Nuori Kulttuuri Matkalla -juttusarja

Nuori Kulttuuri Matkalla -Juttusarjassa nuorten ryhmät pääsevät kertomaan, millaisia matkoja Nuori Kulttuurin kansainvälisellä avustuksella tuetaan. Haku seuraaviin kansainvälisiin apurahoihin 2020.

6.osa Nuoret Musikantit Future for Kids -teatterifestivaaleilla

Lastenkulttuurikeskus Musikanttien teatteriryhmä Nuoret Musikantit osallistui Future for kids -teatterifestivaalille ajalla 15.8.-18.8.2019 Nuori Kulttuuri-avustuksen turvin. 15 hengen nuorten ryhmä oli iältään 11-15 vuotiaita ja lisäksi matkalla oli mukana kolme ohjaajaa sekä valo- ja äänimies.

Torstaina 15.8.2019 lensimme teatteriryhmän nuorten kanssa Hampuriin ja sieltä matkustimme edelleen junalla Bremeniin. Ohjelmassa oli ensimmäisenä festivaalipäivänä esitysharjoitukset, festivaalin avajaiset ja työpajoja sekä joitakin esityksiä. Festivaalille oli valittu Musikanttien lisäksi nuorten teatteriryhmät myös Ranskasta, Latviasta, Venäjältä, Valko-Venäjältä ja Saksasta.

Festivaalin toinen päivä keskittyi esityksien harjoitteluun ja varsinaisiin esityksiin, kolmantena päivänä ohjelma oli samankaltainen. Viimeisenä festivaalipäivänä oli festivaalin puitteissa kävelykierros Bremenissä, loppukonsertti ja palkintojenjako.

Musikantit menestyivät Peppi Pitkätossu -esityksellään Bremenissä

Teatteriryhmä menestyi hyvin festivaaleilla. Peppi Pitkätossu -esitys lunasti festivaaleilla neljä palkintoa; parhaan miespääosan, parhaan koreografian, yleisön suosikkiesityksen, sekä toiseksi parhaan esityksen palkinnon.

Nuorille oli tärkeää saada mahdollisuus päästä esiintymään uudella, kansainvälisellä areenalla, kartoittaa esiintymis-ja matkustuskokemusta, saada ammattilaispalautetta ja tutustua muiden maiden nuoriin teatterintekijöihin. Nuoret Musikantit edustivat tapahtumassa Suomea, ja saivat näin toimia tärkeän kulttuurivaihdon edustajina.