mukaan. Jotkut kynnykset ovat näkymättömiä meille, joille maailma on aina ollut auki ja esteetön. Toivon Nuoren Kulttuurin osaltaan voivan näitä kynnyksiä madaltaa. Kannustaa ja kutsua mukaan heitä, jotka helposti jäävät ulkopuolelle ja piiloon.

Mitä Nuori Kulttuuri -toiminta sinulle edustaa?

Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön lippulaiva Suomessa.

Mikä taiteenlaji sinua kiinnostaa tai minkä lajin koet olevan lähellä sinun sydäntäsi ja miksi?

Olen lukutoukka ja siksi minusta tuli kirjailija. Tykkään myös soittaa pianoa ja laulaa, tanssia, käydä konserteissa, taidenäyttelyissä ja teatterissa. Olen lähtökohtaisesti kiinnostunut kaikesta taiteesta ja kulttuurista, mutta on toki kulttuurialoja, joista olen vielä vähän pihalla. Onneksi on koko elämä aikaa oppia ja kokea.

Oletko harrastanut tai harrastatko nyt jotain taidelajia? Millaisia asioita kyseisen lajin harrastaminen sinulle antaa?

Olen lapsuuteni soittanut pianoa ja klarinettia ja käynyt monenlaisilla tanssitunneilla jazzista moderniin, stepistä balettiin. Nykyään harrastan taidetta lähinnä omaehtoisesti, mutta kyllä ihan tavoitteellisesti itseäni kehittäen. Käyn edelleen vuosittain tanssileirillä.

Oletko itse ollut joskus mukana Nuori Kulttuuri / Nuorten Taidetapahtumista? Millaisia muistoja sieltä nousee esiin?

En ole. Lähin kokemus isosta valtakunnallisesta tapahtumasta on jumppakärpänen joskus 80-luvulla. Erityisen hauskaa oli nukkua lattiamajoituksessa, missä oli valtava halli täynnä samanikäisiä ympäri Suomea.

Nuori Kulttuuri Neuvottelukunnan tavoite on olla neuvoja ja tarvittaessa verkostomaista tukea antava elin Nuori Kulttuurille ja sen toiminnoille. Yhteisen tahtotilan muodostaa Kulttuurisen Nuorisotyön kehittäminen valtakunnallisesti.