Nuori Kulttuuri Neuvottelukunta 2020 esittäytyy

Puolivuotta on vierähtänyt siitä, kun Nuori Kulttuurin uusi neuvottelukunta istui ensimmäisen kerran yhteisen pöydän ääreen ja vihdoin meillä on kunnia saada esitellä Neuvottelukuntamme jäsenistö. Seuraavana esittelyvuorossa on Anna Borgman.

Kuka olet ja oma organisaatiosi?

Olen tuottaja kirjallisuusjärjestö Nuoren Voiman Liitosta.

Mikä sai sinut kiinnostumaan Nuori Kulttuuri Neuvottelukunnasta?

Lyhykäisydessään varmasti se, että nuorten kulttuuriharrastusten ja itseilmaisun tukeminen on äärimmäisen tärkeää työtä.

Millaisia asioita haluat jakaa/antaa Nuori Kulttuuri Neuvottelukunnassa?

Erityisesti sanataideopetuksen ja kirjoittajakoulutuksen ilosanomaa; sanataide on monelle vielä aika tuntematon harrastus ja monella nuorella on kirjoittamiseen potentiaalia, johon haluamme olla kannustamassa. Lisäksi tuon neuvottelukunnalle terveiset perinteikkään J.H. Erkon kirjoituskilpailun etenemisestä, sillä NVL toimii siinä vastuujärjestäjänä. Kilpailu järjestettään yhdessä Nuoren Kulttuurin ja Mikkelin Nuoriso-opiston kanssa.

Mitä Nuori Kulttuuri -toiminta sinulle edustaa?

Kulttuurista nuorisotyötä, joka tuo yhteen nuoria eri puolelta Suomea.

Mikä taiteenlaji sinua kiinnostaa tai minkä lajin koet olevan lähellä sinun sydäntäsi ja miksi? 

Monet lajit: kirjallisuuden lisäksi kuvataide, teatteri ja muu esitystaide, nykytanssi… vaikea oikeastaan sanoa mikä laji ei kiinnostaisi yhtään!

Oletko harrastanut tai harrastatko nyt jotain taidelajia? Millaisia asioita kyseisen lajin harrastaminen sinulle antaa?

Harrastan itse kirjoittamista ja laulamista. Kirjoittaminen selvittää omia ajatuksia ja antaa oivalluksia kun sanat, tekstit ja ajatukset yhdistyvät toisiinsa. Laulamisessa taas riittää loputtomiin haastetta eri tekniikoiden opettelussa.

Oletko itse ollut joskus mukana Nuori Kulttuuri / Nuorten Taidetapahtumista? Millaisia muistoja sieltä nousee esiin?

En valitettavasti ole ollut nuorena mukana tapahtumissa, sillä asuin pienellä paikkakunnalla eikä meillä tainnut olla toimintaa silloin. Ilolla olen seurannut, että nykyään tosi monella pienelläkin paikkakunnalla on mahdollisuus osallistua ja olla mukana Nuori Kulttuuri -toiminnassa. Se on hienoa!

Nuori Kulttuuri Neuvottelukunnan tavoite on olla neuvoja ja tarvittaessa verkostomaista tukea antava elin Nuori Kulttuurille ja sen toiminnoille. Yhteisen tahtotilan muodostaa Kulttuurisen Nuorisotyön kehittäminen valtakunnallisesti.